Als fanatiek hobby blogger kan ik deze blog top 3 tag van Sylvia natuurlijk niet zomaar links laten liggen. Ik vind het leuk om te bloggen, en incidenteel ook over het bloggen zelf. In deze tag deel ik een aantal van mijn favorieten en hoe ik over het bloggen denk. Hartstikke leuk om te lezen als je zelf ook graag blogt!

Welke drie dingen zijn voor jou onmisbaar bij het bloggen?

 1. Plezier en passie; Bloggen kost een hoop tijd en energie. Alleen als je het echt leuk vind hou je het vol om er zoveel tijd in te steken.
 2. Geduld; Soms willen dingen iet zoals je het hebt bedacht of zou willen. Of blijven de bezoekers en reacties achterwege. Het is dan heel belangrijk om geduld te hebben en doorzettingsvermogen. Natuurlijk blog je voor jezelf, maar als je openbaar blogt is het fijn als het ook gelezen wordt.
 3. Een laptop; Zonder de laptop zou ik niet in staat zijn om deze blog te kunnen onderhouden.

Welke drie dingen mogen niet op een blog ontbreken?

 1. Persoonlijkheid; De leukste en bijzondere blogs zijn diegene die persoonlijkheid uitstralen. Als je op zoek bent naar informatie kan je dat Googlen. Persoonlijkheid in de teksten, een foto in de sidebar en in een about-pagina is het ook leuk om iets meer over de persoon zelf te lezen.
 2. Een zoek-functie; Erg handig als je op zoek bent naar of iemand ergens al over heeft geschreven. Of als je een tag terug zoekt, of een blogje waarvan je vaag nog weet dat die persoon over heeft geschreven.
 3. Authenciteit; Hangt samen met persoonlijkheid. Maar alleen als je echt jezelf bent en schrijft over wat jij vindt, doet, denkt, kookt etc. wordt je blog uniek en leuk om te lezen. Er zijn bepaalde lijstjes en onderwerpen waar iedereen al over schrijft. Door uniek te zijn val je op.

Over welke drie onderwerpen schrijf je het liefst?

 1. Kinderen; Natuurlijk schrijf ik het allerliefste over mijn kinderen. Over wat we hebben gedaan, gaan doen of situaties waarin we zitten. Met een hoop foto’s ter illustratie. Wel probeer ik het voornamelijk te beperken tot mijn rol als moeder hierin en niet teveel persoonlijke informatie van de kinderen te delen. Het stellen van die grens blijft lastig.
 2. Spelen, speelgoed en knutselen; Spelen is goed voor de ontwikkeling van het kind. Zowel samen spelen als zelfstandig spelen. Ik vind het daarom enorm leuk om te schrijven over het speelgoed hier in huis, spelletjes en activiteiten die we doen. Of de knutselwerken die we maken. En natuurlijk zijn de reviews ook meer dan welkom.
 3. Feestdagen; Die vormen een beetje de rode draad door de planning van de onderwerpen van de artikelen.

Wat zijn de drie populairste posts op je blog?

De drie populairste blogs zijn nogal afhankelijk van waar je naar kijkt, of waar je kijkt. Dit is de top 3 volgens de rapportage van wordpress.

 1. Vijf baby kapsels; Deze blijft populair; iedere dag staat deze wel in de top 5.
 2. Review: Hubelino knikkerbaan. Ik ben fan van duplo, en tegen een review van deze knikkerbaan van Hubelino zei ik dan ook geen nee.
 3. Tag; 10 Bekentenissen van een moeder. Normaal worden tags niet zo goed gelezen, deze bleek echter zeer goed aan te slaan.

Welke drie dingen wil jij uitstralen/bereiken met je blog?

