Als je kind geen baby meer is, of na ongeveer zes maanden niet meer in het wiegje past wordt het tijd om over te stappen naar de dreumeskamer. De tussenstap naar de echte peuter / kinderkamer. Onze zoon is tenslotte geen baby meer maar een echte dreumes.  Over een paar maanden wordt hij zelfs al twee jaar en is het een echte peuter. Zijn kamer is echter nog steeds vrijwel hetzelfde als toen zijn zus in deze babykamer lag. Voor hem is er geen andere ruimte in huis zodat we hem kunnen overdoen. Hoog tijd dus om zijn kamer onder handen te nemen. Zoals ik al aangaf, de Stokke® Home™  kinderkamer groeit met je mee. En daar horen ‘nieuwe’ meubels bij. Of eigenlijk is alleen het bedje nieuw. Voor een dreumes is het tenslotte nog erg handig om een commode tot je beschikking te hebben. Kan het wiegje naar de zolder verhuizen, of in ieder geval het wiegje zelf. Het onderstel kan je natuurlijk later gebruiken als bureau. Of als commode door deze plank op het onderstel te bevestigen. Dan creëer je gelijk wat ruimte op de ladekast voor wat mooie accessoires. Want naar mate je baby ouder wordt krijg je steeds meer. Niet alleen tijdens de kraamweek, maar ook als je de eerste verjaardag hebt gevierd. Of gewoon zomaar tussendoor. Dat moet natuurlijk wel een mooi plaatsje krijgen in de dreumeskamer.

Stokke® Home™ Bed

Stokke Home bed - Mamaliefde

Stokke Home bed - Mamaliefde

Het bed was het eerste wat ik in elkaar ging zetten. Dit bed  is in mijn ogen echt het pronkstuk van de kinderkamer. Zo mooi hoe Stokke het idee van een tentje, een eigen plek in huis hebben geïntegreerd in de babykamer. Je hebt geen hoogslaper meer nodig om je kindje de geborgenheid die het nodig heeft te geven. Het in elkaar zetten van het bedje is prima  te doen. De gebruiksaanwijzing is spreekt voor zich. En laat je niet twijfelen over welke kant je precies moet hebben. Waar nodig staan markeringstekens zodat je zeker weet dat het goed om zit. Het gereedschap dat je nodig hebt is ook meegeleverd. Ik was zo enthousiast toen het bezorgd werd dat ik niet kon wachten op manlief die aan het einde van de dag thuis zou komen maar heb zelf de twee grote platte dozen van het bed en het kleinere doosje waarin het matras (niet bijgeleverd zat opgerold naar boven getild. Dan begint het uitpakwerk en het in elkaar zetten. Daar was ik wel een paar uur mee bezig. Tenminste, inclusief al het voorwerk en nawerk. Zoals de meubels uit de babykamer halen, toch wel even slikken om afscheid te moeten nemen van de babykamer waar je kinderen drie jaar lang in hebben gelegen. En vervolgens even stoffen, poetsen en zuigen. Vooral op die plekken waar voorheen een kast stond of de commode en je toch vaker overslaat. Het in elkaar zetten ging prima, op een schroefje na, die heeft manlief die avond even vast moeten draaien. Waar ik tien minuten van alles heb geprobeerd vanuit allerlei houdingen en met links, rechts, naar boven en beneden te bewegen had hij hem in tien seconden vast zitten…

Stokke Home bed - Mamaliefde

Stokke Home bed - Mamaliefde

Stokke Home bed - Mamaliefde

De schroef zat er in principe wel in zodat ik toch het bedje recht overeind kon zetten en kon beginnen met het opmaken van het bedje. Normaal niet een van mijn lievelingsklusjes, maar met zo’n gaaf bed hoor je mij niet klagen! Ook heerlijk om alle knuffels  uit te zoeken. Dochter heeft nooit zoveel met knuffels gehad, maar zoonlief heeft echt een paar favorieten en kan daar heerlijk mee knuffelen en kusjes geven. Tijd dus om er een paar van haar kamer over te hevelen naar zijn bed.

Stokke Home kinderkamer - Mamaliefde

Bij het bedje kan je een mooi Stokke® Home™ dak kopen zodat je kind heerlijk beschut ligt maar je toch makkelijk een oogje in het zeil kan houden. Aan de zijkant zitten gordijnen en aan de bovenkant een grotere flap die je naar beneden kan rollen. Zo blijft de ruimte toch heerlijk licht en kan je overal bij. Ook als je nog gebruik maakt van de babykamer met wieg of de commode. Zonder het dakje kan je een mobile ophangen boven je slapende kind, zonder dat je direct gaten in het plafond moet boren. Het hangt veilig en hoog dat je kind er niet zelf bij kan.

