Nu kan je het speelgoed slechts ten dele aanbieden en de rest op zolder opbergen. Of achter dichte deurtjes verbergen, maar dat nodigt niet echt uit om te spelen. Daar is speelgoed echter wel voor bedoeld. Daarom een overzicht van de leukste en origineelste speelhoekjes in combinatie met opbergruimte. Dan wordt de speelhoek een onderdeel van de woonkamer, misschien zelfs wel de eyecatcher van de kamer. Een plekje waar je kind zichzelf kan zijn en zich kan terugtrekken. En als je zorgt voor genoeg opbergruimte kan na het spelen het speelgoed ook eenvoudig opgeruimd worden. Kind blij en jij blij!

Speelhoek woonkamer

Natuurlijke kleuren en materialen

Primaire kleuren / geel

Monochroom zwart wit of grijs kinderkamer

Pastelkleuren

Niet iedereen heeft veel ruimte voor een mega-speelhoek. En dat is ook nergens voor nodig. Dit kleine hoekje ziet er heel comfortabel en gezellig uit. Je kind zal het daar zeker naar zijn zin hebben. Speelhoekjes hebben allemaal de overeenkomst dat er (veel) opbergruimte is met mandjes of kistjes, er een tafeltje is om mee te spelen. Er gebruik gemaakt wordt van zachte materialen zoals een vloerkleed. Vaak worden er ook zachte, pastelkleuren of natuurlijke tinten gebruikt, of veel wit. Helemaal hip tegenwoordig is de regenboog.

Speelhuisje

Een tipi of een klamboe is natuurlijk erg mooi. Je eigen huisje, of in ieder geval de basis daarvan is natuurlijk ook wel erg gaaf. Als het skelet klaar is misschien nog wat opvrolijken met mooie gordijnen of gewoon zo houden.

Leeshoekje & Chillplek

Onze kinderen houden enorm van lezen, dat krijgen we zelfs te horen van de peuterspeelzaal. Hoe jong ze ook nog zijn, ze hebben al een aardige voorraad aan boeken. Zo’n leeshoekje ziet er dan ook enorm gaaf uit en nodigt ze uit om datgene te doen dat ze het leukst vinden. Tipi’s zijn momenteel hot en ik begrijp helemaal waarom. Het is heerlijk om zo’n plekje te hebben als kind om gewoon even weg te kruipen. Een plekje in de woonkamer dat helemaal alleen van jou is. In plaats van een tipi is zo’n klamboe ook een erg handig idee. Niet alleen leuk voor om het bed heen dus.

Winkeltje, keuken of werkhoek

Voor stoere jongens is een eigen indoorgarage natuurlijk gewoon helemaal het einde! Nu is dit vooral heel erg design, je kan hem natuurlijk ook heel functioneel maken, dat ze er de hele dag mee kunnen spelen. En dat hoeft echt niet ergens ‘verstopt’ te worden of buiten ondergebracht te worden; ook in de woonkamer mag er gespeeld en ontdekt worden!

Bij het huisje hier boven zag je al een aantal keukentjes voorbij komen. Maar er is nog veel meer mogelijk. Als je kinderen graag supermarktje spelen is dit natuurlijk gewoon helemaal het einde. In plaats van supermarkt kan je er natuurlijk ook een speelgoedwinkel van maken. Dan kunnen ze de hele dag door shoppen in hun eigen voorraad.

Lees ook: Houten keuken speelgoed kinderen; van Hema tot Ikea, steigerhout en meer

Legohoek