Deze vragen in het kader van het begin van de dag tag kwam ik tegen bij Fleur en vond ik wel leuk om over te nemen. Ik ben alles behalve een ochtendmens, het liefste blijf ik zo lang mogelijk liggen tot de wekker echt niet meer kan snoozen. Als manlief thuis is en de kinderen kan wegbrengen, maak ik daar ook dankbaar gebruik van. Daar staat dan wel tegenover dat ik in de nacht rustig tot twee uur kan doorwerken. 

Hoe laat gaat de wekker?

In principe gaat op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag de wekker om 7.00u. Op dinsdag en donderdag kan ik hem 1 / 2 keer snoozen, op maandag en vrijdag uiterlijk een uur (zes keer), gelukkig zijn de kinderen vaak pas rond acht uur wakker. Op woensdag en in het weekend zet ik geen wekker tenzij er afspraken zijn buitenshuis. Na de zomervakantie zal hier verandering in komen omdat er dan vijf dagen per week een dochter naar school moet.

Snoozen of meteen naast je bed?

Absoluut snoozen, alleen als ik op vakantie ben en het wat warmer is kan ik beter opstaan.

Wat is het eerste wat je doet als je ’s ochtends wakker wordt?

Als de kinderen nog slapen / op hun kamer zijn dan pak ik de telefoon om alle meldingen te lezen van die nacht. Als ik meer tijd heb lees ik wat blogjes voordat ik opsta..

Word je uit jezelf wakker? Of heb jij daarvoor een wekker nodig?

Wisselt heel erg, ene keer word ik uit mezelf wakker, maar vaak heb ik daar een wekker voor nodig.

Koffie of thee?

Vaak jus d’orange. Als ik echt wakker moet worden en het te laat werd, in een heel uitzonderlijk geval koffie. Maar de kopjes koffie sinds er kinderen zijn, zijn op één hand te tellen.

Ontbijt jij of sla je die maaltijd liever over?

Thuis sla ik dat vrijwel altijd over, terwijl de kinderen aan tafel zitten pak ik de tassen in, ruim ik de vaatwasser uit of wat dan ook. Als we van huis zijn ontbijt ik vaak wel.

Douchen of in bad?

Het liefste in bad, en dan ’s avonds voordat ik in bed kruip. Tenzij het een erg warme nacht is geweest / ik niet wakker wordt.

Hoeveel tijd heb je nodig voor je make-up en haar?

Niet, ik draag in principe geen make-up. Vaak wel een crème, dus zo klaar.

Lees ook: Make-up voor kinderen; vanaf wanneer welke leeftijd?

Hoe ziet je ochtendritueel eruit?

Een erg vast ritueel hebben we niet, kan nogal wisselen door nog even snel een wasmachine aan te zetten of wat dan ook. In principe komt het neer op snel wat kleren aanschieten, kinderen aankleden, naar beneden brood smeren en aan tafel zetten terwijl ik de vaatwasser uitruim of een tas inpak.

Hoe laat ga je/jullie de deur uit?

De kinderen mogen tussen half negen en negen op de peuterspeelzaal gebracht worden, dus rond half negen is jassen aantrekken. De peuterspeelzaal zit nu nog in de straat achter ons huis.

Wat is je grootste ergernis in de ochtend?

Als ik op de peuterspeelzaal aankom en vergeten ben om reservekleding, schoenendoos of thematas mee te nemen omdat het zo chaotisch was. Ik kan wat dat betreft echt een chaoot zijn. Daarnaast is het altijd even balen als je maar één laars kan vinden, of de jas die je die dag wilt aantrekken.

Wat is je tip om de ochtend zo goed mogelijk te starten?

De beste tip die ik heb, en vaker zelf zou moeten toepassen, is zorgen dat je de avond ervoor alles al klaar hebt liggen. Dus de kleding die de kinderen aan moeten trekken, ook handig als je partner ze aan gaat kleden, in de keuken alles klaar staat en de rugzak klaar is.

Meer tags

Meer tags vind je hier.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)