De laatste tijd zie ik erg veel tags voorbij komen, de een nog leuker dan de ander. Dus besloot ik dat er ook wel eentje zou willen doen, maar welke? Omdat ik echt niet kon kiezen heb ik er zelf eentje bedacht met tien vragen. Ben benieuwd wat jullie er van vinden en hoop dat anderen hem ook gaan invullen. Deze als ik dan… tag.

Om er in te komen eerst wat vaker gehoorde, bijna cliché achtige vragen.

Als ik de baas zou zijn van het journaal…

Ja, ik weet het, een inkoppertje. Kinderen voor Kinderen zong het vroeger al. Maar wat zou ik doen? Ik denk dat ik dan, naast het gewone goede en minder goede wereldnieuws aandacht zou willen besteden aan projecten die ik erg belangrijk vindt. Maar dan het liefst zonder dat het al teveel gaat lijken op Hart van Nederland of sbs nieuws.

Als je een ontbijtje zou mogen eten met … dan….

Ligt er aan hoe je deze vraag leest. Als het gaat om een ontbijtje als gevolg op een nacht, dan gewoon lekker met mijn eigen man en kinderen. Het liefste in een hotel. Als je het meer figuurlijk leest dan klonk een paar jaar geleden nog het antwoord Harry Mulisch, ben echt helemaal fan van zijn boeken en vraag me altijd af hoe hij dat heeft bedacht. Vooral de Ontdekking van de Hemel vindt ik helemaal het einde, mijn boekenlijst werd dus ook voornamelijk bezet door zijn boeken, samen met de Tweeling van Tessa de Loo (ja, ik weet het, niet de dunste boeken, vroeger had / nam ik daar nog de tijd voor). Nu ben ik ook wel erg nieuwsgierig naar Maarten van Rossum vindt zijn droge humor en opmerkingen echt super. Of Brigitte Kaandorp en Jochem Myjer, ben wel benieuwd naar hun ervaringen met het ouderschap.

Als je iets aan jezelf zou mogen veranderen dan…

Als het gaat om uiterlijk zou ik denk ik wel wat aan mijn gewicht willen doen. Ik probeer er echt op te letten, eet daarom tegenwoordig ook vooral van ontbijtbordjes. Dan lijkt je bord sneller vol, maar zou nog wel meer mogen. Kwestie van doorzetten denk ik. Wat betreft het innerlijk zou soms een extra portie geduld wel welkom zijn.

Als je zou kunnen reizen in de tijd dan…

Dan kan je natuurlijk terug in de tijd gaan naar een moment dat je opnieuw zou willen beleven of anders zou willen doen. Dan zou ik denk ik terug willen naar een paar weken nadat ik manlief heb leren kennen. Ik wist dat hij me leuk vond, maar zag hem toen niet zitten. Heb eerst twee jaar een andere relatie gehad, waar ik veel over mezelf heb geleerd en een mooie reis naar India heb mogen maken. En manlief heeft samengewoond met iemand anders. Achteraf had ik toch gelijk voor hem moeten gaan. Als ik naar de toekomst zou mogen ben ik wel erg nieuwsgierig naar hoe mijn kinderen terecht komen. Bijvoorbeeld hoe ze er voor staan als ze gaan trouwen,.

Dan gaan we verder met drie persoonlijke vragen over de dromen die je hebt.

Als je een miljoen zou winnen dan…

Dan zou ik heel erg blij zijn en eerst zeker willen weten dat we het ook krijgen. Twee wensen die ik dan zou hebben zijn een groter boerderij-achtig huis willen kopen waar we een gezinshuis van kunnen maken zodat we voor een aantal pleegkinderen kunnen zorgen. Maar voordat we dat gaan doen, of terwijl het huis gebouwd zou worden zou ik graag een wereldreis maken.

