Als fan van Disney twijfelde ik geen moment toen ik deze tag bij Papa’s wereld voorbij zag komen. Ja, stiekem volg ik ook een handjevol papablogs ;-) Een tag waarbij er een aantal dillema’s worden voorgelegd waarbij je een keuze moet maken.

Elke dag een Disneyfilm kijken of elke dag in een attractie in Disneyland moeten?

Iedere dag een Disneyfilm kijken zou ik geen probleem vinden. Dat kan vanuit huis. Met iedere dag in een attractie bezoeken in Disneyland zou ik ook totaal geen problemen mee hebben. Als dat zou kunnen… Moeten we alleen wat dichterbij wonen. Dan zou dat absoluut mijn voorkeur hebben.

Een giftige appel eten of je prikken aan het spinnewiel?

Ligt er een beetje aan wat de ‘dodelijkste’ afloop heeft. In beide gevallen val je in een heel diepe slaap. Doe dan toch maar dat prikken; lijkt me iets sneller werken.

Deze film mag je nevernooit meer kijken: Kies je 101 Dalmatiërs of Pinokkio?

Beide films zou ik niet zo heel erg vinden, denk dat ik dan toch ga voor Pinokkio. Die film kan ik me niet zo heel goed meer herinneren, vraag me zelfs af of ik hem ooit al heb gezien.

Alles in ijs kunnen veranderen zoals Elsa of de magische krachten van de goede Feeën?

De goede feeën natuurlijk; een beetje ijspret is leuk. Maar als je beschikt over de magische krachten van de feeën en kinderen een mooie toekomst kan bezorgen heeft dat zeker de voorkeur.

Voor altijd als Donald Duck praten of altijd Let It Go uit Frozen zingen?

Hm, Donald Duck versta ik voor geen meter, maar altijd alleen maar dat ene liedje kunnen zingen? Nee, doe mij dan toch maar Donald Duck.

Jij bent de slechterik. Ben je Frodo uit de klokkenluider of Jafar uit Aladdin?

Zijn allebei wel echte slechterikken en heb daar nooit zo heel erg veel mee. Allebei ook karakters die alleen maar op macht belust zijn. Maar ik moet natuurlijk een keuze maken dus dan ga ik voor Frodo.

Voor altijd op repeat in je hoofd: It’s a Small World of Supercalifragilisticexpialidocious?

Alleen al door deze vraag zit hij alweer op repeat; It’s a small world after all. Die andere kan ik gewoon niet uitspreken dus zal ook niet snel in mijn hoofd zitten.

Welke Disneyprinses kies je?: Pocahontas of Merida?

Pocahontas; zij is zo enorm rustig maar toch ook avontuurlijk. Ik kan me wel herkennen in haar drang om te ontdekken.

Je stem weggeven aan Ursula en nooit meer praten of altijd struikelen over je te lange Rapunzel haar die je niet mag afknippen?

Geef mij maar dat haar van Rapunzel, die heeft ook nog eens magische krachten! En ik ben lang haar wel gewend. Zonder stem kom je volgens mij niet zo heel erg ver.

Je favoriete Disneyfilm nooit meer zien of je favoriete Disneysong nooit meer luisteren?

Volgens mij zitten de liedjes toch ook in de film verwerkt? Nu vind ik de Disneymuziek echt geweldig, maar zou ik dat toch sneller laten vallen. Een film kijken vind ik toch een stuk prettiger.

Meer tags

Meer tags vind je hier.

Linda van Aken