Vandaag is het natuurlijk dierendag, dus ging ik op zoek naar een passende tag. Deze furry friends tag leek me wel zo gezellig.

Wat zijn de namen van je huisdieren?

We hebben maar een huisdier een kater, die luistert nu naar de naam Rufus. Het is namelijk een roodharige (Rufus in het Latijn) en we hebben een lange geschiedenis van katten in de familie die vernoemd zijn naar karakters uit Harry Potter

Wat voor soort dier is het en welk ras?

Het is dus een kat, een Europese kortharige.

Hoe lang heb je je huisdieren al?

De eerste kat kwam toen ik 16 was, deze woont nog steeds bij mijn ouders. Mijn eerste kat kwam in 2006, deze haalde ik op uit het dierenasiel. Na drie weken binnen liep hij vrij snel weg en nooit meer wat van gezien en gehoord. Heel erg vond ik het niet, het was namelijk een kat die niet binnen te houden was, alleen maar mauwde, niet zindelijk was alles kapot krabde en duidelijk verwilderd was. Tot halverwege deze week, toen we een telefoon kregen dat hij was aangereden en ze via een chip mijn adres vonden.

Dat we hem al negen jaar niet meer hadden gezien telde niet mee. Waar het om ging; het betalen van de rekening… Vind dat stiekem vrij commercieel. Onze huidige kat hebben we sinds dat we terugkwamen van de huwelijksreis. Hij werd in augustus geboren, maar het leek ons slim om niet alleen de eerste 8 weken af te wachten zodat hij daarna weer een maand terug moest als wij weg waren, maar gelijk daarna over. Eerst nog een paar maanden in ons oude huis en daarna in het nieuwe.

Hoe kom je aan je huisdieren?

Deze kater komt uit een nestje van mijn ouders. Zijn broertjes en zusjes zijn naar andere (stief)zussen en mijn broertje gegaan. Een echte familie dus.

Hoe oud zijn je huisdieren?

Hij is geboren in augustus 2011, dus nu ruim vier jaar oud.

Wat is er zo grappig aan de persoonlijkheid van je huisdieren?

Dat hij zo heerlijk dubbel kan zijn. De ene dag ligt hij alleen maar op de bank, kast of stoel en de volgende dag wil hij niet naar buiten en gaat hij op jacht door de hele buurt.

Hoe belangrijk is de band die je hebt met je huisdieren?

Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik niet zo goed ben met dieren. Bij anderen vind ik het altijd lief om ze aan te halen en aaien. Thuis laat ik hem binnen, of weer naar buiten. De verdere verzorging; eten en kattenbak verschonen laat ik aan manlief over. Ik was er namelijk ook niet zo happig op om na de vorige ervaring een nieuwe kat in huis op te nemen. Zo lief en schattig blijven ze niet lang. Manlief was echter ondanks zijn astma verkocht.

Dit klinkt wel heel extreem, en ik moet ook eerlijk zeggen dat nu ik dit typ hij hier naast me op de bank op een kleedje ligt en zachtjes spint dat toch wel erg aandoenlijk is. De kinderen vinden hem ook geweldig en willen hem continu aaien. Meestal vind hij dat prima, en anders sneakt hij naar buiten of naar boven op de trap. Dat is zijn plek. Stiekem vind ik dat heel belangrijk die band tussen dieren en kinderen.

Wat zijn je favoriete herinneringen die je hebt gehad met je huisdieren?

Dan moet ik toch denken aan de kraamweek van onze dochter. Zij lag in een wandelwagenbak die op de bank stond en de kat lag op de rand van de leuning om haar te beschermen.

Welke koosnaampjes geef jij aan je huisdieren?

Ehm, als je ‘miauw’ een koosnaampje noemt die hem gegeven is door de kinderen.

Meer tags

Meer tags vind je hier.

Linda van Aken