Een paar weken geleden alweer kwam ik ergens de tag Caring is Sharing tegen. Ik had het wel onthouden maar niet opgeslagen, dus weet helaas niet meer waar. De credits van deze tag gaan echter naar Zosammie die deze vragen heeft bedacht. Een super leuke tag, zeker als je van bloggen houdt en altijd nieuwsgierig bent naar nieuwe blogjes. Zo’n tag hoort natuurlijk ook hier thuis, bloggen doe je namelijk niet alleen. Samen zorgen we ervoor dat het bloggen steeds bekender wordt. Ik zal iemand anders dan ook nooit zien als concurrentie.

Van wie is het laatste blogje wat je gelezen hebt en welke was dat?

Het laatste blogje dat ik heb gelezen was van het blogje 10 type instagrammers van Lifebyrosie. Volgens mij kwam ik die ergens op social media tegen, en als instagram lover moest ik dat natuurlijk direct lezen. Tien zeer herkenbare personages; waarvan ik me zowel in de ‘ik neem je mee in mijn echte leven’ en de ‘mommy instagrammer’ herken.

Welke blog heb je het laatst opgeslagen en waarom was dat?

Een van de laatste blogs die ik heb opgeslagen is van ‘Voor mijn kleintje‘ met de titel “Beste moeder met driftige peuter in de supermarkt…”. Het idee van drammende peuters in de supermarkt herkend iedereen wel. Vaak is daar veel irritatie over, maar het kan ook anders. Op een begripvolle wijze. Mooi om te lezen.

Deel je wel eens post van een andere blog en via welk social media kanaal doe je dat dan?

In ieder geval deel ik een keer per maand mijn favoriete blogjes van de afgelopen maand. Verder deel ik wel eens een keertje iets op facebook of twitter. Maar dat zou ik best vaker kunnen doen. Ik ben alleen niet zo van het teruglezen in de timelines en lees over het algemeen via bloglovin. Het moet dus wel heel bijzonder zijn om die stap te nemen het extra te delen.

Bij welke drie bloggers kom je dagelijks?

Er is een heel rijtje van bloggers waar ik met enige regelmaat kom. Dagelijks kom ik echter nergens. Ik ben wat dat betreft toch meer van het lezen over onderwerpen en titels die me aanspreken dan van het volgen van personen. Al zullen er altijd mama’s tussen zitten waarbij ik sneller doorklik dan een ander.

Welke blogpost vond je erg nuttig de laatste tijd?

Er zijn regelmatig blogs die nuttig zijn, omdat ze me aan het denken zetten. Een handig recept hebben, een praktische diy of op andere manier me inspireren. Dat past ook iets beter. Wat ik erg nuttig vond was het lezen van dit stuk van mamanatuurlijk over ‘onvoorwaardelijk ouderschap is niet grenzeloos’. Iets wat regelmatig gedacht wordt en een punt waar ik zelf ook wel eens mee struggle. Nu vind ik wel dat mijn kinderen het woordje nee moeten leren kennen, maar ben ook nieuwsgierig naar hoe het ook kan en wil het graag op een liefdevolle wijze doen.

Bij welke blogger leer je vaak iets?

Er zijn veel bloggers waar ik iets bij opsteek, omdat ze nuttig zijn / inspireren zoals ik bij de vorige vraag al schreef. Twee bloggers waar ik vaak iets leer zijn toch wel Webkim en Kaboutertuinblogt. Of het nu gaat om het laten regrowen van je groenten, het leren kennen van een nieuwe blog, een handige diy, zien hoe zij de boodschappen doen en meer.

Is er nog een leuke DIY die je laatst hebt gezien?

Ja, de laatste die ik tegen kwam en heb opgeslagen is die van de legobroekjes bij Leuke Wereld. Ik vind hem zo stoer, helaas leert de ervaring dat ik ze leuk vind maar er niet aan toekom het ook daadwerkelijk uit te voeren.

Het laatste recept wat je las, bij welke blogger was dat?

Wederom een blog bij Mamanatuurlijk; namelijk een hartige clafoutis. Hier had ik nog nooit van gehoord, maar het ziet er erg mooi uit. Komt op mij een beetje over als iets tussen quiche en omelet in. Dit wil ik echt een keer gaan proberen te maken. En een recept dat ik nog open heb staan om te lezen omdat ik het snel op facebook spotte is deze rafaello taart van Mommy’s world.

