Skip to Content

Tag: Disney Princess

Tag: Disney Princess

Daar is hij dan, mijn versie van The Fairy Tale. Als Disney liefhebber, kwamen deze tag op mijn to-tag-lijstje te staan. Ik had de vragen al gekopieerd, maar was er nog niet aan toegekomen om ze zelf te beantwoorden. Ik zou ik alleen niet zijn als ik vervolgens mijn eigen plan trek en er een Disney Princess tag van maak. Inclusief de vaak ‘vergeten’ prinsessen.

Jasmine: Heb jij geheimen?

Jazeker heb ik geheimen, ik denk dat iedereen die wel heeft. Ik zou zo snel er alleen geen kunnen bedenken. Het is namelijk niet zo dat ik bewust dingen achterhoudt. In ieder geval niet voor mijn partner; met hem deel ik alles. Is denk ik ook de basis van een goede relatie.

Rapunzel: Houd je ervan om buiten te zijn?

Afhankelijk van het weer vind ik het inderdaad heerlijk om buiten te zitten. Ik ben ook zo blij met onze tuin, het is misschien niet groot. Maar groot genoeg om lekker buiten te kunnen zitten en spelen. Ik vind het ook heerlijk om op stap te gaan. Of in de zomer lekker te kamperen. Dat vond ik ook het mooie aan center parcs, met de schuifdeuren had je het gevoel zo in de natuur te zitten. Iedere ochtend kwamen de eendjes ook aan de deur.

Sneeuwwitje: Ben jij wel eens ergens voor weggelopen?

Als puber ben ik wel eens (een paar uur) weggelopen, vooral om een statement te maken. Omdat ik me niet begrepen / serieus genomen voelde. Tegenwoordig probeer ik soms wel eens situaties waarvan ik vooraf weet dat ik me ongemakkelijk kan gaan voelen te vermijden. Aan de andere kant probeer ik mezelf dan ook te overwinnen.

Mulan: Beleef jij graag avonturen? Kan je er een noemen?

Ohja, voor mij is het leven een groot avontuur. Iedere dag is er wel weer wat, groot of klein. Of het nu gaat om iets unieks als marsmallows roosteren op een vulkaan boven de lava of dat mijn dochter me in haar avontuur betrekt door opeens nieuwe woordjes te kunnen. Ik geniet van alles.

Esmeralda: Heb je huisdieren?

In ons huis loopt een poes rond, alhoewel hij ook regelmatig buiten te vinden is. Zeker nu hij vorige maand heeft ontdekt dat hij via het keukenraam naar binnen als buiten kan. En dit dus dag (en nacht) door doet. Verder hebben we een aquarium met een wisselende diversiteit van vissen.

Assepoester: Ben je een lui persoon of werk je heel hard?

Gewetensvraag; ik kan heel efficiënt zijn (of gewoon lui) maar kan ook hard werken en doorgaan tot iets klaar is. Vooral vroeger kon ik heel hard werken, toen ik nog erg ambitieus was en minder kon genieten van wat ik al had.

Doornroosje; Hoeveel uur slaap jij per nacht?

Op dit moment niet zoveel, ik voel me de laatste tijd niet zo lekker en lig veel wakker. Daarvoor mag ik echter niet klagen, meestal ga ik tussen elf en twaalf uur naar bed en kan (behalve op werkdagen) rustig tot 8 uur blijven liggen. Als baby boy dan gedronken heeft, kan ik me soms nog wel omdraaien aangezien onze dreumes momenteel veel slaap nodig heeft. En daardoor vroeger naar bed gaat en ook later wakker wordt.

Pocahontas: Vind je jezelf dapper/moedig?

Lastig, ik beschik wel over doorzettingsvermogen, als ik ergens voor ga. Doe ik dat in volle overtuiging en tot het einde. Of dat echt met dapperheid te maken heeft? Ik heb in ieder geval regelmatig grenzen verlegd, maar zou niet geschikt zijn voor een “Ik ben een ster, haal me hier uit” Los van het feit dat ik geen B-ster ben.

Tiana: Wat doe jij om je angsten te overwinnen?

Klinkt misschien zweverig, maar vooraf een beetje de situatie visualiseren. Bedenken wat de voors en tegens zijn en er dan vol voor gaan. Natuurlijk zijn er een aantal dingen die ik nooit (zeg nooit nooit) zal doen zoals bungee-jumpen en parachutespringen. Alhoewel ik voor het laatste een keer op het punt heb gestaan, maar ze al vol zaten.

Belle: Wat maakt een persoon mooi in jouw ogen?

