Skip to Content

Tag: Wat maakt het nou voor jou een echte Kerst?

Tag: Wat maakt het nou voor jou een echte Kerst?

Tag: De kinderen zitten nog half in Sinterklaasstemming en hebben het nog over cadeautjes en Pieten op het dak. Maar langzamerhand wennen ze aan het idee van Kerst en zijn ze bezig met de kerstboom, kerstmannen, jingle bells en hebben ze foute kersttruien om aan te trekken.

Het huis is in de stemming, normaal luister ik niet zoveel muziek / radio maar nu is er een kerstplaylist die ik regelmatig opzet en voor de kinderen heb ik er één gemaakt. Er wordt volop geknutseld; al is het kerstbomen met knopen en glitters versieren tot en met zelfgemaakte kerstklei. Ook het spelen gebeurt in thema met kerst-Lego.

Ik ben al een paar keer in de keuken bezig geweest met proefrecepten voor Kerst, variërend van het kerstontbijt op de peuterspeelzaal tot het volledige kerstdiner van Hello Fresh. Maar wat het nu echt Kerst maakt? Dat vroeg Miriam zich af en zij heeft mij dan ook getagd zodat ik antwoord kon geven op deze vragen.

De Kerstboom

Ik had zelf altijd een neppe en vond dat wel zo makkelijk, kan je lampjes etc gewoon laten zitten. Sinds we getrouwd zijn komt er echter ieder jaar een echte kerstboom in huis. Deze kopen we bij de Ikea voor 20 euro, maar krijgen dan een waardebon voor 19 euro. Ik vind dat toch wel wat hebben en gelukkig vallen deze nauwelijks uit.

Dat is echter wel de taak van manlief. Als hij staat dan ga ik aan de slag al dan niet met hulp van de kinderen om hem te versieren. Dit jaar met witte en zilveren sneeuwsterren en stervormige lichtjes. In het kader van ‘let it snow / white christmas’.

Heel populair dit jaar is ook de vilten kerstboom die ze zelf kunnen versieren. Iedere dag wordt er wel mee gespeeld.

Lees ook: Tips om de kerstboom te versieren

Wel of niet buitenverlichting?

Nee, ik heb wel bij het raam in de keuken een sneeuwpop, maar buiten hebben we niets. Ik vind het wel heel gaaf maar zit nog een beetje met het praktische punt hoe dat te doen met elektriciteit aansluiten etc. En zolang dat niet is uitgezocht… Zou het wel heel leuk vinden zo’n snoer om het hek heen. De buren hebben het dit jaar ook en ziet er echt heel gezellig uit.

Lees ook: De leukste grappige en foute kersttruien voor baby’s, kinderen, dames en heren.

Kerstcadeau’s

Net zoals Miriam doen we daar niet aan. Cadeautjes krijgen ze van Sinterklaas, de kerstman doen wij niet aan en zelf geven we ook geen cadeautjes. Tenminste; ze hebben wel een adventskalender gekregen dus krijgen toch iedere dag iets kleins.

Kerstlekkernij

Ik vind merengue erg lekker, en die zie je met Kerst gelukkig wat meer in de winkel. Al kan je het ook prima zelf maken. Verder ben ik niet zo heel snoeperig aangelegd.

Lees ook: De leukste speelgoed adventskalenders, met oa Playmobil en Lego

Kerstfilm

Dit jaar zag ik voor het eerst The Muppets Christmas Carol op Netflix voorbij komen en vind dat wel een erg leuke film om met de kinderen te zien. The Grunch scoort hier ook wel erg goed.

Lees ook: Aftellen naar Kerst met Kerst met Linus?

Kerstboek

We hebben een paar boeken met het kerstverhaal en wisselen een beetje af, het populairste is toch wel Kerstmis van Dick Bruna. Die kunnen ze nu ook al ‘zelf’ lezen ;-) Dat is het voordeel van de duidelijke plaatjes.

Lees ook: De leukste grappige en foute kersttruien van Primark, Zeeman, Hema, H&M en meer.

Kerstnummer

In die playlist op YouTube die ik heb gevonden zitten een paar à capella nummers en die vind ik echt wel heel erg gaaf. Ik zal ze hieronder delen.


Meer tags

Meer tags vind je hier.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.