Bij Jennn kwam ik de tag 99 things tegen. Dit vond ik zo’n leuke tag, die moest ik meteen ook invullen. Een beetje puzzelen en schuiven, en tada. Vandaag kunnen jullie lezen welke dingen ik van dit lijstje kan afstrepen, of nooit van me leven zou overpeinzen. Eigenlijk een beetje een variant op de baby, dreumes en peuter bucketlist ;-)

 1. Je eigen blog gestart – Check, sinds een klein maandje zelfs op een eigen domein. Wie had dat ooit gedacht? Ik in ieder geval niet.
 2. Onder de sterren geslapen – Check, die kan ik ook afstrepen. En zelfs wel vaker dan één keer. De eerste keer was toen ik elf jaar was, op zomerkamp met de scouting. De laatste keer was volgens mij in 2007 tijdens de Wereld Jamboree in Engeland. Met een heel aardige jongen uit Denemarken. En nee, de handjes zijn netjes boven de dekens gebleven. Thuis had ik een vriendje zitten.
 3. In een band gespeeld – Nop. Gaat niet gebeuren ook, ik ben echt zo a-muzikaal als het maar kan zijn. Verder dan een paar lessen blokfluit en de verplichte muzieklessen op school ben ik nooit gekomen.
 4. Naar Bali geweest – Check, hier zijn we geweest op onze huwelijksreis. Een mooi eiland, al is het ook echt aan te raden om Java, Sumatra en Lombok te bezoeken.
 5. Een meteorietenregen gekeken – Check, de laatste keer was vorig jaar tijdens de zomervakantie. Na een dagrit naar Zwitserland had onze dochter besloten om niet te willen slapen. De halve nacht dus heen en weer gelopen met haar in de buggy, terwijl we in de lucht naar de vallende sterren keken. Dat ik de volgende dag ook nog auto naar Italië moest rijden was iets minder.
 6. Meer dan je je kan veroorloven aan een goed doel gegeven – Nee, wanneer is het eigenlijk meer dan je je kan veroorloven?
 7. Naar Disneyland geweest – Check, een keer toen mijn ouders 12,5 jaar getrouwd waren en een keer met een pubervriendje toen ik 18 was. Als alles goed gaat, gaan we in september nog een keer. Nu al zin in.
 8. Een berg beklommen – Ja, in Zwitserland heb ik zowel in Adelboden als Kandersteg bergen beklommen. Grappig is dat het eigenlijk dezelfde berg is, maar dan vanuit een ander dal.
 9. Een bidsprinkhaan vastgehouden – Nop, en staat ook niet op mijn shortlist om ooit te doen. Bah.
 10. Een solo gezongen – Nop. Hiervoor geldt hetzelfde als met een muziekband, mij wil je niet horen zingen. Zeker niet solo.
 11. Bungee gesprongen – Dat wordt ook een nee, en heb er ook niet de behoefte aan. Alhoewel… Maar dan in een opwelling en niet van tevoren al weten.
 12. Parijs bezocht – Natuurlijk, deze stad moet iedereen een keer bezocht hebben. Ben er nu een paar keer geweest en blijft geweldig.
 13. Naar een onweersstorm gekeken – Zeker, ik vind het zo mooi om naar de bliksem te kijken. Vind het ook erg leuk om samen met onze oudste dochter te kijken. Liggen we lekker op haar bed en dan naar buiten gluren.
 14. Jezelf vanaf nul een kunst geleerd – Eeh, vind ik een lastige vraag. Ik heb mezelf wel het een en ander geleerd, maar een kunstje… Ik werk niet in het circus.
 15. Een kind geadopteerd – Nee, maar wel een pleegkind. Is misschien niet hetzelfde, maar toch.
 16. Voedselvergiftiging gehad – Gelukkig niet, is ook geen ervaring waar ik op zit te wachten.
 17. Bovenop het Vrijheidsbeeld gelopen – Nee, ben nog nooit in New York geweest.
 18. Je eigen groenten geteeld – Eeeh, we hebben wat zaadjes gezaaid in onze achtertuin en zowaar groeit er ook wat. De slakken vinden dit echter ook fijn, dus ervan eten zullen we niet snel.
