Het is bijna Pasen, dit weekend is het al zover. Iedereen viert Pasen op een andere manier. Van een paar extra vrije dagen met lekker brunchen en eten met familie tot en met naar de kerk of een paar dagen eropuit. Daarom werd ik door Merel getagd om de volgende vragen te beantwoorden van de ‘het is bijna Pasen-tag’ die zij heeft bedacht.

Hoe breng je de Paasdagen door (bij familie, thuis, in de kerk)?

Dat wisselt nog wel eens. In principe gaan we met de Paasdagen naar de kerk. Maar we hebben ook een aantal jaren een scoutingkamp gedraaid met Pasen. Dit jaar gaat manlief daarheen en blijf ik thuis met de kinderen. We gaan op zaterdag naar de familieviering in de kerk en gaan in ieder geval paaseieren zoeken bij mijn ouders.

Lees ook: De leukste uitjes en activiteiten tijdens het Paasweekend; van paasvuren tot paasmarkten en festivals
Lees ook: Paaseieren zoeken Nederland

Geloven je kinderen in de paashaas?

Nee, net zoals ze niet in de kerstman geloven. We knutselen wel met paashazen en eieren, en ze hebben ook een verkleedpak van een paashaas. Maar ze ‘geloven’ er niet in. Het is gewoon mama (of oma) die de eieren verstopt. En ze krijgen ook geen cadeautjes.

Chocolade of beschilderde paaseieren?

Dit jaar houden we het nog op chocolade-eieren. Als ze ouder zijn zullen we vast wel zelf eieren gaan verven. Nu houden we het nog op papieren eieren verven ;-)

Eten jullie met Pasen een paasontbijt?

Ja, we halen wat lekker brood in huis en croissantjes en sinaasappelsap. Ik ben natuurlijk alleen met de kinderen maar we maken het wel gewoon gezellig.

Versier je het huis rondom Pasen (met geknutselde kuikentjes of paastakken bijvoorbeeld)

Ja, we hadden paastakken op tafel staan (afgelopen week weggedaan omdat er luizen inzaten en ik die echt niet in huis wil hebben). We hebben een mandje met nepeieren en houten paashazen waar ze mee kunnen spelen en op tafel staat nog wel wat decoratie.

Vorig jaar had ik een hele thematafel gemaakt, nu ligt dat nog vol met de Hubelino waar zoonlief veel mee speelt, dus heb ik dat zo gelaten.

Lees ook: Luizen voorkomen, bestrijden en neten herkennen

Weet jij wat er met Pasen gebeurde volgens de Bijbel (niet stiekem eerst spieken!)?

Ja, afgelopen zondag hebben we Palmzondag gevierd waarbij Jezus met palmtakken werd verwelkomd in Jeruzalem. Komende donderdag is Witte Donderdag; de dag van de voetenwassing en het Laatste Avondmaal.

Goede Vrijdag is vervolgens de dag van de kruisiging waarbij Jezus het kruis naar de berg moet tillen waar hij samen met twee misdadigers wordt gekruisigd. Met Pasen vieren we dat hij is opgestaan en niet meer in de grot te vinden is.

Wat is volgens jou onmisbaar op of rondom Pasen?

Zowel Palmzondag met het maken van Palmpaasstokken in de kerk als met Pasen het eieren zoeken, lekker eten en een bezoekje brengen aan de kerk.

Wat is je beste paasherinnering?

Ik denk dat het toch wel het eieren zoeken was bij oma.

Heb je een favoriet (kinder)boek met Pasen?

Nee, niet echt. Op school hadden ze wel een paar heel leuke boeken.

Meer tags

Meer tags vind je hier.

Linda van Aken