Tijd dus voor de Happy-Tag die gaat over dingen en herinneringen die je vrolijk en gelukkig maken. Juist ook in het gewone leven. Je humeur gaat vaak met ups en downs. De laatste tijd zit ik toch echt wel in een happyfase, hoe kan het anders als je zoveel reist en momenteel vanuit een bed uitkijkt op een zonnig Portugal met strak blauwe lucht, zacht wuivende palmbomen en een zwembad dat roept terwijl je weet dat je straks mag aanschuiven bij een uitgebreid ontbijtbuffet en een paar dagen niets zelf hoeft te doen zelfs niet voor de kinderen te zorgen? Reizen is altijd mijn grootste hobby geweest dus hier wordt ik heel erg happy van! 

Van welk eten word je blij?

Van lekker eten. Voorheen had ik hier al snel geantwoord Italiaans eten en dan met name pasta’s en pizza’s, maar de laatste tijd merk ik dat juist gerechten waar je het niet van verwacht ook ontzettend lekker kunnen zijn. Zoals een goede malse steak of een heerlijk soepje. Gedeeld kenmerk ik wel dat het vaak eten is dat door een chefkok is bereidt en er vaak natuurlijke ingrediënten worden gebruikt uit zonnige streken die gewoon veel meer smaak hebben.

Welke films maken je gelukkig?

De films zonder open einde en waar je helemaal in het verhaal kan meeleven. Het liefst tijdens een uitgebreide baddersessie.

Van welke muzieknummers word je blij?

Van vrolijke muziek, de smaak wil echter nog weleens verschillen. Vaak toch wel de wat meer uptempo liedjes waarbij je niet kan stil zitten met een vrouwenstem.

Welke kledingstukken maken jou erg happy?

Van kleding die aan het eind van de dag nog schoon is. Of is dat een teveel typisch mommy-antwoord?

Wat is jouw gelukkigste herinnering?

Nu moet ik als moeder natuurlijk iets zeggen over de kinderen en hoe geweldig de bevalling wel niet was. Of het gevoel van trotsheid als ze weer iets nieuws leren. Wat me ook echt daadwerkelijk heel gelukkig maakt. Daarnaast is ook zeker de bruiloft, en dan toch de viering in de kerk een heel waardevol moment geweest. En de reizen die ik heb mogen maken door India en Indonesië. Als ik dan toch een moment moet kiezen, tijdens de huwelijksreis in Lombok toen we aan het ontbijt zaten en ik gewoon voelde dat ik zwanger was, maar we nog twee weken moesten wachten tot een zwangerschapstest dat bevestigde. Maar ik voor de zekerheid de rest van de vakantie de cocktails heb gelaten voor wat het was.

Van welke beautyproducten word jij blij?

Op dit moment wordt ik heel erg vrolijk van de body butter uit de English rose collectie van de Body Shop. Terwijl ik body boter vroeger nooit gebruikte, hydrateert deze echt goed en ruikt ook nog eens ontzettend lekker. De doucheschuim van Kneipp vond ik ook heel erg lekker.

Lees ook: Kneipp Nature kids; Toverbad met draken en prinsessen

Wat doe jij op dagen als je down bent om je weer happy te voelen?

Vaak helpt het om dan gewoon even iets anders te doen, of iets waarbij je niet hoeft na te denken. Eén of andere serie via Netflix volgen is daar vaak een voorbeeld van. De ene keer is het een aflevering en dan kan je er weer tegenaan. De andere keer is het een serie die meteen al verslavend is en je dus de komende week ieder ‘vrij’ moment probeert te kijken.

Noem drie willekeurige dingen die jou ontzettend blij maken.

  1. Een strak blauwe lucht, ongeacht waar je bent
  2. Een whirlpoolbad
  3. En dan vooruit een inkopper; de kinderen (met name als ze iets nieuws leren) en manlief.

Tag doorgeven

Dit keer zal ik weer eens wat andere mama’s taggen, namelijk Martine, Pauline en Joyce die in hetzelfde ‘schuitje’ zitten om zich in dit mooie land te begeven. Al weet ik ook dat ze niet altijd meewerken aan tags.

Meer tags

Meer tags vind je hier.

 

Linda van Aken