 19. De Mona Lisa gezien in Frankrijk – Jaaah, althans. We zijn in de ruimte geweest waar de Mona Lisa hing. En hebben over heel veel Aziatische hoofden er een glimpje van opgevangen. Toen zijn we snel weer verder gelopen naar andere mooie museumstukken. Zo bijzonder vond ik het niet.
 20. Geslapen in een nachttrein – Ja, twee keer zelfs. Een keer naar Praag en een keer naar Milaan. Wat ben ik blij dat een vliegtuig net zo betaalbaar is en veel sneller.
 21. Een kussengevecht gehad – Oh ja, brings back memories….
 22. Gelift – Dat is een verhaal op zich. In 2002 waren we in Toronto, Canada op weg naar het terrein waar we die nacht in de open lucht zouden slapen. Samen met een miljoen andere jongeren voor een samenkomst met paus Johannes Paulus. Werd ons door een vriendelijke Canadees een lift aangeboden. Dat lieten we ons geen twee keer zeggen.
 23. Jezelf ziek gemeld terwijl je niet ziek was – Nee, dat zal ik ook niet snel doen. Er zijn wel een paar dagen geweest waarvan ik achteraf dacht dat het misschien toch wel had gekund. Ik ben gewoon geen ochtendmens.
 24. Een sneeuwfort gebouwd – Volgens mij heb ik wel eens een poging gedaan ja.
 25. Een lammetje vastgehouden – Ja, we hadden er vroeger zelfs eentje geadopteerd.
 26. Ge-skinnydipt – Nu moet ik gaan bekennen dat ik dat inderdaad ooit gedaan heb. Tijdens een vakantie op Kreta, vlak buiten Chersonissos. En nee, wij waren niet iedere nacht tot vijf uur aan het feesten en halfbrak liggen. Een enkel cocktailtje aan een zwembadbar was voor ons voldoende.
 27. Een marathon gelopen – Nee, de avondvierdaagse vind ik voldoende uitdaging.
 28. In een gondel gevaren in Venetië – Helaas ben ik nog nooit in Venetië geweest, zou ik zeker nog wel een keertje willen doen.
 29. Een totale eclips gezien – Een volledige niet, een paar jaar geleden was er wel eentje gedeeltelijk. Dat vond ik al bijzonder genoeg.
 30. Een zonsopgang of zonsondergang gekeken – Ja, allebei. In het zuidelijkste puntje van India kan je ze allebei zien vanaf een plek in het water. ’s Avonds naar de zonsondergang gekeken op een locatie met heel veel toeristen en de volgende ochtend vroeg de zonsopgang vanaf onze hotelkamer. De meest spectaculaire was toch wel de zonsopgang vanaf de Bromo-vulkaan op Java.
 31. Een homerun geslagen – Pff, misschien een keertje als ik geluk had met gymles. Was in ieder geval wel één van de favoriete spellen van onze docent.
 32. Op een cruise geweest – Nee, het langste boottochtje dat ik heb gemaakt is denk ik Hoek van Holland – Harwich. En dat toen de hovercraft er nog was.
 33. De Niagara Falls in het echt gezien – Ja, is alweer heel wat jaartjes geleden. Maar ik heb hem gezien. Van boven en van onder met de speciale bootjes. Ook een poging gedaan om hem vanaf Amerikaans grondgebied te zien, maar waren met een groep en niet iedereen wilde geld betalen voor een visum.
 34. De geboorteplaats van je voorouders bezocht. – Ja, de één kom ik regelmatig en de ander, nu mijn oma is overleden, iets minder.
 35. Een Amishgemeente gezien – Alleen op tv.
 36. Jezelf een nieuwe taal geleerd – Ik heb ooit eens een poging gedaan om mezelf Spaans te leren.
 37. Genoeg geld gehad om geheel tevreden te zijn – Er is zeker wel een periode geweest dat ik niet mocht klagen. Dat is ook de tijd geweest waarin ik heel veel reizen heb gemaakt.
 38. De toren van Pisa in het echt gezien –Nee, ook dat deel van Italië heb ik nog niet gezien.
 39. Gaan rots klimmen – Ja, en ook ervanaf abseilen.
 40. Michelangelo’s David gezien – Nee, ben ook nog nooit in Florence geweest. Staan wel een hoop Italiëvragen tussen zeg.
 41. Karaoke gezongen – Ja, in Griekenland is / was dat heel populair. En ook in Midden-Amerika heb ik dat gedaan. Natuurlijk wel na de nodige voorbereidingen.
