Bij Rosanne kwam ik de leuke I wish tag tegen. Zij maakte afgelopen week zwanger te zijn van haar eerste kindje. Van harte gefeliciteerd, volgens mij ga jij echt een super leuke moeder worden. Ik ben nu al benieuwd naar wat je allemaal gaat schrijven. Terug naar de tag; I wish zegt het al ik wens. Over droombanen, droomplekken en superkrachten.

Als je alles zou mogen zijn, wat zou dan je droombaan zijn?

Een echte baan is het niet, en je wordt er ook niet voor betaald. Maar het lijkt me geweldig om gewoon fulltime thuisblijfmoeder te zijn. Klinkt misschien heel saai, en soms denk ik wel eens na over een baan buitenshuis als ze straks naar school gaan. Helaas heb ik een studiekeuze gemaakt die heel veel anderen ook hebben gemaakt. Snel werk vinden verwacht ik dus niet. Maar goed, het gaat dus om wensen. Ik zou het trouwens ook niet erg vinden om structureel geld te vinden met mijn blog. Toch wel leuk dat zoiets mogelijk is met je hobby. Ik kan in ieder geval wel verklappen dat ik in gesprek ben met een media-bureau voor een eerste stap in die richting…

Als je een super overdreven luxe iets zou mogen aanschaffen, wat zou het dan zijn?

Niet heel origineel gezien het antwoord van Rosie, maar ook ik zou gaan voor een enorme boerderij. Het liefst wel in de randstad. Maar met enorm veel ruimte om lekker te spelen en te dollen. Gewoon lekker te genieten met ons gezinnetje. En als het heel luxe mag; tegen een schuurtje met zwembad met in hoogte verstelbare bodem zeg ik geen nee ;-

Als je een dagje op zou mogen trekken met een film/serie karakter, wie zou dat dan zijn?

Het was even nadenken, maar ik denk dat ik uiteindelijk toch voor Temperance Brennan ga uit Bones. Ik vind haar karakter echt zo geweldig. Het lijkt me super om een dag in haar kielzog te mogen doorbrengen. Want waarschijnlijk zal het er in de praktijk op neer komt dat ik heel erg achter haar aan zal hobbelen.

Als je een locatie mocht uitkiezen waar je eindeloos naartoe geteleporteerd zou kunnen worden, waar zou dat dan zijn?

Het strand in Lombok waar we de laatste nachten van onze huwelijksreis 00hebben doorgebracht. Heerlijk in een kamer met uitzicht op de zee en de zonsondergang. Een zwembad inclusief bar voor de allerlekkerste cocktails. Super vriendelijke mensen, het eten was ook erg goed te doen. En niet onbelangrijk, de sfeer daar heeft er voor gezorgd dat we ons negen maanden later mama en papa mochten noemen!

Als je iets door zou kunnen blijven eten zonder er dik of misselijk van te worden, wat zou het dan zijn?

Oei, in eerste instantie zou ik denken aan geribbelde paprika chips, of chili tortilla chips met een pikante salsa dip. Toch wordt dat het niet, het liefste zou ik dan naar Italië verhuizen en daar mogen blijven genieten van de lokale keuken. Het eten zoals ik jaren geleden in Rome voorgeschoteld heb doet me nog steeds het water in mijn mond laten lopen.

Als je een angst van jezelf zou mogen wegnemen, welke zou dat dan zijn?

Op grote hoogtes of bij een glazen ondergrond kan ik behoorlijk angstig zijn. Maar dat levert gelukkig geen problemen op. Over het algemeen ben ik erg relaxed als het gaat om de kinderen. Toch kan ik soms erg bang zijn, bijvoorbeeld dat ze vallen van de commode etc.

Als je een superkracht zou kunnen hebben, welke zou dit dan zijn?

Tja, dan kan ik natuurlijk beginnen met de superkracht dat ik kinderen kan baren, of borstvoeding kan geven. Als moeder lijkt het me heel handig als je je soms even onzichtbaar kan maken. Dat je gewoon kan genieten als ze aan het spelen zijn, zonder dat ze dat door hebben. Of om gewoon even te ontsnappen aan een situatie, even wegglippen om dan ergens anders weer te verschijnen.

Als er een band weer bij elkaar zou komen en een privé concert bij jou thuis zou kunnen geven, wie zouden dat dan zijn?

Een band die uit elkaar is. Een echte band is het niet, maar de oude samenstelling van K3 zou hier wel een privé concert mogen geven. Dan mag onze dochter al haar vriendinnen van de peuterspeelzaal uitnodigen om er samen van te genieten. Voor ze volgend jaar definitief uit elkaar gaan.

Als je elk dier als huisdier zou mogen hebben, welk dier zou je dan willen?

Ik heb niet zoveel met dieren, en dan voornamelijk de verzorging er van. Luiers verschonen nog tot daaraan toe, maar hokken uitmesten is niet zo mijn ding. De kattenbak is dan ook een taak van manlief. Wel zou ik het gezellig vinden als er musjes komen in het vogelhuisje of de meerkoet weer in de sloot achter het huis een nestje gaat bouwen.

Wat is jouw grootste wens?

Linda van Aken