Een relatie; soms voelt het als vlinders in een buik op een roze wolk en voel je je net als in een romantisch sprookje. Daar staan andere momenten tegenover waarbij je meer het gevoel hebt dat je in één of ander slecht sprookje bent beland. We zijn nu zeven jaar samen waarvan vijf jaar getrouwd.

Deze tag met vragen die ik zelf heb bedacht gaan niet over de bruiloft, daar zijn er al zoveel van. Maar meer over de relatie, toen, nu en in de toekomst. Dus ook prima in te vullen als je een geregistreerd partnerschap hebt of iets dergelijks.

Toen

Weet je nog hoe je elkaar hebt leren kennen?

Ja, dat blijft me toch altijd wel bij. We hebben elkaar leren kennen via de studentenscoutingvereniging. Op de eerste avond dat ik daar kwam kijken was er al wel een klik qua gespreksonderwerp. We hadden allebei meer een scouting- dan studentenverenigingachtergrond en konden daar goed over kletsen.

Het beviel me daar wel dus werd ik lid. Ik had wel het gevoel dat hij iets voor me voelde, maar dat was op dat moment nog zeker niet wederzijds. Ik kreeg een relatie met iemand anders en hij niet veel later ook. Allebei een relatie die meerdere jaren heeft geduurd en rond dezelfde tijd uitging.

Toen was er een kerstmaaltijd met behoorlijk wat drank en ja van het één komt het ander ;-) We hebben nog wel even getwijfeld of we het bij die avond moesten laten of dat er wellicht meer in zat. Allebei toch wel bang voor een reboundeffect.

Echter was onze omgeving best wel enthousiast dus hebben we het gewoon geprobeerd en dat bleek een goede keuze te zijn geweest. Het voordeel hiervan is dat er eerst al een vriendschappelijke basis was ontstaan, dat volgens mij voor een groot deel het succes van de relatie bepaalt.

Is jullie relatie bezegeld? En zoja, op welke manier?

Ja, nadat we ruim een jaar bij elkaar waren en al een paar maanden samenwoonden, heeft hij me ten huwelijk gevraagd. Zo is het vijf jaar en een dag geleden dat we in het stadhuis en voor de kerk elkaar het jawoord hebben gegeven. Daarna volgde een huwelijksreis die zeer vruchtbaar was en er uiteindelijk een zoon en een dochter uit zijn voortgekomen.

Nu

Voor welke eigenschappen van je partner zou je nu weer vallen?

Aan de ene kant omdat hij juist heel anders is; veel socialer. Zo kan hij in een nieuwe omgeving heel makkelijk nieuwe contacten leggen en het ijs breken waar ik heel jaloers op kan zijn. Wat trouwens ook weleens voor awkwardmomentjes zorgt, maar daar hebben we het nu niet over.

Daarnaast denken we over bepaalde dingen hetzelfde. Met name als het gaat om de opvoeding. Het is heel grappig, want nog voordat we een relatie kregen bleek al dat we daar hetzelfde over dachten. We hebben wat dat betreft best wel dezelfde normen en waarden en verwachtingspatronen.

Daarnaast vind ik het fijn dat hij gewoon zichzelf durft te zijn en dat accepteert. Niet te willen streven naar iets anders, maar gewoon gelukkig is.

Toekomst

Wat zou je graag nog samen willen doen?

Ik zou ooit nog weleens graag een cruise willen maken, misschien wel als onderdeel van een reis om de wereld. Mooi doel in ieder geval om voor te sparen voor als de kinderen het huis uit zijn ofzo ;-)

Hoe zie je jullie over tien jaar?

Stiekem hoop ik dat we dan toch wel een ander huis hebben, of behoorlijk wat opgeknapt aan dit huis. De kinderen zitten dan in de (pre)pubertijd dus het zou me niet verbazen als dat spanningen oplevert. Verder heb ik eigenlijk geen idee, we zijn in ieder geval nog wel samen ;-)

Als je het leuk vindt, mag je deze vragen natuurlijk ook overnemen, ik zou het wel zo lief vinden als je mij daarbij vermeldt als bedenker.

Meer tags

Meer tags vind je hier.

Linda van Aken