Het sterrenbeeld van je kindje kan een hoop vertellen over zijn/haar karakter. Waar een Waterman ontzettend zelfstandig is en honderduit kan praten, is het voor een kind met het sterrenbeeld Vissen vaak wat moeilijker om zich te kunnen uiten. Rammen zijn wildebrassen en Kreeften laten regelmatig een traantje. Ben jij nieuwsgierig hoe het met jouw kindje zit, lees dan snel hieronder wat de verschillende karaktereigenschappen zijn per sterrenbeeld. Wil je meer lezen over de horoscoop en sterrenbeeld van je kind kijk dan eens hier voor de sterrenbeeldboekjes.

Waterman (21 januari – 20 februari)

Watermannen weten heel erg goed wat ze willen en zijn erg zelfstandig. Soms lijkt het alsof ze misschien een beetje eenzaam zijn, maar vaak zijn ze juist het meest op hun gemak als ze iets alleen doen. Verder kan een Waterman behoorlijk koppig zijn en dat kan hem/haar wel eens in de weg zitten. Hoewel ze zeer gehecht zijn aan (goede) vriendschappen, zullen ze dit niet altijd laten zien. Echte knuffelkonten zijn het over het algemeen niet, maar ze geven wel een hoop om andere mensen. Verder zijn Watermannen vaak goede praters en zijn ze behoorlijk slim.

Vissen (21 februari – 20 maart)

Vissen zijn vaak gevoelig en nemen de stemming van een ander heel erg snel over. Als de sfeer ergens niet goed is, dan reageren Vissen hier vaak meteen op. Ze kunnen zich ook vanalles persoonlijk aantrekken, zeker als dingen niet goed gaan. Je zou Vissen vaak ook wat timide kunnen noemen, wat ook vaak gewoon zo lijkt omdat het echte dromers zijn. Houd er rekening mee dat Vissen ook binnenvetters zijn, wat het soms niet gemakkelijk maakt om erachter te komen wat er aan de hand is, als hij/zij bijvoorbeeld ineens moet huilen. Vissen zijn echte gevers (soms zelfs pleasers) die erg veel om andere mensen geven.

Ram (21 maart – 20 april)

Rammen laten van zich horen en zijn vaak de grootste wildebrassen die er zijn. Rammen zijn zelfverzekerd en vaak ook nog eens geboren leiders. Stil in een hoekje zul je een Ram niet zo snel tegenkomen, daar heeft hij/zij veel te veel energie voor. Het is goed om kinderen met dit sterrenbeeld zo snel mogelijk (en zo vaak mogelijk) met andere kinderen te laten spelen. “Delen” is een dingetje en dat zal de Ram wel goed moeten leren. Rammen houden van aandacht en hebben altijd wel kracht en energie om iets te ondernemen.

Stier (21 april – 20 mei)

Kinderen met het sterrenbeeld Stier zijn vaak erg vriendelijk en dol op knuffelen. Het fysieke contact geeft hem/haar een veilig gevoel. Vaak zijn Stieren wel wat minder snel met leren en geven ze weinig om de druk die een ander op hen uit kan oefenen. Hij/zij doet alles op een eigen tempo, maar slaagt uiteindelijk wel. Stieren zijn over het algemeen echte familiemensen en daarom hebben ze graag al hun geliefden dicht bij zich. Natuurlijk is een Stier koppig, maar ze zijn vaak wel heel nuchter en staan met beide benen op de grond.

Tweelingen (21 mei – 20 juni)

Tweelingen zijn vaak vrolijk en vooral heel erg nieuwsgierig. Deze kinderen stellen een heleboel vragen en willen werkelijk waar álles uitproberen. Ze vervelen zich een stuk sneller, maar zijn wel ontzettend creatief en onderzoekend. Tweelingen kunnen vaak snel praten en daarom is het heel erg belangrijk dat ze zoveel mogelijk met andere kinderen spelen. Tweelingen kunnen als ze “niets te doen hebben” zich een beetje naar voelen, houd zeker op zulke momenten alles lekker luchtig en zorg dat de sfeer in huis goed blijft.

