Vroeger vond ik het echt leuk om zelf te koken. Dan probeerde ik allerlei recepten en het liefste zoveel mogelijk variatie. Nu met kinderen is dat iets anders, omdat ze zodra ik de keuken in duik het liefste meteen willen eten. Langzaamaan ontdek ik echter wel weer regelmatig nieuwe recepten, dat is toch wel het voordeel van het volgen van andere bloggers. Via Mar-Joya kwam ik de Keukenprinsestag tegen die origineel bedacht is door Bregblogt

Lees ook: In ieder kind schuilt een moderne prins(es)!

Welk voorwerp wordt het meest gebruikt in jouw keuken?

Net zoals Marjo is dat de kraan, voor bekers water, afspoelen, koken, even schoonmaken etc. Daarnaast is mijn favoriete utensil de pollepel, en dan bij voorkeur een houten pollepel. Dat roert gewoon het makkelijkste. Oh en een scherp schilmesje. Ik weet niet welk merk, maar ze hebben een blauw handvat en zijn ideaal voor alles!

Wat is het allerlekkerste gerecht dat je ooit zelf hebt gemaakt?

Mijn favoriet is dan toch wel de lasagne, dat blijf ik toch het lekkerste vinden. Het is alleen ‘zoveel werk’, althans het kost veel voorbereidingstijd doordat het in de oven moet dus moet ik wel op tijd beginnen. Een andere favoriet is risotto, dat om de rijst goed te garen ook best wel veel tijd kost.

Vertel eens over je grootste keukenramp!

Ik kan soms nog weleens vergeetachtig zijn, dan ben ik bijvoorbeeld een tosti aan het bakken. Word ik afgeleid door iemand bij de deur, zie ik iets liggen dat naar boven moet en voor je het weet gaat het brandalarm af en moeten even de ramen open vanwege de rookontwikkeling. Soms heb ik ook weleens een klunsdag, en dan laat ik vanalles vallen. Zoals de ovenschaal met een schotel die al helemaal klaar was… Dan baal ik wel even.

Wat is je favoriete kookboek?

Ik kook eigenlijk vrij weinig uit kookboeken. Wat ik in het verleden weleens gebruikt hebt, is het boek Opperdepop van de Albert Heijn.

 

Wat is jouw succesrecept voor een etentje met vrienden of familie?

We hebben in de familie nogal uitgesproken eters, tijdens een familieweekend kwam ik dan ook op het idee om wraps voor te schotelen. Het voordeel van wraps is dat iedereen dat lust en je ze kan vullen met vanalles dat op tafel staat. Denk aan sla, maïs, tomaat, komkommer, gehakt, gekruide kip, ‘bonenprut’, tomatensaus, knoflooksaus, geraspte kaas, paprika en ga zo maar door.

Dus of je nu voorstander bent van ‘vlees’ of liever groen, of alles liever apart hebt, of voor de kinderen iedereen kan mee-eten. Tijdens een jongerenkamp aten we dit ook altijd en was een groot succes. De een eet een wrap, en de ander vijf, alles kan. Wat over blijft is de volgende dag voor de lunch; bijvoorbeeld met een plak ham en kaas en dan even in de magnetron ;-)

Wat is jouw ultieme keukenhack?

Als ik boodschappen doe probeer ik altijd gehakt, kipfilet en vlees in de aanbieding te kopen. En dan in grotere porties. Kiloverpakkingen zijn altijd voordeliger dan per 300 gram bijvoorbeeld. Thuis verdeel ik het dan in zakjes per portie die ik invries. Als ik dan ga koken is het even ontdooien en dan kan je aan de slag. Scheelt best wel geld.

Welk recept heb je meegenomen uit je ouderlijk huis?

Dat is toch wel de tomatensoep, of eigenlijk is dat grootmoeders tomatensoep. Een recept van mijn vader is de dipsaus voor de chipjes, of de gevulde eieren bij een feestje.

Tot slot: welke drie producten zijn volgens jou onmisbaar in ieders (koel)kast?

  1. Roomboter; voor als je een keer iets van cake of iets dergelijks wilt bakken. Helaas eet manlief het gewoon als boter op brood dus soms grijp ik weleens mis.
  2. Olijfolie; ik gebruik dat eigenlijk voor alles dat gebakken en gebraden moet worden. Van aardappelschijfjes tot en met een tosti.
  3. Chilisaus; Smaken verschillen natuurlijk per persoon, maar hier in huis houden we wel van iets spicy eten. Chilisaus gebruik ik dan regelmatig als smaakmaker; van een stampot andijvie tot en met een pasta. Ook erg lekker op een stukje pizza de volgende dag ;-)

Meer tags

Meer tags vind je hier.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)