Er is zoveel wat een persoon mooi maakt. Het belangrijkste is denk ik wel dat je eerlijk en oprecht bent. Gewoon jezelf bent. Iedereen heeft wel wat mindere karaktereigenschappen, maar dat maakt je menselijk. Perfecte mensen bestaan niet. Gelukkig maar, volgens mij zou de wereld dan alleen maar saai worden. Ook binnen een relatie is dat erg belangrijk; dat je gewoon jezelf kunt zijn. Je niet anders hoeft voor te doen dan je bent.

Ariël: Wat is jouw grootste wens?

Heel cliché, dat mijn kinderen, partner en ik gelukkig mogen zijn. We kunnen genieten van wat we hebben en ons nog te wachten staat. En er altijd veel liefde blijft.

Kida: Waar strijd jij graag voor?

Ik vind het zelf nogal belangrijk dat kinderen de wereld mogen ontdekken op hun eigen manier, in hun eigen tempo. Natuurlijk kan je ze af en toe uitdagen en stimuleren. Maar ieder kind is anders, en dat is goed.

Merida: Heb jij wel eens ergens spijt van?

Ik heb niet snel ergens spijt van, vaak leidt het alternatief tot andere mooie ervaringen die je maken tot wie je bent. Wat ik misschien achteraf anders had moeten doen; toen ik manlief leerde kennen en het duidelijk was dat hij mij leuk vond dit niet ontwijken. Het heeft drie jaar geduurd voor het na een kerstavond met misschien wel iets teveel alcohol duidelijk werd.

Tiger Lily: Heb je zusjes of broertjes? Zo ja, hoe is je relatie met hen?

Zeker, afgelopen woensdag heb je een aantal familiefoto’s gezien waarop een paar terugkwamen. Ik heb een jonger zusje, een jonger broertje en sinds 2007 ook twee stiefzusjes. Zelf ben ik dus de oudste.  De relatie verschilt heel erg, alleen al vanwege het leeftijdsverschil. Mijn zusje en ik zijn de enige met kinderen, en zij is bezig om volgend jaar weer te gaan studeren. Net zoals de anderen. Die hebben dus hele andere vraagstukken.

Vrouwe Marianne: Ben jij voor gelijkwaardigheid van mannen en vrouwen?

Oeh, dat is altijd een mooie discussie. Gelijkwaardigheid of gelijkheid. Mannen en vrouwen zijn niet gelijk, en zullen ze ook niet zijn. Wel vind ik dat het belangrijk is dat vrouwen en mannen gelijkwaardig zijn. Maar ze vrij gelaten worden in hun eigen keuzes. Dus niet raar aangekeken worden dat je als vrouw liever thuisblijfmoeder bent in plaats van voor een carrière te gaan.

Eilonwy: Wat is jouw superpower?

Toen onze dochter twee maanden oud was kwam ik een t-shirt tegen met: “I make milk, what’s your superpower”. Ik denk dat dat inderdaad een mooie superkracht is. Nog mooier is het feit dat je kinderen kan maken / laten groeien in je buik.

Disney helden - mamaliefde

Megara (Meg): Wie is jouw held?

Hm, ik heb ooit wel eens een blog geschreven over heldinnen. Op nationale vrouwen dag. Al is held wel een grote benaming, gaat het vooral om vrouwen waarvoor ik veel respect heb.

Giselle: Ben jij naïef?

Ja, ik denk dat ik soms wel wat naïef ben. Dat ik makkelijk voor de gek te houden ben en goed van vertrouwen. Aan de ene kant misschien een mooie eigenschap, aan de andere kant soms wel lastig als je vervolgens teleurgesteld wordt. Gelukkig gebeurt dit niet zo heel vaak.

Vanellope von Schweetz; Vergelijk jij jezelf vaak met anderen?

Vroeger deed ik dit wel, wou ik hebben wat anderen ook hadden. Het gras is tenslotte altijd groener aan de overkant. Ondertussen heb ik geleerd dat dit soms uiterlijke schijn is. Iets kan heel mooi lijken, maar niet zo zijn. Daarom ben ik heel blij met het leven wat ik nu leidt en geniet ik daar met volle teugen van.

Tag: Disney Princess - Mamaliefde

Dat was ‘m alweer! Als je hem wilt overnemen voor je eigen blog kan je dat natuurlijk doen.

Meer tags

Meer tags vind je hier.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. Kimberley schreef:

  Wat een leuke tag om te lezen!

 2. Jenn schreef:

  He wat leuk dat je er vragen bij gezet hebt!

  • Linda schreef:

   Ik werd geïnspireerd door het Disney princess plaatje, en wou ze compleet hebben. Vandaar.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.