Kreeft (21 juni – 22 juli)

Kreeften zijn erg gehecht aan hun eigen dingetjes en kunnen daarom ook wat sneller van de kaart raken als het eventjes anders gaat. Daarbij zijn ze vaak een stuk emotioneler dan andere kinderen en zullen ze regelmatig een traantje laten. Knuffelen is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat ze zich weer snel comfortabel zullen voelen. Spanningen zijn niet goed voor Kreeften, zij nemen dit over en laten vervolgens hierbij passend gedrag zien. Het geheugen van de gemiddelde Kreeft is fantastisch te noemen, zij slaan daarom een heleboel op, wat ze vaak later nog kunnen vertellen. Buiten de comfort zone treden zal een Kreeft niet zo gauw (en al helemaal niet graag) doen, dat brengt onzekerheid mee en dat is natuurlijk niet zo prettig.

Leeuw (23 juli – 22 augustus)

Zet de spotlights maar aan; een Leeuw wil graag in het middelpunt van de belangstelling staan! Ze maken gemakkelijk vrienden, maar door vaak wat competitief gedrag, kunnen ze zich ook wel in de vingers snijden. Leeuwen zijn vaak leiders van een groep en houden enorm veel van lachen. Het liefste hebben ze “personeel”, hoewel ouders/verzorgers hier (helaas) niet altijd in mee zullen gaan. Zelfverzekerdheid siert ze, hoewel het natuurlijk nooit over de top moet gaan (even terugfluiten zo nu en dan is altijd een goed plan).

Maagd (23 augustus – 22 september)

Chaos brengt stress, zeker bij een kind met het sterrenbeeld Maagd. Ze zijn erg kritisch (voornamelijk op zichzelf) en ook het woord perfectionistisch staat dikgedrukt in hun vocabulaire. Maagden zijn graag bezig en zullen niet schromen om te helpen met klusjes. Eten is vaak wel een dingetje, hier kunnen ze soms wat lastiger mee zijn. Keep it simple! Ze kunnen zichzelf prima bezighouden en hebben niemand hiervoor nodig. Wat wel zo is; ze kunnen soms wat verlegen zijn, maar als ze je eenmaal goed kennen, dan zijn ze je beste vriend/vriendin en doen ze alles voor je.

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Weegschalen zijn vaak ontzettend zoete baby’s! Ze houden van harmonie en zijn ontzettend charmant. Ze lossen graag problemen op en iedereen vindt ze schattig, juist omdat ze vaak wat passiever zijn. Verder voelt een Weegschaal zich graag mooi en heeft hij oog voor schoonheid. Ze dragen graag mooie kleding en willen dat hun haar netjes zit. Over het algemeen zijn ze ook nog eens zeer diplomatiek, maar op z’n tijd ook wat manipulatief.

Schorpioen (23 oktober – 22 november)

Schorpioen kinderen zijn vaak erg volhardend, zeker als ze iets nieuws willen leren. Soms zijn ze wat manipulatief te noemen, zeker als ze in het middelpunt van de belangstelling staan. Ze zijn vaak wat mysterieus, wat het soms lastig maakt om erachter te komen hoe hij/zij zich nou echt voelt. Schorpioenen hebben vaak de verwachting dat iedereen zich wel eventjes aanpast naar hoe zij het willen. Helaas is dit natuurlijk niet zo en zullen er dan ook regelmatig wat discussies ontstaan.

Boogschutter (23 november – 21 december)

Zeg je buiten-kind, dan zeg je Boogschutter! Ze zijn enthousiast en willen de wereld verkennen, hoe klein ze ook zijn. Ze gaan waar ze maar willen en dat levert soms best wat spannende momenten op. Binnen opgesloten zitten is het helemaal niet! Boogschutters kunnen zichzelf prima vermaken, mits er voldoende uitdaging is. Ze maken graag deel uit van een groep en houden ervan om zoveel mogelijk vrijheid te hebben.

Steenbok (22 december – 20 januari)

Steenbokken komen vaak wat serieus over en houden van discipline en structuur. Ze gedijen dan ook het beste op een vast ritme/schema. Ze lijken soms niet zo avontuurlijk, maar eigenlijk komt dat omdat ze gewoon de tijd nemen voor alles. Pushen heeft geen zin, een Steenbok doet alles op zijn eigen manier en op zijn eigen tijd. Aan doorzettingsvermogen ontbreekt het echter niet, want als een Steenbok eenmaal ergens voor gaat, dan gaat hij/zij door het midden!

Welk sterrenbeeld heeft jouw kindje?

Lees ook

Amanda