Vorige week deelde ik met jullie de Sint Nicolaas-tag. Dit waren vragen die ik zelf had bedacht omdat op het moment van bedenken er geen andere Sinterklaas-tag online te vinden was. Op de dag van de intocht zag ik echter dat Blogmama hetzelfde idee had en de Sinterklaas Mommy Tag had bedacht. Zij heeft twintig heel leuke vragen geformuleerd. Aangezien ik geen genoeg kan krijgen van Sinterklaas deel ik deze vandaag ook met jullie.

Ja, we zijn gisteren naar de lokale intocht geweest. Veel lokaal is er echter niet meer bij. Het was gewoon niet leuk met twee jonge kinderen. Volgend jaar gaan we misschien naar oma in het dorp en anders laat ik het voor wat het is.

2. Schoen zetten, hoe vaak?

De dame en heer mogen twee keer per week hun schoen zetten; op zaterdag en op dinsdag. Dan zit er de volgende dag een kleinigheidje in.

3. Zelf kruidnoten bakken?

Ja, vorig jaar heb ik zelf kruidnoten gebakken met behulp van peuter. Voor dit jaar staat het nog op het lijstje.

4. Wat staat er op het verlanglijstje van je kind?

Een echt verlanglijstje maken doet ze nog niet. Wel is ze enorm hebberig en wil ze alles hebben. Zolang het maar ingepakt is en zij het mag uitpakken! Vooral veel Disney, prinses, roze en kleuren hebben haar aantrekkingskracht in de winkel.

5. Versier jij je huis met Sinterklaasversiering?

Ja, zeker als gastouder vind ik dat erbij horen. We houden het wel beperkt tot wat raamdecoratie, twee slingers en een sinterklaashoekje met pietenverkleedkleding, vlag en kasteel van Sinterklaas.

6. Je favoriete sinterklaaslekkernij?

Vroeger vond ik de schuimpjes en snoepjes tussen het strooigoed erg lekker. Chocolademuntjes bevallen ook altijd wel goed. Momenteel houd ik het op chocoladekruidnoten.

7. Welke chocoladeletters koop je?

Daar ben ik eerlijk gezegd nog niet over uit. Ben daar meestal te laat mee, zodat de keus beperkt is.

8. Sinterklaasfeestje: zelf organiseren of bezoeken?

Ligt er aan wat je onder feestje verstaat. We vieren het op papa’s werk, cadeautjesfeest met de hele familie en Pakjesavond (zonder of met maar heel weinig pakjes) met het gezin.

9. Welk sinterklaasliedje wordt bij jou thuis het meest gezongen?

Momenteel Sinterklaas kapoentje. Dit is zo’n kort liedje dat ik dat peuter probeer te leren.

10. Schrijf je Sinterklaasgedichten?

Als dat nodig is wel. Heb ooit eens een gedicht van 50 A4-tjes geschreven. Bleek die persoon dyslectisch… Oeps. Bij ons in de familie zijn we niet zo van de surprises en gedichten. Daarom doen we een alternatieve Pakjesavond.

11. Sinterklaas doet zijn inkopen het hele jaar door, vlak voor of tijdens Sinterklaas?

Vlak na de Kerst, en verder het hele jaar door. Afhankelijk van de voorraad nog wat lastminute inkopen, bijvoorbeeld voor de schoentjes.

12. Samen met de kids een Sinterklaas knutselwerkjes maken?

Als het lukt wil ik dat de komende weken zeker nog doen. Op de peuterspeelzaal zal er vast ook iets gemaakt worden.

13. Vind je cadeautjes inpakken leuk?

Jawel, helaas wordt het niet altijd zoals ik het wil. Tenminste als ik er meer aandacht aan wil schenken. Sinterklaascadeautjes worden vaak zo uitgepakt dus ik houd het lekker eenvoudig.

14. Met wie vier je Pakjesavond?

Zoals het er nu uitziet met ons gezin. Met de hele familie vieren we het eerder.

15. Waar kan Sinterklaas de leukste schoencadeautjes shoppen?

Ikea, Kruidvat, Hema en online. Voor in de schoen voornamelijk Action, bij de Hema hebben ze tegenwoordig ook veel leuks.

16. Kijk je samen met het gezin Sinterklaas op televisie?

De kinderen wel; ze mogen iedere avond het Sinterklaasjournaal kijken en de intocht. Dit jaar hebben we de Video van Sint gekregen.

17. Wat is je leukste herinnering aan Sinterklaas?

Dat ik als grote zus meegenomen werd in het ‘grote geheim’ van Sinterklaas en mijn ouders had verrast met kleine cadeautjes toen ik even naar de wc ging.

18. Het Sinterklaasfeest moet een traditie blijven?

Natuurlijk

19. Wat vind je leuker Sinterklaas of Kerstmis?

Sinterklaas draait bij ons toch wel om snoepen en cadeautjes. Terwijl Kerstmis meer gaat om het samen zijn. Hier in huis hebben beide feesten dus echt een ander karakter.

20. Ben je blij als het 6 december is?

Niet bijzonder. Vind het allemaal even leuk.

 

Linda van Aken