Bij wie moest je het laatst hard lachen en om welke blogpost was dat?

Dat was het blogje van Ondeugende spruit over ‘ik lieg tegen mijn kinderen’. Alleen al die titel. Zo herkenbaar, ook al zijn er moeders die beweren dat ze nooit liegen tegen hun kinderen. Iedereen verdraait wel eens wat, hoe bewust je er ook mee om gaat.

Er zijn een hoop bloggers die schitterende foto’s maken. Noem er eens drie waarvan je de foto’s altijd zo mooi zijn.

Zoals de vraag al zegt; dat zijn er best veel. Bloggers die er voor mij uitspringen zijn Mammiemammie; zij heeft echt een mooie zachte stijl van foto’s maken. Zelfs zonder haar kinderen in beeld spreken ze boekdelen gewoon wow. Misschien niet perse mooie foto’s, maar wel altijd bijzonder en de moeite waard om te kijken zijn de foto’s van mamavanvijf met haar toch bijna perfecte foto’s van een kleurrijk interieur met kinderen. Savedwithstyle mag ook niet ontbreken in dit rijtje, en dat terwijl ik toch niet zoveel heb met die perfecte zwart / wit stijl. Zij geeft er toch een eigen draai aan, en is niet voor niets gevraagd door een aantal merken om met hun samen te werken. Daar gaat zoveel tijd en werk in zitten, dat geduld heb ik niet hoor. En als bonus hoort Lovethat ook in dit rijtje thuis, of het nu gaat om de foto’s van haar kinderen, de foto’s van de luchten, speelgoed in de kamerkamer of het zwitserse landschap. Ze zijn allemaal supermooi.

Is er een blogger waarvan je de lay-out heel mooi vind?

Ook nu moet ik weer terugvallen dat er niet zo heel veel bloggers zijn waarvan ik op de website kom. Het meeste lees ik via bloglovin op mijn mobiel, en dat ziet er toch altijd anders uit dan op de laptop. En zelfs dan let ik eigenlijk nauwelijks op de lay-out. Even scrollen door mijn leeslijst deed me stoppen bij Mamalogisch. Dat was een ‘ohja’ momentje, die vind ik echt ontzettend mooi.

Heb je nog leuke nieuwe muziek ontdekt via een blogger? Bij wie was dat?

Nee, ik lees eigenlijk nooit wat over muziek. Na diep graven bedacht ik me dat ik met de kerst ergens een blogje was tegen gekomen met kerstmuziek waar een nummer tussen zat die me heel erg aansprak.

Is er een blogpost die je zo leuk of boeiend vond dat je vindt dat iedereen die zou moeten lezen?

In ieder geval een tip voor alle moeders is om het filmpje te kijken op deze blog van Vrouw naar Gods hart, ook als je niet gelovig bent ontzettend mooi om te zien.

Veel bloggers hebben wekelijks een terugkerend onderwerp. Naar welke post kijk jij altijd uit?

Momenteel zijn er volgens mij niet zoveel bloggers die ik volg met een terugkerend onderwerp, naast dan een diary of plog. Die ik eigenlijk altijd standaard oversla. Bij Themommydiaries is een serie ‘Hoe doen die moeders dat toch’ waarbij ze in samenwerking met andere moeders iedere keer een andere ’type’ moeder uitlicht.

Is er een blogger die je net pas ontdekt hebt?

Een blogger die ik pas sinds kort volg is Leesvoer, ik kwam haar tegen via Webkim en ben daar heel erg blij mee. Zij schrijft over zo ontzettend veel onderwerpen dat er regelmatig iets tussen zit wat mij interesseert. Haar blogjes lezen ook erg prettig en heb vaak het gevoel dat ik er ook echt iets mee kan. Natuurlijk is zij ook moeder, al staat dat niet helemaal voorop.

Tot zover deze tag, vind je hem ook zo leuk en wil jij ook eens andere bloggers in het zonnetje zetten en delen wie jij fantastisch vind voel je dan vooral vrij om hem over te nemen!

Meer tags

Meer tags vind je hier.