Deze Ik hou van meuk tag kwam ik tegen op de blog van Team Confetti en is bedacht door Ooh La Lau. En gaat over tweedehands artikelen. In ons huis staat het een en ander dat tweedehands is. Een deel van de meubels hebben we gekregen, bijvoorbeeld de speelgoedkasten van oma die de zolder aan het opruimen was, kast als deel van de erfenis van mijn overgrootmoeder. Een ander deel komt uit de kringloopwinkel.

Al kom ik daar niet echt voor meubels, dan ga ik toch liever naar de Ikea. Als ik naar de kringloop ga om iets weg te brengen, of iets specifieks kom ik toch altijd met meer thuis dan de bedoeling was. Met name de berg speelgoed groeit hierdoor erg snel.

Hoe vaak ga je naar de kringloop?

Niet zo heel veel meer. Toen we net waren verhuisd en voor het eerst zwanger waren kwamen we er regelmatig. Nu komen we er voornamelijk als we weer een opruimactie hebben gedaan. Het zit ook op een plek waar je dan alleen heen gaat als je met de auto bent. Het aanbod is er over het algemeen erg wisselend; als je echt iets nodig hebt kan je geluk hebben. Maar vaak hebben ze ook niet wat je zoekt, of is het gewoon echt oud / kapot en wordt er relatief veel voor gevraagd. Dan doe ik toch liever eerst even een rondje koopjeshoek bij de Ikea.

Wat is je favoriete kringloop?

In de stad zijn er drie kringloopwinkels. Eentje van het Leger des Heils, een lokale waar ik nog nooit geweest bent en een organisatie met twee locaties in het centrum en buiten de stad. Daar ben ik het meeste te vinden, voornamelijk omdat deze het grootste is en je hier voor de deur kan parkeren. In Zoetermeer is er echter een speciale kringloopwinkel speciaal gericht op speelgoed en kleding geweest, die is er helaas niet meer. Dat is echt wel jammer.

Wat is je grootste tweedehands aankoop?

De bank, deze heb ik gekocht toen ik nog alleen woonde in de studentenwoning. Toen ik 18 was en op mezelf ging wonen heb ik een tijdje twee banken mogen lenen van iemand die nog geen huis had. Toen deze het huis verlieten vond ik via marktplaats een hoekbank met . Lekker rood, op dat moment mijn favoriete kleur, alles in huis was rood.

Momenteel proberen we dat te verbloemen met een gigantisch wit plaid. Eigenlijk wordt het tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe bank, op sommige plekken is hij toch echt wel doorgezeten en laten sommige naden los. Met kinderen die er een sport van maken om op de bank te springen, ook al mag dat niet. Hebben we daar voorlopig echter geen haast mee.

Op welke tweedehands aankoop ben je het meest trots?

Een echte aankoop is het niet, we hebben hem cadeau gekregen van mijn ouders. Maar in het midden van onze woonkamer staat een mooie ronde box te pronken. Ze hadden buren die gingen verhuizen en zowel de kinderkamer als andere spullen de deur uit deden. Mijn moeder heeft hier wel een vergoeding voor gegeven. De box staat nu hier in huis te pronken en een groot deel van de kinderkamer is naar mijn zus gegaan. Ik ben er nog steeds blij mee. Is niet zo standaard vierkant. en er zitten wieltjes onder zodat je hem zo even weg rolt om te stofzuigen. Of als er wat achter is gevallen.

Wat was het beste koopje ooit?

Ik hou van Meuk tag - Baby Annabelle - Mamaliefde

Het verjaardagscadeau van onze peuter dit jaar. Op de rommelmarkt met Koningsdag kwam ik een hele gave draagzak tegen voor een pop. Die moest ik hebben. Voor 1 of 2 euro mocht ik hem meenemen. Hartstikke leuk natuurlijk. Toen zag ik dat er ook nog een verzorgingstasje bij lag. Daar hoorde ook een pop bij. Toen ik vroeg hoeveel ze er voor wouden hebben (twee hele lieve schattige meisjes) was het antwoord vijf euro. Dat is niet veel op een rommelmarkt.

Zeker niet als je later er achter komt dat de pop Annabelle voor gemiddeld 50 euro in de winkel wordt verkocht. Hij huilt, brabbelt en meer. Voor dit bedrag kreeg ik zelfs een hele set mee, inclusief kinderstoel, maxi cosi etc. Een deel staat nu op de kamer van onze dochter, zodat als ze wakker is ze met de pop kan spelen.

Wat was je slechtste koop ooit?

Volgens mij is dat een keer een set kleding voor onze dochter geweest. Met kleding die je laat opsturen is het altijd een risico die je neemt. Daarom ga ik vaak voor een kledingpakket. Zit er altijd wel iets tussen dat gewaardeerd wordt. Ik heb een keer echter een pakketje ontvangen dat echt kapot en vies en smerig was. Het meeste daarvan ging direct de prullenbak in. Zo jammer. Nog wel een mailtje gestuurd maar niets mee van gehoord en niet meer actief op marktplaats.

Meer tags

Meer tags vind je hier.