Afgelopen week heeft Mandy mij getagd voor de Just Play tag. Dat ik een zwak heb voor leuk speelgoed en altijd op zoek ben naar leuke activiteiten is ondertussen geen verrassing meer. Daarom vond ik het wel leuk om deze vragen te beantwoorden. Want ‘goed’ speelgoed dat zowel functioneel is als door de kinderen gewaardeerd wordt, kan soms erg lastig te vinden zijn.

Welk speelgoedmerk is bij jullie het meest vertegenwoordigd?

Hier in huis vind je aardig wat verschillende speelgoedmerken. De ervaring leert dat dit naar mate de kinderen ouder worden ook meegroeit. Goed vertegenwoordigd is onder andere het speelgoed van de Ikea, het Kruidvat, Fisher Price, Lego en V-Tech.

Welk speelgoed was jullie grootste miskoop? Waarom?

Eigenlijk kopen we zelf niet zoveel speelgoed, we krijgen best veel. Wat ik minder vind is plastic speelgoed dat na één of twee keer spelen kapot gaat of niet bij de leeftijd past. Wat we zelf hebben aangeschaft is een houten loopfiets. Ik zag dat andere kinderen hier veel plezier van hadden en het is goed voor de ontwikkeling. Echter is onze dochter er panisch voor en durft ze er gewoon niet op. Voor ons dus een miskoop, maar zou het toch iedereen aanraden en hoop dat binnenkort zoonlief er meer plezier van heeft.

Welk speelgoed was vroeger je favoriet?

Wat ik nog kan herinneren is het spelen met Lego en de Barbies. Daar kun je gewoon echt uren mee bezig zijn, zelfs als puber kon ik het Lego meenemen naar zolder om daar enorme dorpen mee te bouwen.

Welk speelgoed is bij je kind(eren) favoriet? Waarom denk je?

Bij onze zoon zijn dat kartonnen leesboekjes, zowel thuis als op de peuterspeelzaal is dat het eerste waar hij op afstapt. Vooral als er dieren in staan. Dochterlief zit nu echt in de prinsessenfase en is helemaal gek op make-up en kappershoofden etc.

Wat is je favoriete bordspel? Waarom?

Eén van mijn favoriete spelletjes is toch wel Monopoly, een spel dat erg lang kan duren maar wel erg leuk is om te spelen. Vooral omdat je het op verschillende manieren kan inzetten door alles te kopen of wat meer op save te spelen.

Welk bordspel valt je echt tegen? Waarom?

Daar durf ik niet zo snel iets op te antwoorden, zo vaak speel ik geen bordspelletjes.

Waar speelde je vroeger graag mee als je buiten speelde?

Er is een periode dat ik heel veel heb gespeeld met een springtouw en we dan ook echt wedstrijdjes deden tegen onszelf om persoonlijke records te verbreken. Ander populair speelgoed was een speelgoedhuis van hout dat je in elkaar kon zetten met kamers, dat mijn vader zelf had gemaakt. Hebben we echt veel plezier van gehad.

Wat is het favoriete buitenspeelgoed bij je kind(eren)? Waarom denk je?

In de zomer alles wat met water te maken heeft, dat blijft toch altijd leuk. Verder hebben we even een schommel gehad aan de pergola totdat de buurman ons erop wees dat er aan zijn kant schimmel zat en we dat dus niet meer vertrouwden. Een step, de trampoline en bellenblaas vinden ze ook fantastisch. En heb ik dus ook al voor komende zomer in huis gehaald ;-)

Welk speelgoed is/was favoriet bij je kind onder de 12 maanden?

De muziekmobiel werd heel erg gewaardeerd, deze kon meegroeien zodat je de mobiel eraf kon halen en het een soort activitybord werd. Met de baby Duplo primo werd ook flink gespeeld (helaas niet meer te koop) en alles wat geluid maakt.

Tot slot: Wanneer je een speelgoedbon t.w.v. 250,00 euro zou krijgen wat zou je dan aanschaffen?

Voor 250 euro zou ik een groot Barbie poppenhuis kopen voor onze dochter. Daar hebben mijn zus en ik zelf ook veel plezier van gehad maar is er helaas niet meer. Ze kan er nu soms al van genieten om met de Barbies te spelen en in een poppenhuis lijkt me dat alleen nog maar leuker. Daarnaast zou ik best veel geld uit geven aan het opbouwen van een voorraad Lego. Dat is toch tijdloos speelgoed waar je jarenlang van kan genieten en misschien toch nog het één en ander van Grimms (als het budget nog niet op is tenminste ;-).

Voor deze leuke vragenlijst tag ik graag Joyce, Nicole en Marijke om hem ook in te vullen. Vind jij het ook leuk om deze tag over te nemen? Verwijs dan wel even naar de originele bedenker van deze tag.

Wat is speelgoed waar jij vroeger graag mee speelde, en waar speelden je kinderen mee?

Linda van Aken