De afgelopen week is het vast wel opgevallen dat ik heel veel uitstapjes heb gedeeld; en niet alleen in Nederland maar ook Venetië, Kroatië, Denemarken, Portugal en Duitsland. Daarom leek het me goed om deze week ook een toepasselijke tag in te vullen. Die kon ik niet vinden, daarom dat ik zelf een aantal vragen heb bedacht voor deze tag. Natuurlijk ben ik ook nieuwsgierig naar jullie tips en favorieten!

Wat neem je altijd mee als je op pad gaat?

Een fles water, zeker met warm weer is het goed om voldoende te drinken en bij voorkeur toch ook wel een wandelwagen. Als de kinderen moe worden kunnen ze daar in gaan zitten of zelfs even slapen.

Hoe vaak ga je gemiddeld op pad?

Dat wisselt heel erg en is afhankelijk van het seizoen, weer en je definitie van uitstapjes. Sinds ik blog gaan we steeds vaker dagjes uit naar attractieparken of een museum etc. terwijl we daarvoor vaker naar het bos gingen of het meer.  Of het nu voor een uurtje is of een hele dag, ik vind het zeker in de vakantie wel lekker om af en toe eropuit te gaan. Afgewisseld met dagen die we lekker thuis doorbrengen.

Ga je alleen op pad met de kinderen of altijd samen met je partner?

Ook dat is afhankelijk van het soort uitstapje; voor een echt ‘dagje uit’ ga ik niet alleen met twee kinderen. Toch onhandig als de één iets wilt doen en de ander niet. Voor een bezoekje aan het strand is dat geen probleem.

Wat is je favoriete attractiepark?

In Nederland is dat toch wel de Efteling, ik vind het alleen jammer dat het zo duur is. Wat dat betreft vond ik Drouwenerzand in Drenthe of de Waarbeek en Hellendoorn in Overijssel ook een echte aanrader. Veel kleiner opgezet maar zeker de moeite waard. Internationaal gezien heb ik nog niet veel parken bezocht maar naar Djurs Sommerland, het grootste park in Scandinavië, Legoland en Disneyland zou ik zeker terug willen.

Wat is je favoriete dierentuin?

Dat is Blijdorp in Rotterdam, dit is een zeer diverse dierentuin waar je vanalles vindt. Van het Oceanium tot en met de vlindertuin of de diverse dierenverblijven. Ook als de kinderen even willen spelen is dit een fijne dierentuin. Qua park is Gaia Zoo ook echt een aanrader; niet heel groot maar echt heel mooi aangelegd. En bij Safaripark Beekse Bergen vond ik de autosafari waarbij je door de verblijven heen rijdt erg indrukwekkend.

Wat is je favoriete museum?

Als de kinderen wat groter zijn wordt dat vast en zeker Nemo. Ik houd van musea waar kinderen uitgedaagd worden om zichzelf te ontdekken. Tot die tijd houd ik het op Villa Zebra in Rotterdam die juist is opgezet voor kleine kinderen. Althans, ook het Nijntje museum in Utrecht en het Spoorweg museum zijn echte aanraders.

Wat is je favoriete gratis uitstapje?

Ik ben groot fan van natuurspeeltuinen waar kinderen lekker kunnen klimmen, ontdekken en vies worden. Zo leren ze zelf hun eigen grenzen te verleggen en het is goed voor het zelfvertrouwen.

Welk uitstapje in het buitenland was de grootste verrassing?

Djurs Sommerland in Denemarken heeft heel veel indruk op mij gemaakt. We gingen hier heen op advies van VisitDenmark. Nu ben ik in het buitenland niet zo van het bezoeken van parken etc. Dat kan je ook ’thuis’ doen, ik vind het leuker om dan wat meer van het land zelf mee te krijgen en we zouden aan het einde van de week ook al naar Legoland gaan. Wat was ik blij dat we hier zijn geweest.. Het is echt een geweldig park en ook al zijn er attracties toch heel anders dan je in Nederland gewend bent.

Welke uitstapjes staan er nog op je wishlist?

Ik zou heel graag een keer naar Disney in Florida willen gaan, en als we de loterij winnen dan combineren met een cruisetochtje ofzo ;-) Verder staan er een aantal Duitse parken zoals Irrland en Europark nog op mijn wensenlijstje. In Nederland schreef ik hierboven al dat ik graag een keer naar Nemo wil gaan. Ook natuureiland Tiengemeten lijkt me heel bijzonder, net als Sesamstraat in Kijkduin. Als de kinderen ouder zijn gaan we ook zeker een keertje naar Walibi. Oh en het Dolfinarium lijkt me ook wel erg gaaf en in Artis ben ik nog nooit geweest.

Waar zou je niet snel nog een keer heen gaan?

Kunstmusea zijn toch niet helemaal mijn favoriet, dus tenzij het gecombineerd is met iets historisch ofzo, anders zal je mij daar niet snel vinden.

Tag overnemen

Nu vind ik het natuurlijk heel erg leuk als deze tag overgenomen wordt daarom tag ik Yvonne , Miriamen Bianca. Als je hem leuk vindt mag je hem natuurlijk ook zonder dat je getagd wordt de vragen overnemen. Het is dan wel zo lief als je even verwijst naar mij als originele bedenker.

Meer tags

Meer tags vind je hier.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)