Vandaag neem ik een tag over van een van de bloggers uit ons zuiderbuurland. Namelijk de ‘kijkkasttag’ oftewel tv tag. De vragen voor deze tag heeft Nele overgenomen van een tv-programma. Nu het nieuwe seizoen weer begonnen is en de komkommerperiode voorbij is zijn er een aantal avonden per week waarop de kans bestaat dat de tv weer aan gaat. Op standje tv in plaats van netflix. Met name de vrijdag, zaterdag en zondagavond maken kans. Daarom leek het me leuk om nu deze vragenlijst wel in te vullen.

Kijk je vaak TV?

Dat wisselt heel erg sterk. Er zijn een aantal programma’s zoals the voice en dance dance dance die ik graag kijk en daarom, als ik het niet vergeet, op afstem. Verder staat de tv meestal ingesteld op de chromecast zodat ik hem heel magisch vanaf mijn telefoon kan besturen met een willekeurig netflix film / serie voor de kids.

Wat vind je echt leuke TV?

Afgelopen week heb ik voor het eerst K3 zoekt K3 gekeken en vond dit wel aardig. Verder kijk ik toch naar talentenjachten / sterrenshows. Het ligt er wel aan welk programma, want niet ieder programma vind ik even leuk. Sterren springen bijvoorbeeld is het gewoon niet. En Holland’s Got Talent komt alleen per toeval op.

Van welk tv-programma durf je nauwelijks toe te geven dat je het graag kijkt?

Voordat ik begon met bloggen en dus vaker tv keek heb ik wel eens een aantal TLC-programma’s gekeken zoals Toddlers en Tiaras of dat programma van die man met vier vrouwen. Het is maar waar je zin in hebt, en vind het bloggen toch wel een ‘nuttiger’ tijdbesteding.

Snoep je voor televisie?

Helaas vaak wel, zeker als er zo’n avondvullend programma opstaat. Daarnaast kan ik ook echt liters water wegdrinken.

Wie is je favoriete televisiekok?

Qua gedrag lijkt hij misschien wat afschrikwekkend omdat hij zo recht door zee en eerlijk is, maar Gordon Ramsay mag ik zeker wel. Verder doen Jamie Oliver en de jury van Masterchef Australië het ook erg goed.

Ben je een zapper?

Niet meteen. Ik ben een gerichte kijker – maar zoals iedereen, overvalt het me wel s. Dan zet ik liever de kijkkast  af. Sinds ik het bloggen heb ontdekt, gebeurt dat meer.

Kijk je nog TV na een avondje stappen?

Eeeeh, avondjes stappen komen zeer zelden voor. Dus nee.

Hou je van komedie/humor? Wie is je favoriete komiek?

Net zoals de vorige blogger kan ik de humor in The Big Bang Theory wel waarderen. Verder vind ik Tijl Beckand ook wel echt humor hebben, zo knap hoe ze ook omgaan met zelfspot.

Aan welk programma uit je jeugd hou je goede herinneringen over?

Veel programma’s mocht ik niet kijken als kind, met een beetje geluk, als mijn moeder aan het werken was mochten we in het weekend naar Telekids kijken. Dit programma van Carlo Boszhard en Irene Moors is dan ook jaren mijn favoriet geweest.

Van welk programma mis je geen enkele aflevering?

Dat zijn de netflix series die ik heb gekeken. Op tv mis ik regelmatig een aflevering omdat ik gewoon vergeet welke avond wat is.

Hoe en waar kijk je TV? Met wie kijk je TV?

Als ik op de bank zit, met laptop op schoot. Vaak alleen, of tenminste fysiek zit mijn man dan wel naast me, of op de andere bank, maar die kijkt dan op zijn telefoon naar iets anders. Een keer per week duik ik ook graag in bad met een serie.

Hoeveel  TV’s heb je in huis? Waar staan ze?

Een tv, en dat is meer dan voldoende. Al lijkt een tv op de kamer me ook wel handig, maar dat is dan meer voor de kinderen. Vaak werkt het ook om dan in het weekend de laptop mee te nemen naar boven zodat we zelf wat langer kunnen blijven liggen.

Films of series?

Bij een serie die interessant is heb ik al snel de neiging dat ik niet meer kan stoppen en zo snel mogelijk de hele serie wil zien. Dat is niet handig als de rest van het leven gewoon doorgaat. Een film ben je wel een keer je avond kwijt, maar heb je de volgende dag gewoon nog.

Waar kijk je zeker nooit naar?

Wat ik echt verschrikkelijk vind zijn telsell reclames. Of het nu gaat om verkoopprogramma’s, waarzeggers programma’s, of programma’s na 12 uur ‘s-avonds waarbij ze je proberen te verleiden om te bellen. Nee dank je. Talkshows zoals Jerry Springer en Dr. Phil vind ik eigenlijk ook drie keer niets.

Meer tags

Meer tags vind je hier.

Linda van Aken