 1. Mamaliefde; Niet voor niets de titel van de blog. Of het goed gaat, of het even tegenzit en je de kinderen het liefste achter het behang plakt. Het hoort er allemaal bij. Daar probeer ik zo eerlijk mogelijk over te zijn. En alles wat er bij het moederschap komt kijken zoals kindvriendelijke recepten, knutsels en tegenwoordig ook wat meer shoplogs.
 2. Budget; Je hoeft niet continu heel veel geld uit te geven om leuke dingen te doen. Er zijn genoeg gratis activiteiten om te ondernemen met de kinderen. Betaalbare recepten waarvoor je niet eerst tienduizend ingrediënten nodig hebt of knutsels met zulke specifieke materialen dat je er toch niet aan gaat beginnen.
 3. Plezier; En genieten; spreekt voor zich.

Via welke drie social media is jouw blog te volgen?

Dat zijn er meer dan drie. Mijn favorieten zijn;

 1. Twitter; Ondanks de 140 karakters snel en makkelijk om ‘iets’ te delen of vragen. Snelle reactie gegarandeerd. Er zijn ook echt gezellige mensen te vinden.
 2. Instagram; Dit gaat echt met vlagen, vooral als we in de lente / zomer buiten zijn vind ik het leuk om foto’s te maken. Binnen wordt het toch al snel hetzelfde. Vrijwel alle foto’s zijn van de kinderen. Vind gerechten en producten nooit zo bijzonder om op de foto te zetten.
 3. Facebook; Dit medium is de laatste tijd gedaald in aandacht, maar toch erg belangrijk om je lezerspubliek uit te blijven breiden. Eigenlijk op dezelfde plaats als bloglovin; de ideale manier om ook andere bloggers te kunnen volgen.

Wat zijn drie voor- of nadelen van bloggen?

 1. Woorden zijn twee dimensionaal. In tekst kan iets anders geschreven worden dan het oorspronkelijk bedoeld is. Non-verbale communicatie is niet voor niets zo belangrijk.
 2. Niet de reden waarom ik ben begonnen met bloggen; maar de verzoekjes voor winacties en reviews vind ik altijd erg leuk om te ontvangen. Dat is een mooie bonus. Helemaal als je bijzondere uitnodigingen krijgt voor de eerste avond van Disney on Ice of een voorvertoning van de nieuwste Disney film Into the Woods. Daarover later meer!
 3. Ik schreef het al eerder; In bloggen, zeker als je met enige regelmaat blogt. Gaat zeer veel tijd zitten.

Welke drie lezers laten de meeste reacties Achter?

In het jaaroverzicht had ik al wat namen genoemd op basis van de gegevens die ik vond in analytics. In het rapport van wordpress kwam echter een andere top 3:

 1. Nicole
 2. Kimberley
 3. Jenn

Over welk drie onderwerpen lees je het liefst bij andere blogs?

Lastige vraag; ik volg vrij veel diverse blogs. Grootste deel natuurlijk mamablogs, maar ook niet mama’s. Er zijn onderwerpen zoals make-up die ik standaard weg klik. Onderwerpen die me wel aanspreken zijn;

 1. Persoonlijke stukjes
 2. DIY’s en recepten
 3. Een nieuwe tag (vooral uit praktisch oogpunt om voorraadje op te bouwen)

Welke drie blogtips heb jij voor andere bloggers

Ik zou zeggen; lees eerst terug naar wat volgens mij onmisbaar is bij het bloggen. Daarna heb ik nog de volgende tips; meer tips heb ik een tijdje geleden gedeeld. Binnenkort kan je weer een nieuwe 100 + 1 blogtips verwachten.

 1. Wordt lid van een facebookgroep over bloggen, liefst in dezelfde categorie. Voor de gezelligheid, uitwisselen van ervaringen en het leggen van persoonlijke contacten.
 2. Niet twijfelen; het is jouw blog en niet die van een ander. Jij mag daarop schrijven wat jij wilt. Twijfel je of het wel iets voor je is; gewoon beginnen. Dan merk je het vanzelf. Groeien kan altijd nog.
 3. Zorg dat je plezier houdt in het bloggen. Dat je niet achter de laptop kruipt om er nog een stukje uit te persen. Dit merk je als lezer. Sla het dan liever een keertje over.

Meer tags

Meer tags vind je hier.

Linda van Aken