Soms kom je een tag tegen die ontzettend leuk is, en op je to-tag-lijstje belandt. Voor je het weet ben je echter een paar weken verder voor je daadwerkelijk op publiceren klikt. Zo is het ook gegaan met deze merk-fan-tag. Ik zag hem al eerder bij andere bloggers voorbijkomen en vond dit erg leuk om zelf ook in te vullen. Er zaten alleen ook een aantal keuzes in beauty-producten tussen. Waar ik zelf dus helemaal niets mee heb. Na het succes van de This or That tag, maar dan mommy style leek het me leuk om deze ook in mommy style aan te bieden. Hopelijk vinden jullie deze net zo leuk. Met dank aan de originele tag van Lindsay Vallen, hopelijk duurt het nog even voor jij als mama deze vragen kan beantwoorden en blijft de ‘bun’ voorlopig nog in de oven.

Zwitsal of Dermocare

Als ik tussen deze twee zou moeten kiezen zou ik toch echt gaan voor Zwitsal. We hebben wel het een en ander aan dermocare producten gehad, met Nijntjes erop. Bij het moeder worden lijkt echter een voorraadje gele zwitsal flesjes te horen. De andere merken verzorgingsartikelen die ik wel eens gebruik zijn Naif en Botani Skin Care.

Pampers of Kruidvat

We zijn bij onze dochter begonnen met pampers, dat lijkt zo te horen. Het zijn echter niet de goedkoopste luiers, na een zwerftocht kwamen we uit bij de kruidvat luiers. En dat beviel ons prima. Regelmatig halen we drie / vier pakken tegelijk. Voor onze zoon hebben we nooit een ander merk gekocht. Hij weet dus niet beter. Ideaal is dat ze nu in hetzelfde maatje zitten.

Chinees wokrestaurant / MacDonalds

De MacDonalds is wel zo ‘snel’ en ‘makkelijk’, voor de sfeer ga ik toch liever naar een Chinees wokrestaurant waar je in de rij aansluit met je bordje dat je bij het buffet hebt gevuld. Ik zal ook nooit vergeten dat ik al voedend met een baby half onder de tafel in het restaurant zat. Niemand die iets doorhad wat er onder de tafel gebeurde…

Studio 100 of Disney Junior

Studio 100 heeft hele leuke series. Met als topper toch wel Kabouter Plop, K3 en sinds het dagje naar Plopsaland is Bumba lange tijd alles geweest. De laatste tijd loopt Disney Junior wel flink in; momenteel is Mickey Mouse Clubhuis veruit favoriet. Helaas ontvangen we de zender opeens niet meer.

Lego of Playmobil

Dan is het lego. Vroeger kwam ik wel eens bij vriendinnetjes; de een had een voorkeur voor lego en de ander voor playmobil. Ik was erg blij met mijn lego verzameling en onze kinderen hebben we hier dan ook al vanaf jongst af aan mee laten kennismaken. Eerst met het duplo primo, momenteel lego duplo en straks als ze ouder zijn lego.

Albert Heijn of Lidl

De Lidl zit hier om de hoek, ik kom er graag voor de ‘tussendoor’ boodschappen als brood, pak melk of verse groenten en fruit. Favoriet is toch wel de Albert Heijn, dan ben je in een keer klaar en hoeft echt niet zoveel duurder te zijn dan de Lidl. Sterker nog, van meerdere producten zijn de huismerken zelfs goedkoper.

Zara of Primark

Als ik moet kiezen ga ik voor de Zara. Zeker in de uitverkoop is de kleding daar zeer betaalbaar en toch wel van betere kwaliteit. Bij de Primark is er weliswaar heel veel keus, maar niet iets waarvan ik zeg ja.

Centerparcs of Club Med

Centerparcs; Club Med kan mischien handig zijn voor een zorgeloze vakantie met jonge kinderen. Toch vind ik een eigen bungalow in een huisjespark in de omgeving wel zo prettig. We hebben vorig jaar in ieder geval flink kunnen genieten van onze vakantie in Drenthe.

Haba of V-tech

De toettoet auto’s van V-tech zijn zeer populair hier in huis. Mijn persoonlijke voorkeur gaat toch uit naar het houten en stoffen speelgoed van Haba. Het zijn minder series, minder felle kleuren en vooral minder lampjes en geluiden.

Action of Pippoos

Voor mijn knutselspullen ga ik tegenwoordig het liefste naar de action. De action hier in de buurt heeft misschien niet altijd wat ik zoek, maar wel voor leukere prijsjes.

Stokke of Koelstra

De kinderstoelen hier in huis zijn van Stokke, en daar is het bij gebleven. Van Koelstra hebben we niets, maar de duowagen van oma is wel erg handig.

Nijntje of Woezel en Pip

Vroeger zou ik altijd gekozen hebben voor Nijntje. Dick Bruna is zeker ook zeer populair hier in huis. De bekendheid van Woezel en Pip neemt echter flink toe, en ik moet eerlijk toegeven het zijn wel hele lieve hondjes. Qua merchandise doen ze er tegenwoordig ook niet meer voor onder. Wanneer komt het eerste Woezel en Pip museum?

Z8 of Tiljamid

De kleertjes van het Nederlandse kledingmerk Z8 zijn over het algemeen echt heel z8, en ik vind ze vaak een stoere uitstraling hebben. We hebben daarom zeker het een en ander in huis van dit merk. De pakjes van het Noorse Tiljamid zijn heel lief en schattig, maar mijn kinderen zijn daar nu ‘te oud’ voor.

Hema of Zeeman

De laatste tijd vind ik het assortiment bij de Hema heel erg leuk. Ze hebben hippe kantoorartikelen, kleding, kookartikelen en natuurlijk speelgoed voor mooie prijsjes. Zeer handig als je op zoek bent naar een mooi cadeautje. Bij de Zeeman zal ik toch blijven komen voor mijn ondergoed.

Lief! of Koeka

Het zijn allebei twee geweldige merken; de accessoires van Koeka zijn perfect om de babykamer mee aan te kleden. Toch kies ik voor Lief! Lifestyle. Dit merk verkoopt steeds meer; van kleding, tot servies en spullen voor de kinderkamer. De karakters Teun en Fien hebben zelfs een ‘eigen’ tv-serie.

Tot zover deze vijftien vragen van de merk-fan-tag. Een stuk korter dan de vorige ;-) Wederom zal ik een paar mama’s vragen om deze in te vullen. Dus; Emy, Monique, Gwen en Desiree doen jullie mee?

Linda van Aken