Het is echt zover, de herfst is begonnen. Onze peuter heeft zowaar haar eerste echte herfstvakantie. De komende week verschijnen er dus regelmatig blogjes in het teken van de herfst. Gisteren was de aftrap met een echte DIY marathon. Genoeg inspiratie van haalbare projectjes lijkt me. Vandaag volgt de herfst tag. Hierin meer aandacht voor een aantal van mijn favorieten en deel ik de plannen die we hebben de komende maanden. Het is ook weer de periode om de eerste voorbereidingen te treffen voor de decembermaand. Of de jacht op een winterjas.

1. Wat vind je het leukste van de herfst?

Het leukste aan de herfst vind ik het maken van een wandeling door het bos. Lekker bladeren zoeken, of in een stapel bladeren spelen. Het stampen in de plassen. En dan ‘s-avonds lekker knus op de bank met een dekentje, laptop op schoot of filmpje kijken.

2. Wat is je favoriete drankje in de herfst?

Daar is geen twijfel over mogelijk; chocolademelk (hoeft niet perse warm te zijn) met een dot slagroom en van die mini marsmallows.

3. Favoriete geur(kaars) in de herfst?

Manlief houdt niet zo van geurkaarsen, kan die staan hier nauwelijks aan. Geuren die ik typisch bij de herfst vind passen zijn de wat meer warmere natuurlijke geuren. Denk eens aan kaneel, kardemom, de geur van warme appeltaart, een vleugje vanille, mirre, kruidnagel etc.

4. Favoriete muziek voor in de herfst?

Muziek is voor mij niet echt seizoensafhankelijk; behalve dan de echte vrolijke zomernummers of de decembermaandmuziek.

5. Wat draag je het liefste in de herfst?

In de herfst draag ik het liefste op de warmere dagen een shirt met een vest, of als het wat frisser wordt een dunne coltrui met een vest. Ik ben echt fan van laagjes.

6. Welk recept maak je het liefste in de herfst?

Gerechten die ik echt bij dit seizoen vind passen zijn de eerste stampotten en ovenschotels van het jaar. Een appeltaart, appelflapjes of apfelstrudel gaat er ook altijd prima in.

7. Halloween of St. Maarten

In Nederland is St. Maarten van origine veel bekender. Door Amerikaanse invloeden wint Halloween het echter steeds meer van de bekendheid. Voor mij maakt het niet zoveel uit. Als ze wat ouder zijn lijkt het me echter heel erg leuk om mee te doen met St. Maarten en langs de deuren te gaan. In deze buurt doen ze er echter niet zoveel mee.

8. Favoriete plek voor in de herfst?

Binnenshuis is dat denk ik toch wel de bank, lekker lui met een paar kussentjes, knuffelen met je kindje of met een dekentje en de zapper in de hand. Of als het lekker hard regent voor het raam naar buiten kijken. Buitenshuis ga ik dan het liefste voor het bos, heb ik tenslotte al een paar keer genoemd.

9. Plannen voor de herfst?

We gaan zeker op mooie dagen gewoon naar buiten. Lekker naar het bos in de buurt spelen met de bladeren. Verder staat er een meeting op het programma met de mama’s met kinderen in dezelfde leeftijdscategorie als onze dochter. Op mijn blog kan je binnenkort ook een nieuwe serie ‘Ik tel tot tien’ verwachten in het kader van de week van de opvoeding.

 

Linda van Aken
Latest posts by Linda van Aken (see all)