 42. Een geiser zien uitbarsten – Ja, wederom tijdens onze huwelijksreis in Indonesië. Waren ook vulkanen bij. Zo gaaf!
 43. Voor een vreemdeling een maaltijd betaald in een restaurant – Nee, is wel een mooi initiatief.
 44. Afrika bezocht – Ik ben in Marokko geweest, is officieel Afrika.
 45. Op het strand gewandeld bij maanlicht – Ja, we wonen tenslotte vlakbij Scheveningen en Kijkduin. Ook op Vlieland heb ik dit gedaan.
 46. Met een ambulance vervoerd – Nee, gelukkig is dat nog nooit nodig geweest.
 47. Een portret laten schilderen van jezelf – Ja, ik heb ooit eens op een beurs een portret laten tekenen. Maar was dan wel een comic en in de loop der tijd verdwenen.
 48. Gesnorkeld in open water – Ja, voor de kust van Isla Margerita (waar Madonna over zingt) heb ik gesnorkeld. Midden tussen de haaien.
 49. De Sixtijnse kapel in het echt gezien – Ja, met een vriendin ben ik naar Rome geweest. Na de nachttrein tot Milaan. En daar natuurlijk ook Vaticaanstad en de Sixtijnse kapel bezocht.
 50. Op de top van de Eiffeltoren geweest – Ja, toen ik elf was heb ik mogen genieten van dit uitzicht. Toen we er later nog een keer waren was het zo druk dat we dat voor lief namen.
 51. Gedoken – Ja, ik heb duikles gehad en met luchtflessen op mijn rug in het zwembad mogen drijven.
 52. In de regen gekust – Ja, na de kerstmaaltijd bij de studentenvereniging met de jongen met wie ik twee weken later een relatie kreeg en nu mee ben getrouwd en papa is van mijn kinderen.
 53. In de modder gespeeld – Ja hoor, dat hoort erbij toch? En ook weleens zo’n modderpacking.
 54. Bij een drive-in bioscoop geweest – Nee
  55. Op televisie geweest – We zijn met groep zeven van de basisschool naar Telekids geweest. Toen dat nog was met Carlo en Irene. En toen mocht ik naast Irene zitten, van de spanning was ik spontaan mijn stem kwijtgeraakt. Later heb ik ook nog eens meegedaan met de Nationale Bijbeltest.
 55. Een Maya-piramide beklommen – Ja, tijdens onze rondreis door Midden-Amerika hebben we een aantal piramides beklommen.
 56. Een bedrijf gestart – Als je werkt als zzp-er heb je toch officieel je eigen bedrijf? Ook al heb je geen KvK-inschrijving?
 57. Vechtsportles gevolgd – Ik heb vroeger, heel vroeger, weleens wat lessen karate gevolgd.
 58. Rusland bezocht – Nee, verder dan Polen ben ik niet gekomen.
 59. Geserveerd aan thuis- en daklozen of minder bedeelden – Ja, ieder jaar zijn er speciale maaltijdvieringen met Pasen en Kerst. Met de jongeren die ik begeleid helpen we dan met serveren. Ik heb ook een aantal dagen via een uitzendbureau bij het Leger des Heils gewerkt.
 60. Scoutingkoekjes verkocht – Scoutingkoekjes niet, dat is echt typisch Amerikaans. Wel hebben we loten verkocht.
 61. Op een dolfijnentocht geweest (toeristisch) – Ja, bij Tenerife hebben we een boottochtje gemaakt op zoek naar dolfijnen.
 62. Bloemen gekregen zonder reden. – Wel eens, maar is zeker geen gewoonte.
 63. Bloed, plasma of bloedplaatjes gedoneerd – Nee, zou ik wel willen maar ben al blij als ik klaar ben met bloedprikken.
  65. Een vliegtuig bestuurd – Ja, ik heb weleens in een gemotoriseerd zweefvliegtuig de stuurknuppel mogen bedienen.
 64. Een Naziconcentratiekamp bezocht – Ja, toen ik met een vriendin een weekendje naar Hannover was zijn we naar Bergen-Belsen geweest. Het kamp van Anne Frank.
 65. Een automatisch incasso niet kunnen betalen door te laag saldo – Ja hoor, ik ben student geweest. Dan komt dat gewoon voor.