Als je een wereldreis zou mogen maken dan…

Ja, reizen. Super! Zie mijn vorige antwoord. Heb je even, daar heb ik namelijk een heel lijstje voor. Op dat lijstje staan onder andere; via Portugal, Spanje en Italië naar Kroatië en Griekenland naar Zuid-Afrika, lekker op safari en de big five ontmoeten, Kenia, de plaats bezoeken waar Baden Powell is overleden en naar het Victoriameer, dan door naar Egypte voor de pyramides en de sphinx, in Israël naar de stad Jeruzalem en in Jordanië naar de stad Petra. Drie van de zeven wereldwonderen heb ik al bezocht (Chitzen Itza, Collosseum en de Taj Mahal), de andere vier (Chinese muur, rotswoningen in Petra, Machu Piccu en Cristo Redentor) staan nog op mijn lijstje. Dus dan gaan we via China, naar Japan, ben erg benieuwd naar de cultuur daar. We verlaten Azië via een tropisch eiland, de Malediven bijvoorbeeld en gaan door naar Australië. Het enige werelddeel waar ik nog niet ben geweest. Onder andere Ayers Rock en Sydney staan daar op mijn lijstje en in Nieuw-Zeeland de plaats waar Lord of the Rings is gefilmd. Zou daar zo graag de verschillende filmlocaties willen zien, waaronder de Gouw. Zuid-Amerika ben ik ook nog niet geweest. Zou daar graag beginnen bij de pinguïns in zuid Chili en dan via de zoutvlaktes en de Amazone naar Rio de Janeiro, natuurlijk tijdens het carnaval en Suriname. Voor Noord-Amerika zou ik de tijd uittrekken om met een camper van Oost naar West te rijden en steden als Las Vegas, Los Angelos, New York en Washington te bezoeken. En natuurlijk de Grand Canyon. En tot slot via de gletsjers en vulkanen in Ijsland terug naar Europa. Ben ik volgens mij wel een jaartje bezig.

Als je geen kinderen zou hebben dan…

Dan zou ik samen met manlief alles er aan doen om ze wel te krijgen. Kinderen krijgen was een wens die we allebei hadden. Adoptie en pleegkinderen zijn ook een optie.

De laatste drie vragen zijn idealistisch en wereldverbeterend van aard:

Als je in een ander land zou zijn geboren, waar zou je dat dan willen?

Dan ga ik voor India, en dan het platteland in de provincie Rajasthan of in de provincie Ladakh in de Himalaya in het noorden. Tijdens onze rondreis kwamen we daar in een heel klein dorpje Chandaleo Garh waar we hebben overnacht. Zo mooi om te zien hoe de lokale Raj (soort prins, in zijn kasteel mochten we overnachten, heel mooi de zonsondergang in de woestijn) daar voor zijn dorp zorgt. Het water komt er uit een modderige poel, en wordt met veel zorg gehaald (zeg dan maar eens nee tegen een glas limonade) en in het hele dorp is een tv met twee plastic stoeltjes waar jij als blanke op moet zitten en tv kijken, ook al versta je er niets van. De gastvrijheid en vreugde van deze mensen, die (in onze ogen) niet veel hebben maar zelfs dat nog met je willen delen is echt overweldigend. Als je dan weer thuis komt en ziet wat je in huis hebt staan voel je je gewoon schuldig, die luxe heb je niet nodig om gelukkig te zijn.

Als je een super geweldige uitvinding zou mogen doen dan…

Zou dat een onderhoudsvrije tuin zijn. Tuinonderhoud is gewoon niet mijn ding, en die van manlief ook niet. Vind de planten en bloemen daarentegen wel weer helemaal super.

Als je iemand of iets zou mogen redden dan…

Dit vind ik nog wel de meest moeilijke vraag. Ik geloof namelijk dat er een reden is dat de dingen gebeuren zoals die gebeuren. Waarschijnlijk zou ik dan gaan voor een nieuwe uitvinding waarmee kinderen al in de baarmoeder gered kunnen worden. Heb het een paar keer van dichtbij gehoord en meegemaakt dat de zwangerschap voortijdig afgebroken moest worden om medische redenen. Zou wel willen dat er een super medicijn of operatie zou bestaan die dat overbodig maakt.

Tag doorgeven

Zo, dat waren de tien vragen. Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden. Aan het einde wil ik graag een paar andere bloggers taggen; dat zijn Francesca, Nicole, Brenda, Chantal en Lori. Ja, ik weet het, heb een moeite met keuzes maken. Als iemand anders deze tag ook invult zou ik dat alleen maar leuk vinden, laat dan hieronder even een linkje achter.

Meer tags

Meer tags vind je hier.

Linda van Aken