Dromen en wensen van dingen die je graag ooit een keer zou willen doen heeft iedereen denk ik wel. Of het nu gaat om goede voornemens of een bucketlist op papier, of in je hoofd. Zeker in deze periode aan het begin van het nieuwe jaar wordt er veel gepraat over voornemens. Veelal hoor ik direct ook al zeggen, “maar pas vanaf 4 januari”. Want dan begint het ‘gewone’ leven weer na twee weken feestdagen vieren. Het is denk ik ook een heel goede eigenschap omdat je dan toch jezelf blijft uitdagen om je eigen grenzen te verleggen. Toch is het ook goed om soms stil te staan bij dingen die je in het verleden al hebt bereikt. Waar je trots op bent en toch maar mooi eventjes hebt gedaan. Daarom vandaag deze omgekeerde bucket list-tag met een tiental vragen die terug kijken op het verleden en waar je trots op bent.

Lees ook: Bucket list; 10 activiteiten en uitjes om te doen tijdens zwangerschap of hoogzwanger tijdens zwangerschapsverlof

1. Wat is je burgerlijke staat?

Dat was toch wel één mijn grootste dromen; om een partner te vinden die het zelfs zou aandurven om met me te trouwen. Ook ik was zo’n meisje die ooit een keer in een mooie witte jurk voor het altaar zou staan. Ik ben erg blij dat ik iemand heb gevonden die dit avontuur met me aandurft en er nog steeds altijd voor me is.

Natuurlijk ben ik ook erg blij met de kinderen. Dit is misschien niet helemaal gegaan zoals ik had verwacht, of in ieder geval: ze zaten erg kort op elkaar. Maar ik heb er geen moment spijt van gehad. Ik ben enorm dankbaar dat het ons is gegeven om zo makkelijk een zoon en dochter te krijgen.

2. Heb je gestudeerd?

Voordat de man en de kinderen in het spel kwamen heb ik gestudeerd. Aan het begin was het nog even zoeken naar welke opleiding bij mij zou passen. En gaandeweg heb ik keuzes gemaakt die ik vooraf nooit had bedacht. Maar ik heb het wel afgemaakt, het ‘papiertje’ is binnen. Daarnaast heb ik heerlijk kunnen genieten van de studententijd.

4. Welke landen heb je bezocht?

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan; en reizen zit in mijn bloed. Stiekem geldt voor mij hoe verder hoe beter. De eerste reis buiten Europa maakte ik toen ik net 17 was en van de middelbare school afkwam. Dit was een groepsreis naar Canada. Verder volgde reizen naar onder andere Midden-Amerika, Marokko, Indonesië en India. Vier van de vijf werelddelen heb ik bezocht, alleen Australië staat nog op mijn lijstje. Waarschijnlijk blijft dat totdat de kinderen het huis uit zijn.

Het lijstje luidt als volgt: België, Belize, Canada, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Guatemala, Honduras, India, Indonesië, Italië, Kroatië, Liechtenstein, Luxemburg, Maleisië, Malta, Marokko, Mexico, Oostenrijk, Polen, Portugal, Slovenië, Spanje, Tsjechië, Turkije, Vaticaanstad, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Zwitserland

Lees ook: Malta, Gozo, Comino; Bezienswaardigheden top tips, interessante plaatsen, activiteiten. Vakantie en uitjes met kinderen

5. Wat is je duurste / grootste aankoop?

Een eigen huis kopen was best wel een mijlpaal. We kwamen terug van Indonesië met een baby in de buik. Nog geen twee maanden later hadden we een hypotheek, koopcontract getekend en de sleutels in ons hand. Dat was toch echt wel een drempel; het begin van burgerlijkheid.

6. Wat heb je ooit gegeten dat je niet snel weer zal eten?

Dat is voor mij niet zo gedenkwaardig, eigenlijk ben ik heel saai als het gaat om eten. Zelfs in het buitenland probeer ik hier toch wel op te letten wat en waar ik eet. Wat ik me nog als gisteren kan herinneren is het drinken van ‘verse’ kokosmelk uit kokosnoten op het strand in Indonesië. De kokosnoot werd live voor mijn gezicht opengemaakt, maar ik vraag me af in hoeverre het vers geplukt was. Het was in ieder geval warm en supersmerig wat daar uitkwam. Als het gaat om eten zou ik de volgende keer nog een keer nadenken.

7. Wat heb je als puber gedaan, waar je misschien liever niet meer aan terugdenkt?

Volgens mij was ik niet heel erg extreem als puber en heb ik me over het algemeen redelijk gedragen. Zelfs al zullen mijn ouders het daar niet altijd mee eens zijn. Ik ben in ieder geval geen vandalist geweest, heb niets gestolen etc. Het meest extreme wat ik gedaan heb als ik zo terugdenk was toen ik 16 jaar oud was en mijn moeder ’s avonds aan het werk was en mijn vader thuis was zijn eigen ding aan het doen. Die dag hadden we best wel ruzie gehad en dat was vlak voordat ik naar Canada zou gaan. Ik was het er helemaal niet mee eens en besloot om weg te lopen van huis. Niemand die het zou merken. Eenmaal buitenshuis had ik echter geen idee wat ik moest doen en belandde ik uiteindelijk op het politiebureau waar ze me hebben opgehaald. Nu maar hopen dat mijn eigen kinderen nooit zulk soort dingen in het hoofd halen.

8. Wat is je levensinstelling / motto?

Een echt motto heb ik niet. Soms heb ik het gevoel alsof het leven meer een soort van overleven is. Terwijl ik andere momenten kan genieten van de meest bijzondere ervaringen. Wat ik iedereen dan ook zou kunnen aanraden is om gewoon te genieten en ervoor te gaan. Maakt niet uit waarvoor. Zelfs met de meest lieve man aan je zij, kinderen en familie moet je soms even voor jezelf zorgen. Al is het maar een avond Netflix-series kijken vanuit bad.

9. Waar ben je het meest trots op, op professioneel vlak?

Ik riep altijd dat een eigen onderneming niets voor mij zou zijn. Het leek me alleen maar ingewikkeld en gedoe. Nu drie maanden later ben ik heel blij dat ik de stap heb gemaakt. En volgens mij ook precies op het juiste moment.

10. Noem drie dingen die je hebt gedaan waarvan je verwacht dat niet iedereen dat heeft gedaan.

  1. Slapen in de open lucht; dit heb ik zelfs meerdere keren gedaan. Natuurlijk een aantal keer met scouting in geïmproviseerde tentjes van touw en zeil (niet helemaal in de open lucht dus) tot en met op een gigantisch veld samen met tienduizenden andere jongeren in Canada ook toen het begon te miezeren…
  2. Op de stoelen gezeten van de Verenigde Naties; in Genève kregen we een rondleiding en mochten we op de stoelen zitten. Dat vond ik erg bijzonder.
  3. Over een actieve vulkaan wandelen en marsmallows roosteren boven de stromende lava.

Natuurlijk ben ik heel erg nieuwsgierig naar wat er bij jullie op de omgekeerde bucketlist staat. Ik ga niemand specifiek taggen maar wees vooral vrij om hem over te nemen.

Wat staat er bij jullie op de omgekeerde bucket list waar je het meest trots op bent?

Linda van Aken
Latest posts by Linda van Aken (see all)