Tag: Vandaag is het zover; weer een jaartje ouder, waarmee ik nu de leeftijd bereik van 31. Vorig jaar stond ik er uitgebreid bij stil hoe het voelde om dertig te worden, dat was toch wel een dingetje. Dit jaar doe ik daar niet veel mee, sterker nog op het moment van publiceren zitten we in de auto. Soort van vluchtgedrag, in combinatie met mijn favoriete hobby; reizen! Met mijn beste vriendin, en een dag later met het gezin zijn we vorig weekend gaan uit eten en dat is het. Aan het eind van de maand als dochterlief jarig is, komt alle visite. Nu zijn er twee tags die ik graag wilde invullen; namelijk de Mama is jarig tag die oorspronkelijk van Ellen is en de It’s My birthday tag van Lindsey waarvan ik de vragen heb overgenomen. Een aantal vragen waren dubbel.

Welke dag is het nu?

Het is vandaag zaterdag.

Op welke dag ben je geboren?

Lang leve google ;-) Ik blijk geboren te zijn op een dinsdag.

Wat staat er bovenaan je verlanglijstje dit jaar?

Dit jaar staat er eigenlijk maar één ding op mijn verlanglijstje, en dan specifiek voor mijn ouders. Namelijk een ticket voor Meet the Bloggers 2016, na vorig jaar wil ik hier ook zeker dit jaar bij aanwezig zijn.

Vier je je verjaardag altijd op de dag zelf?

Meestal wel met het etentje, tenminste als we allebei kunnen. Dit jaar niet omdat we vandaag al andere plannen hebben.

Hoe vier jij je verjaardag en heb je tradities?

Ik vier mijn verjaardag niet, behalve dan het etentje met mijn beste vriendin. Dat is ondertussen traditie twee keer per jaar; op haar verjaardag en voor mijn verjaardag. Een deel van de familie komt soms onverwachts binnenvallen voor de koffie.

Vier je je verjaardag anders sinds je mama ben?

Nee, eigenlijk deed ik er al sinds mijn 18de verjaardag niet veel meer mee. Daar is dus niets in veranderd.

Wel heb ik vorig jaar, na er een jaar het te lopen roepen om me er mentaal op voor te bereiden de schaar in laten zetten en afstand gedaan van mijn ‘wilde’ haren. In het begin was het even wennen, maar nu na een jaar heeft het precies de lengte die ik perfect vind. Aan de ene kant lang genoeg voor staartjes, vlechtjes en dergelijke en aan de andere kant ook nog kort genoeg om een keer los te dragen.

Wie nodig je uit voor je verjaardag?

Niemand, omdat ik het niet echt vier.

Heb jij weleens iets gevraagd maar nooit gekregen?

Vast wel, als kind zal ik vast wensen hebben gehad van cadeautjes die ik niet heb gekregen. Misschien ook wel boos / teleurgesteld over was, maar daar kan ik me nu niets meer van herinneren dus veel indruk heeft het niet gemaakt.

Wat is het mooiste cadeau dat je ooit hebt gehad voor je verjaardag?

Ik zou het eerlijk gezegd niet meer weten. Denk dat dat een paar jaar geleden een backpack is geweest die ik vaak heb gebruikt tijdens reizen. De laatste paar jaar met kinderen niet meer door mij (wel paar keer al uitgeleend), maar als ze ouder zijn gaat hij zeker weer gebruikt worden.

Wat zou jouw ultieme verjaardagscadeau zijn?

Echte wensen heb ik niet, soms wat praktische dingen die ik anders zelf gekocht zou hebben. Waardebonnen vind ik daarom altijd wel fijn al moet ik eerlijk bekennen dat er nu al een aantal in de lade liggen omdat ik ze niet gebruik. Daarom ben ik zo blij met activiteiten; of het nu een etentje is of een dagje uit of zelfs een weekendje. Daar maak je mij blij mee ook al houd je er niets tastbaars aan over.

Wat staat er op je wensenlijst?

Op dit moment; helemaal niets. We hebben niets nodig en ik vind het toch wel fijn om functionele cadeautjes te krijgen in plaats van dingen die ongebruikt ergens in een kast belanden.

Krijg je veel kaartjes/smsjes/telefoontjes op je verjaardag?

Via social media wel ja, verder zijn het vaak wel de oma(‘s) die bellen of binnendroppen. Van de overgrootoma’s krijg ik altijd wel een kaartje per post.

Wat is je lievelingstaart en maak je hem zelf?

Ik denk dat toch wel een chocoladetaart is, of een hazelnootschuimtaart. Appelkruimeltaart vind ik trouwens ook wel lekker.

Ik heb wel eens zelf taart gebakken op mijn verjaardag, maar zou ook rustig zo de winkel in kunnen stappen om een kant-en-klaar-taart te kopen.

Als je werkt trakteer je dan op je werk?

De laatste jaren dat ik in de kinderopvang werk wel. Mijn favoriet is vaak cupcakes om zelf te versieren. Of anders een eierkoek met slagroom.

Wat serveer je tijdens het feestje?

Als ik het zou vieren dan komt er naast taart meerdere hapjes op tafel, zowel hartig als zoet. Natuurlijk is er ook volop koffie / thee / drinken.

Wat is je favoriete hapje en maak je hem zelf?

Een echt favoriet hapje heb ik niet, wat ik wel altijd maak zijn diverse bladerdeeghapjes. Eenvoudig met kaas en spekjes, of met een vulling van gehakt en prei of andere combinaties.

Blaas je nog kaarsjes uit?

Dit jaar heb ik geen kaarsjes uitgeblazen en staat dat ook niet op de planning. Maar hebben we wel een spectaculair dessert gehad met veel rook en vuurwerk terwijl de lichten gedoofd werden en er keihard lang zal ze leven uit de boxen schalde.

Blijf je op tot 12 uur ’s nachts om je extra jarig te voelen?

Nee, ik voel me zo ook wel jarig, of niet. Het is tenslotte een ‘gewone’ dag alleen ben je een jaartje ouder.

Meer tags

Meer tags vind je hier.

Linda van Aken