De afgelopen week heeft best wel in het teken gestaan van back-to-school. En ook de komende tijd zal ik hier nog wel op terugkomen, want het is toch wel weer een nieuwe fase waar we aan beginnen die leidt tot volop inspiratie. Daarnaast gebeuren er ook een hoop andere dingen. Tijd dus om eens bij te kletsen in de vorm van deze lately tag die ik zag bij Vanessa blogt.

Gezien

De afgelopen zomer heeft de tv niet aangestaan, zelfs niet om de Olympische Spelen te kijken of wat anders. Ik vind de programmering in de zomer altijd bar slecht. En gelukkig hebben we Netflix.

Omdat er de laatste tijd niet veel tijd is houd ik het op af en toe een filmpje kijken. Bij voorkeur niet al te lang en geeneen waar je volle aandacht bij nodig hebt. Als ik eenmaal aan een serie ga beginnen, moet ik hem vaak ook uitkijken en dat zit er momenteel gewoon niet in.

Gelezen

Toevallig heb ik deze maand nog een boek gelezen. Is lang geleden dat ik dat kan zeggen ;-) Dat is namelijk Harry Potter and the cursed child geweest. Of eigenlijk is dat een toneelstuk in plaats van echt een boek. Maar wel leuk om op de hoogte te blijven. Nu wachten op de nieuwe film.

Lees ook: Harry Potter and the cursed child

Gehoord

Niets, helemaal niets. En dat gebeurt niet vaak. De kinderen liggen op bed en het is zaterdagavond als ik dit typ. Manlief kwam laat thuis en is ook al vrij snel naar bed gegaan. Lang leve de warmte de afgelopen dagen. Ik merk ook dat ik er zelf een stuk sneller moe van wordt.

Gedaan

Vandaag zijn we eerst even de stad in geweest om kleding te shoppen. Ik zag dat de dochter van Judith heel gave Star Warskleding had en dat vond ik wel erg stoer. Helaas hadden de winkels waar zij was geslaagd niets meer voor meisjes, of helemaal geen Star Wars meer. Daarentegen wel flink losgegaan in de Primark. Ik twijfel nog of ik hier een shoplogje van moet maken.

Wat vinden jullie? En een balletpakje voor dochterlief, maandag begint haar balletles en was ik toch ook wel nieuwsgierig naar de najaarscollectie van de Zeeman waar ik in de loop van deze week nog op zal terugkomen.

De rest van de middag is er vooral met water gespeeld en hebben ze De Kleine Zeemeermin II gekeken. Manlief was de hele dag op pad, dus heb ik pizza’s laten bezorgen. Even geen zin om te koken voor mezelf en de kinderen hebben de laatste dagen toch al weinig eetlust.

Lees ook: Een hobby voor je kleuter

Gegeten / gedronken

Pizza dus; die we hebben laten bezorgen. De favoriete bezorgpizzeria die mijn broertje had gevonden is er helaas niet meer. Maar nu heb ik een nieuwe die een speciale Calzone in het assortiment heeft die net wat pittiger is. Sinds die ontdekking laten we het denk ik wel één keer per maand bezorgen…

Gedronken is er water, heel veel water. In principe heb ik altijd wel een flesje / glas binnen handbereik. Vanmiddag hebben we ook nog een poging gedaan om zelf truffelroomijs te maken voor oma. De eerste paar keer ging dit heel erg goed, maar afgelopen week en vandaag wilde het gewoon niet meer bevriezen…

Gedacht

Oh zoveel, dat gaat van de hak op de tak. Van ‘hé, het salaris van manlief is er nog niet’ tot ‘misschien had ik toch wat minder moeten losgaan in de Primark’ tot en met ‘waarom kunnen de kinderen niet gewoon samen spelen’ of ‘waarom laat manlief altijd zijn ruikende werkkleding in de slaapkamer slingeren.

In plaats van op de gang’ en ‘oh wacht ik moet dat nog doen, en daar wil ik nog een blogje over schrijven’ en ‘ik moet niet vergeten om … te mailen’ eindigend in ‘wat wilde / vond ik ook alweer dat ik moest doen / niet moest vergeten’.

Gelukkig

Ik ben heel opgelucht dat onze dochter het zo goed doet op school en vind het ook heel bijzonder om te zien hoe zoonlief nu lijkt op te leven.

Zowel thuis, doordat hij nu vrijer kan spelen, als op de peuterspeelzaal waar zijn grote zus er niet meer bij is. Ze lijken ook allebei tien stappen vooruitgezet te hebben qua ontwikkeling. Ik blijf dat altijd bijzonder vinden om te zien hoe snel ze groeien.

Gelachen

Vanmiddag nog, vooral onze zoon kan echt een klein clowntje zijn. Dan bedenkt hij iets, maar gaat er in de uitvoering toch iets mis. Zo had hij vandaag bedacht dat hij iets wilde hebben dat aan de andere kant van de watertafel lag.

In plaats van dat hij omloopt, klimt hij er met een been in en krijgt vervolgens een plens water over zich heen. Hij beduusd en nog niet verdrietig en ik moet mijn lach dan inhouden.

Geërgerd

De grootste ergernissen op dit moment zijn toch wel in het huishouden. Dat blijft terugkomen en met dit weer heb ik daar gewoon geen zin / puf / energie voor. Zo zie ik er enorm tegenop om de was op te vouwen maar dat zal morgen toch echt moeten gebeuren.

En natuurlijk die dingen waarvan ik denk bij de anderen ‘waarom ruim je het niet gewoon op’ en dan voornamelijk van manlief. Hij weet ondertussen wel hoe gevoelig ik daarvoor ben.

Gewenst

De laatste / huidige wens die ik heb is toch wel om een vliegreis te maken met het gezin. Het hoeft niet ver te zijn, maar bijvoorbeeld in de herfstvakantie naar het zuiden. Richting Portugal of de Canarische eilanden bijvoorbeeld. Waar het dan nog heerlijk weer is.

Gekocht

Dat hebben jullie hierboven al kunnen lezen; flink wat basics zoals ondergoed, pyjama’s, sloffen, gymschoenen en wat shirtjes van de Primark, kleding bij de Zeeman en een balletpakje en schoentjes bij de H&M.

Meer tags

Meer tags vind je hier.

Linda van Aken