Misschien ben je al op vakantie geweest, ben je onderweg of zie je nog op tegen de rit naar je vakantiebestemming. Of dat nu één of twee uurtjes in Nederland, of een paar dagen rijden richting Spanje of Italië. Voor je kinderen is waarschijnlijk al snel de lol er van af. Je kan ze in de tussentijd proberen te vermaken met allerlei spelletjes zoals ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’, en autobingo. Je kan ze de schermpjes geven met volgeladen accu, om zo weer een paar uur zoet mee te zijn en een grote bak met speelgoed tussen ze in zetten.

Mijn ervaring is dat zo af en toe een kleine verrassing, een cadeautje het ook altijd erg goed doet. Zeker als ze er even helemaal doorheen zitten en je net midden in een file zit. Het maakt niet uit wat je ze geeft, het feit dat ze iets mogen uitpakken en het iets ‘nieuws’ is, zorgt weer voor fun. Het is fijn om wat vermaak voor onderweg te hebben. En dat hoeven echt niet altijd draagbare dvd-spelers te zijn.

Wij zijn niet alleen zonder naar Denemarken gereden (acht uur rijden) maar ook Venetië en terug vanuit Kroatië was geen probleem. Maar wat is dan geschikt speelgoed voor in de auto onderweg?

Inhoud toon

Vakantiecadeautjes

Wij hebben het jarenlang volgehouden met reiscadeautjes. We gingen meestal naar Frankrijk met de vouwwagen. We maakten dan een tussenstop met overnachting op een “tussencamping” en de volgende dag na het ontbijt was het dan nog een halve dag in de auto tot we op de echte camping waren.

Bij iedere stop werden de kids beloond met een klein cadeautje. Dat kon van alles zijn, een stripboek, een luisterboek, een pop, een doosje Lego, een puzzelboekje, een kleurboekje, een DVD of een spelletje. Als het maar iets was waar ze zich in ieder geval de komende twee uur weer mee konden vermaken.

Lees ook: De leukste vakantiecadeautjes voor onderweg in de auto

Handige (opberg) tips speelgoed voor in de auto

Vorig jaar heb ik voor mijn gevoel de action leeg gekocht, dat was echt overdaad. Het meeste kon ook gewoon weer ingepakt mee terug. Dit jaar heb ik dat anders gedaan, bewustere keuzes gemaakt. Want minder speelgoed levert ook minder ruzie op, ze zijn daardoor sneller geneigd om even te blijven spelen in plaats van direct naar het volgende te grijpen. Dan kun je dus ook speelgoed kopen van betere kwaliteit en je ook thuis nog veel plezier van hebt.

Daarnaast probeer ik altijd te gaan voor speelgoed wat multifunctioneel is. En dus niet maar op een manier te gebruiken is, maar ze hun fantasie bij moeten gebruiken. Tot slot zijn kleine onderdelen ook niet altijd even fijn. Die vallen al snel op de grond en dan heb je alsnog drama op de achterbank. Ballen in alle vormen en maten zijn ook niet handig, behalve als je stopt. Voor je het weet schiet die de auto door en komt hij bij de bestuurder terecht.

Auto organizer

Hoe heerlijk kan het zijn…..je eigen rijdende bioscoop. Zalig! Je favoriete filmpje opzetten en je bent zo weer anderhalf uur verder, zonder het door te hebben. Toch wel een mooie uitkomst hoor die draagbare DVD-schermpjes. Wij zijn voorstander in ieder geval. Hopelijk heb ik je nu op wat leuke ideeën gebracht en zie je de heen- (en terug-!) reis wel weer zitten. Ik wens je alvast een zeer goede vakantie, waar de