De basis van het Stokke® Home™ matras is gemaakt van polyurethaanschuim. Door de elasticiteit en drukverlagende eigenschappen heeft het kindje de juiste ondersteuning en comfort. Het hypoallergene schuim heeft een ademende structuur die vocht laat verdampen waardoor schimmelvorming wordt voorkomen. De katoenen gewatteerde matrashoes is aan de bovenzijde doorgestikt voor comfort.  De onderzijde is van fijnmazig materiaal voor een goede ventilatie. Het matras voldoet tevens aan de Öko-Tex® keurmerk, klasse 1. Je hebt dus geen speciale matrassen meer nodig voor de ventilatie of om wiegendood te voorkomen. Voor het matras zijn speciale hoeslakens te koop die er om heen passen. Deze zijn gemaakt van Percal katoen en voldoen ook aan het Öko-Tex® keurmerk.

Stokke Home bed - Mamaliefde

Nadat ik het bedje in elkaar had gezet kwamen oma en opa nog even langs om wat te brengen. Oma was destijds mee geweest naar de negenmaandenbeurs waar ik dit concept voor het eerst had gezien. Dus liet ik even trots de vernieuwde kinderkamer zien. Ze herkende hem niet gelijk, maar was wel onder de indruk van dit mooie bedje. Die avond kon dreumes gelijk in zijn nieuwe bedje in slaap vallen. Hij had een brede glimlach toen ik hem er in legde en peuter werd erg jaloers. Zij wilde ook in het tentje slapen. We hebben haar duidelijk gemaakt dat dit bed van haar broer is, maar zij wel in het ledikantje mocht slapen dat nu tijdelijk bij haar op de kamer staat. Het kan aan mij liggen maar ik vind het in dit bedje ook makkelijker om mijn kind in te stoppen onder de dekens. Het zijn allebei kinderen die in een ledikantje hier continu onderuit kruipen dus ik blijf bezig met bedekken. Doordat de afmetingen van het matras perfect zijn afgestemd op het ledikant blijft het beddengoed beter zitten en kan je dus ook je kind instoppen. En het de volgende ochtend zo terugvinden. Tenminste, dan wel een paar keer omgedraaid om bij het boekje en de knuffels te kunnen komen.

Stokke® Home™ Dresser

Stokke Home kinderkamer - Mamaliefde

Stokke Home kinderkamer - Mamaliefde

De ladekast is voor meneer een echte zetel. Prinsheerlijk zit hij er op alsof hij nooit wat anders heeft gedaan.

Nu je het wiegje niet meer nodig hebt en naar zolder is verhuisd kan je de commode bevestigen op dit onderstel. Het is wel iets lager dan de ladekast, zo kan je kind ook makkelijker met een trapje zelf op de commode klimmen zodat je het minder hoeft te tillen. Verder veranderd er aan de commode niet veel. Ook al is je baby ouder geworden, je hebt vaak nog precies dezelfde artikelen nodig. Doordat je aan de zijkant de opbergbak hebt hangen, heb je nog steeds alles wat je nodig hebt bij de hand. Hooguit met wat meer luiers op voorraad.

Stokke® Home™ Ladekast

Zo zonder commode wordt de ladekast echt een ladekast. Persoonlijk vind ik de hoge pootjes erg mooi. Zo kan je er ook makkelijk onder komen tijdens het stofzuigen. Want naarmate je kind ouder wordt groeit ook de berg met speelgoed, die natuurlijk altijd onder het bed / kast rolt. Hier kan je er makkelijk bij. De kinderen kunnen zelf makkelijk de lades open maken zodat je hier spullen in kan opbergen waar ze zelf mee kunnen spelen op hun kamer.

Zoals je kan zien is de make-over compleet met nieuwe gordijnen en andere accessoires. Zelfs de kledingkast, die we nog wel even hebben laten staan, heb ik opnieuw ingedeeld zodat dat handiger is. Nog even en ik durf het een hippe kinderkamer te noemen ;-)

Hoe oud was jullie kind toen jullie afscheid hebben genomen van de babykamer?

Meer informatie vind je hier.

Lees ook

Linda van Aken
Latest posts by Linda van Aken (see all)