 66. In een helikopter gevlogen – Ja.
 67. Een favoriet kinderspeeltje bewaard – Van mezelf of de kinderen? Van mezelf heeft mijn moeder veel bewaard en van de kinderen heb ik alles nog.
 68. Het Lincoln Memorial bezocht – Nee
 69. Kaviaar gegeten – Nee, heb ik ook geen behoefte aan.
 70. Een quilt gemaakt – Nee, maar ben wel babykleertjes aan het verzamelen om dat ooit te doen.
 71. 24 uur gevast met eten – Ja, met school heb ik weleens meegedaan aan een vastenproject waarbij je 24 uur niet mocht eten.
  74. In de Himalaya geweest – Ja, in het Indiase gedeelte van de Himalaya in de provincie Ladakh.
 72. Ontslagen bij je baan – Ja, nadat ik bevallen was van onze dochter.
 73. Het wisselen van de wacht gezien in Londen – Ja, waren er net op tijd in de regen. En in Praag ook.
 74. Een bot gebroken – Ja, toen ik acht was geloof ik, in ieder geval in de zomervakantie voordat ik naar groep drie ging. Mijn rechterarm. Waardoor ik een goed excuus heb voor mijn slecht leesbare handschrift. En later ook nog een keer een pols.
 75. Passagier geweest op een motor – Ja, tijdens een tochtje door de bergen van Zwitserland. Inclusief de haarspeldbochten. Superervaring!
 76. De Grand Canyon in het echt gezien – Nee, helaas nog niet.
 77. Een boek gepubliceerd – Nee, ik ben geen schrijver. Voorlopig houd ik het op dit blog.
 78. Het Vaticaan bezocht – Ja, anders kom je niet bij de Sixtijnse kapel.
 79. Een gloedje nieuwe auto gekocht – Nee, een occasion is prima voor ons.
 80. In Jeruzalem gelopen – Nee
 81. Je foto in een krant – Ja, wel een paar keer in de plaatselijke krant.
 82. Een vreemdeling gekust op middernacht bij Nieuwjaar – Ja, maar op de wangen.
 83. In de Eerste Kamer geweest – Ja, ik heb daar in de banken gezeten en achter het spreekgestoelte gestaan tijdens de rondleidingen die ik gaf aan middelbare scholieren.
 84. Een dier gedood en bereid om te eten – Nee, ik heb best primitief gegeten. Maar dit hoeft van mij niet.
 85. De waterpokken gehad – Ja, wie niet als kind?
 86. Iemands leven gered – Nee, niet dat ik weet.
 87. In een jury gezeten – In de kinderjury van de bibliotheek
 88. Een beroemd persoon ontmoet – Ja, ik heb wel wat BN-ers ontmoet, maar of dat zo bijzonder is?
 89. Deelgenomen aan een kookclub – Ja, ik ben weleens bij een avond geweest van een kookclub. Uiteindelijk is er niets van terecht gekomen.
 90. Een tattoo hebben – Nee, en zou ik ook niet doen. Moet er niet aan denken.
 91. Een baby gehad – En heb er nog steeds één.
 92. In een casino geweest – In het casino bovenop de Cauberg bij Valkenburg ben ik wel eens naar binnen geweest. En geld uitgegeven. Samen met een vriendin. Met een zeer verantwoord budget van tien euro. Waar we eerst een klein beetje winst mee maakten en toen verloren. Alleen al het uitzicht was het waard.
  96. Verkiesbaar meegedaan met de verkiezingen – Ja, tijdens de gemeenteraadsverkiezingen vier jaar geleden stond ik op de lijst. En zowaar ook nog stemmen binnengehaald.
 93. Betrokken geweest in een rechtszaak – Ja, niet als gedagvaarde ofzo maar daar ga ik verder niet op in.
 94. Een GSM gehad. – Oh ja, zo’n heel grote bakbeest. Inclusief een hoesje ter beveiliging.
 95. Gestoken door een bij – Wel door een teek, wesp en horzel, een bij kan ik me niet meer herinneren. Horzel wil je trouwens gewoon echt niet.

Ps. Er zitten wel veel vragen bij over Italië, Parijs en Amerika waar ik het een en ander aan heb vervangen. Om het afwisselend te houden.