Over precies twee maanden is het alweer Tweede Kerstdag. Stiekem kan je dus al beginnen met aftellen. De voorbereidingen zijn druk aan de gang, of toch nog niet? Je leest het allemaal in deze Het is Bijna Kerstmis tag waarvoor Tamara me vorige week had getagd.

Hoelang nog tot het kerst is?

Het is vandaag de 25e, en kerst begint 24 december dus nog 60 nachtjes slapen.

Op een schaal van 1 t/m 10, hoe erg kijk jij uit naar kerst?

Ehm, ik zit met mijn hoofd nog in de herfst stemming, ben alvast bezig met sinterklaas maar kan toch nog niet wachten tot de kerst. Ik denk dus een 7, valt nog mee.

Wanneer zet jij de kerstboom op?

Zodra deze te koop is bij de Ikea. Daar kopen we hem al een paar jaar direct na Sinterklaas. Je betaald dan 20 euro, krijgt voor 19 euro een cadeaubon en vaak gaat 1 euro naar het goede doel. Het liefste halen we hem dan zo snel mogelijk als de verkoop is begonnen omdat het heel snel uitverkocht kan zijn.

Hoe ziet jouw ideale boom eruit?

Dat is een echte groene boom. De kleur van de decoratie verschilt per jaar. Dit jaar heb ik wel iets met roze en goud.

Wat is je favoriete kerstliedje?

Heel saai, maar die heb ik niet echt.

Wat vind jij echt niet kunnen met kerst?

Het is niet echt niet vinden kunnen, maar ik hoop dat iedereen kerst kan vieren bij mensen om wie ze geven. Dat niemand alleen hoeft te zijn. Dat heb ik in mijn studententijd een paar keer meegemaakt en ik ben erg blij dat ik nu gewoon mijn eigen gezinnetje heb.

Naar welk kerstgerecht kijk jij het meest uit?

Meestal eten we ieder jaar wel iets van een scropino, dat vind ik erg lekker. Verder doet warme chocolademelk met slagroom en mini marsmallows het ook altijd erg goed.

Wat voor outfit draag jij meestal met kerst?

Vroeger durfde ik me met de kerst nog wel in jurkjes te hijzen, die hangen echter al een paar jaar werkeloos in de kast. Zo heel bijzonder kleedt ik me vaak niet meer om voor de kerst.

Hoe ziet kerst er bij jou over 25 jaar uit?

We hebben een uitschuiftafel, die nog in zijn ‘kleinste’ stand staat. Over 25 jaar mag het best nodig zijn dat dat niet meer past als ze hier op visite komen met de kerst en we die tafel nog hebben.

En tot slot: Wat geeft jou nou echt HET kerstgevoel? Heb je een traditie?

Ik vind het leuk om met de kerstdagen zelf kaarten te maken, hiervoor gebruik ik een foto van de kinderen. Het eerste jaar een foto van onze dochter bij de kerstboom, het tweede jaar hebben we de foto’s van een fotograaf gebruikt die ze tevens schoot voor de geboortekaartjes van onze zoon. Het afgelopen jaar, en ook dit jaar, gaan we naar een kerstmarkt om daar in unieke setting foto’s te maken.

Het echte kerstgevoel voor mij is als we op Kerstavond thuis komen nadat we naar de kerk zijn geweest en nog wat met zijn allen eten en drinken. Naar de kerk gaan hoort er voor mij echt bij.

Aangezien er al heel veel bloggers deze tag hebben ingevuld laat ik het hierbij.

Wat hoort er voor jouw echt bij kerst?

stories

Meer tags

Meer tags vind je hier.

Linda van Aken