Houten speelhuisjes zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Met een glijbaan, een zandbak, een schommel of juist een huisje boven de grond of met een heuse veranda. In dit artikel geef ik je wat voorbeelden van kant-en-klare speelhuisjes en laat ik je ook zien hoe je deze eventueel zelf zou kunnen maken door middel van Pinterestvoorbeelden.

Basis houten huisjes

Op zoek naar een houten speelhuisje maar zonder al te veel extra’s omdat je al een schommel en glijbaan in de tuin hebt staan of simpelweg omdat je niet meer ruimte hebt? Dat kan natuurlijk en gelukkig zijn die er ook genoeg. Onderstaand vind je een aantal houten basisspeelhuisjes.

Speelhuisje Louise

Dit huisje is 160 cm hoog, verder is hij 120 cm breed en diep, is hij gemaakt van geïmpregneerd FSC-hout en heeft hij een 2-delige deur aan de voorkant en een raam met luiken.

Meer informatie vind je hier.

 

Solid speelhuisje traditional

De hoogte van dit huisje is 161,5 cm en de breedte en diepte is 120,2 cm. Het huisje is gemaakt van onbehandeld PEFC-hout en heeft 2 jaar garantie. Er zitten drie raamopeningen in en een deuropening.

Meer informatie vind je hier.

 

Speelhuisje Monique

Dit huisje is een blokhut van 120 cm breed en diep, en 160 cm hoog. Deze blokhut is gemaakt van onbehandeld hout, heeft aan de achterkant en zijkant een groot raam en aan de voorkant een deur.

Meer informatie vind je hier.

 

TP Toys speelhuis Fun

Dit huisje is 137 cm hoog, 119 cm breed en 92 cm diep. Hij is gemaakt van gecertificeerd FSC-hout. Verder heeft het huisje een rood dak, een blauwe deur en een wit raam.

Meer informatie vind je hier.

 

AXI Britt Speelhuis

Dit houten huis is 120 cm hoog, 112,5 cm breed en 110,5 cm diep. Gemaakt van FSC-hout en met maar liefst 5 jaar garantie. Het huisje heeft een raam met luiken, en een deur.

Meer informatie vind je hier.

 

VidaXL Kinderspeelhuis rood

Dit geweldig leuke huisje is 128 cm hoog, 128 cm breed en 107 cm diep. Het huisje heeft een rood dak, twee rode ramen en een rode deur.

Meer informatie vind je hier.

 

Houten speelhuis Timberlake

Dit ontzettend leuke huisje is 140 cm hoog, 107 cm breed en 117 cm diep. Het huis is gemaakt van gedroogd cederhout en heeft een deur, bloembakken en 2 witte ramen met spijlen. Ook zit er een keukentje in en wordt er een speeltelefoon bij geleverd.

Meer informatie vind je hier.

Speelhuisje Milan

Dit kun je gerust een speelhuis noemen want hij is maar liefst 251 cm hoog, 248 cm breed en 161 cm diep. Gemaakt van geïmpregneerd FSC-hout en op het dag dakleer en een schoorsteen. Het huis heeft ramen aan de zij- en voorkant met plexiglas en een dubbele voordeur. In het huis staat een trap met een vide.

Meer informatie vind je hier.

Uitgebreide speelhuisjes met glijbaan of veranda

Wil je liever een houten speelhuis met wat extra’s zoals bijvoorbeeld een glijbaan of veranda? Dat kan natuurlijk ook! In onderstaand overzicht vind je een aantal leuke, uitgebreide huisjes.

Trigano speelhuis Armellep

Dit houten speelhuis staat op palen en heeft een houten trap en een kunststof glijbaan van 215 cm lang. De hoogte is 253 cm, tot het platform 95 cm. Verder is hij 357 cm breed en 190 cm diep en heeft hij het FSC-keurmerk. Ook heb je 2 jaar garantie.

Meer informatie vind je hier.

Speelhuisje Jim

Ook dit huisje staat op poten en is 285 cm hoog. Verder is hij 120 cm breed en 180 cm diep. Het huis is gemaakt van geïmpregneerd FSC-hout en het dak bestaat uit dakleer. Het huis heeft een houten trap, een deur en een raam en is eventueel uit te breiden met een glijbaan van 3 meter.

Meer informatie vind je hier.

Speelhuisje Laura

Dit huisje van 171 cm hoog, 202 cm breed en 225 cm diep is gemaakt van geïmpregneerd FSC-hout en staat op de grond. Het huis heeft aan de voorkant een veranda en aan de voor- en zijkant een raam met plexiglas.

Meer informatie vind je hier.

 

Speelhuisje Chalet

Dit huisje heeft heel veel extra’s. Het heeft een platform, een zandbak en een brandweerpaal. Het huisje is gemaakt van FSC-hout, staat op poten en is 244 cm hoog, 195 cm breed en 216 cm diep.

Meer informatie vind je hier.

 

Prestige Garden

Dit huis is 213 cm hoog, 168 cm breed en 179 cm diep. Het huis staat op palen, heeft een bordes van 59 cm hoog waar een kleine glijbaan aan past, een balustrade, een trap, 2 halve deurtjes, 2 ramen en een bloemenbak. Onder het huisje is er ruimte voor een zandbak of speelruimte.

Meer informatie vind je hier.

SwingKing speelhuis Camilla

Dit huis staat op palen en is 210 cm hoog, 177 cm breed en 184 cm diep. Er zit een glijbaan bij van 1,2 meter en het huis is gemaakt van geïmpregneerd FSC-hout.

Meer informatie vind je hier.

 

VidaXL Speelhuis

Dit grote speelhuis heeft een ladder, een glijbaan en 2 schommels. Hij is 263 cm hoog, 381 cm breed en 407 cm diep. Het huis is gemaakt van geïmpregneerd FSC-grenenhout.

Meer informatie vind je hier.

 

Sunny Speeltoren Beach Tower

Deze speeltoren is 242 cm hoog, 277 cm breed en 349 cm diep. Hij heeft een glijbaan een enkele schommel en een zandbak.

Meer informatie vind je hier.

 

Sunny Lodge XXL Plus Speelhuis

Dit huisje heeft een zandbak en een picknicktafel en een glijbaan is optioneel. De hoogte is 249 cm, de breedte 106 cm en de diepte is 167 cm. De speelhoogte is 118 cm. Er zitten 2 ramen in die open kunnen en een deur.

Meer informatie vind je hier.

 

Pinterest ideeën

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen zelf iets te bouwen, als je daar handig in bent. Op Pinterest zijn genoeg ideeën te vinden. Hieronder laat ik er een paar aan je zien.

Met houten pallets kan je ook heel eenvoudig je eigen huisje maken. Leuk idee is ook om hem te schilderen of verder te decoreren. Dit huisje heeft ook nog eens een dakterras voor extra speelruimte. Hier vind je een uitleg met beschrijving hoe je zelf een huisje kan maken.

En hier kun je heel veel variaties zien op een speelhuis, en hoe je dat in elkaar kunt zetten.

Bron uitgelichte afbeelding 123rf.com

Lees ook

Latest posts by Renate (see all)