Het zal niemand ontgaan zijn dat het afgelopen zaterdag ongelofelijk warm was. Ik zag het daarom niet zitten om de hele dag in en om de tent door te brengen. Goed moment ook voor een van de opdrachten van de mamachallenge deze zomer; namelijk een uitstapje maken. Tijd voor een plan B. Iets met water, heel veel water. Nu had ik ooit wel eens gehoord van de Sprookjescamping en deze op mijn lijstje gezet om te onthouden. Toen ik ontdekte dat deze camping beschikte over een enorm waterparadijs. Waar je voor 3,50 per persoon een dag gebruik mag maken van de faciliteiten. En deze camping zicht min of meer in de buurt (50 km) bevond van waar we afgelopen weekend verbleven. Hoefde ik niet langer na te denken. Geen last minute naar de Middelandse Zeekust nodig voor wat verkoeling.

‘s-Ochtends pakten we onze zwemspullen, zonnebrand niet vergeten en heel veel flessen water. De broodjes die de bakker die ochtend vers had gebracht en op pad. We reden zelfs min of meer langs het terrein waar we vorig weekend verbleven. De sprookjescamping bevindt zich aan een lange straat met een groot aantal andere vakantieparken, allemaal met waterparadijs en glijbanen die je uitnodigen om daar naar binnen te gaan. Tegenover de camping is een parkeerplaats waar je je auto kwijt kan.

Dan loop je langs de speeltuin en het terrein van de animatie naar de receptie om te betalen. Achter het gebouw vind je het waterparadijs. Het viel mij meteen op hoe goed alles onderhouden was. Onderhoud schijnt niet overal bovenaan het prioriteitenlijstje te staan. Hier zag het er allemaal prima, schoon en veilig uit. Op misschien de bodem van het kleine babybadje na. Die kon wel een kleine opknapbeurt gebruiken.

Het was er aardig druk. Naast de vakantiegangers, de vakantie was tenslotte nu echt begonnen, waren er ook aardig wat daggasten. Desondanks waren er nog genoeg stoelen vrij, ook met parasol om te gaan zitten en daarna lekker te gaan spetteren.

Buiten zijn er maar liefst twee peuterbadjes (met verschillende dieptes), een speeltuin, brede glijbaan en diep zwembad. Als je daar niet genoeg aan hebt zijn er binnen ook nog een aantal zwembaden te vinden. Alles vooral heel erg geschikt voor jonge kinderen. Eerst hebben we buiten genoten van al het waterpret.

Toen de zon op zijn hoogst stond zijn we naar binnen gegaan. De kinderen leken zich hier nog veel beter te vermaken. Het was hier gelukkig ook niet zo warm als buiten. En het water was ondiep zodat de kinderen lekker konden spelen. Of samen met mama van de brede glijbaan die binnen toch iets beter geschikt is met jonge kinderen of om in een band wat rondjes te dobberen. Hier leek papa toch wel een beetje in slaap te vallen.

Na een paar uur waterpret begonnen ze toch wel een beetje moe / hangerig te worden. Tijd voor een ijsje waar we wel 50 cent!!! voor betaalden. Ondertussen waren we supersnel opgedroogd door de zon. Langs het animatieveld waar op dat moment olympische waterspelletjes aan de gang waren liepen we terug naar de auto. Dit was een groot succes geweest en ik kan niet wachten om hier nog een keer terug te komen en meer te zien van deze camping.

Kom je ook buitenspelen?

Ben jij toevallig deze vakantie op deze camping, of daar in de buurt en op zoek naar leuke uitstapjes? Kijk dan zeker in het boekje Kom je ook buiten spelen van Vechtdal Marketing met allerlei leuke en originele tips. Inclusief bonnen zoals voor deze sprookjescamping!

Ken jij ook zo’n heerlijk waterparadijs in Nederland?

Lees ook

Linda van Aken
Latest posts by Linda van Aken (see all)