De eerste helft van het jaar zit er wel op, nu na de zomervakantie gaan we alweer rap naar de feestdagen met Sinterklaas en Kerstmis. Een periode waarin er ook heel veel cadeautjes gekocht worden en de speelgoedwinkels hun meeste omzet maken. Maar ja, wat is nu leuk, interessant en goed speelgoed?

Inhoud toon

Speelgoed van het Jaar 2022

Om te helpen bij die keuze komt er ieder jaar een onafhankelijke jury bij elkaar, ieder met een andere achtergrond van pedagoog tot redacteur of inkoper om te zien wat er op de markt is / gaat komen en een keuze te maken. Hierbij wordt er rekening gehouden met criteria zoals speelwaarde, originaliteit, vormgeving, prijs/kwaliteit etc. Soms is dit heel duidelijk en een andere keer moet er wat meer over gepraat worden tot er een beslissing is genomen. Wat volgt is een overzicht van het Speelgoed van het Jaar dat vervolgens voorzien van het logo van de verkiezing in de winkels is te vinden.

Net zoals vorig jaar zijn er geen genomineerden, maar worden meteen de winnaars bekendgemaakt. Het publiek kan echter nog wel stemmen op de publiekswinnaar. Wel is de indeling dit jaar veranderd; in plaats van een indeling op leeftijd worden er winnaars per categorie speelgoed gekozen. Zo weet je precies welk speelgoed interessant is en aansluit bij de interesses van je kind.

Stemmen & Speelgoed winnen

Na de vakjury ben jij aan de beurt! Stem en maak kans op mooie speelgoedprijzen. Vanaf 6 sept tot 28 okt 2022 kan iedereen stemmen wie de Gouden Publieksprijzen moet winnen. Deze winnaars worden bekend gemaakt op 8 november tijdens het Nationale Speelgoed Gala.

Als je stemt word je gevraagd om ook de naam van de school door te geven, de school met de meeste stemmers maakt namelijk kans om al het speelgoed te winnen.

Stemmen kan hier.

Baby & Peuter

Little Stars Badfontein – Toi-Toys

Dit vrolijke badfonteintje wordt jouw nieuwe beste vriend wanneer je met water speelt, lekker in bad zit of gaat zwemmen! Wanneer het speeltje in contact komt met het water, zal het beginnen met roteren en water om zich heen spuiten. Het fonteintje geeft ook licht, wat het extra leuk maakt!

Meer informatie vind je hier.

My first Wobbly cars – Smart Games

Ga op een hobbeldebobbel avontuur met deze magnetische autootjes! Maak je eigen wiebeltrein en trek hem voort. Mix je autootjes met de metalen ballen en creëer verschillende wiebelende combinaties. Of gebruik het trekkoord als vishengel!

Meer informatie vind je hier.

Play-Doh Kitchen Creations Super colorful cafe playset – Hasbro

Kinderen kunnen net doen alsof ze hun eigen cafeetje runnen met deze superleuke Play-Doh Kitchen Creations Super Colorful Café Playset! Laat je verbeelding de vrije loop met deze superkleurrijke caféspeelset! Met deze caféspeelset kunnen kinderen creatieve Play-Doh-drankjes maken op hun manier. Of kinderen nu koffie, thee of frappés maken van Play-Doh of nepsmoothies, deze set geeft de kleine barista’s veel speelplezier. Bij dit Kitchen Creations-drankjesspeelgoed voor kinderen vanaf 3 jaar horen ook 8 potjes Play-Doh-boetseerklei en 20 accessoires om hun verbeelding extra kleur te geven.

Meer informatie vind je hier.

Actiefiguren

Horse Club Sofia’s Beauties Beauty Salon 42588 – Schleich

In de beautysalon van Schleich® Horse Club Sofia’s Beauties vind je voor iedere gelegenheid alles wat je nodig hebt. En dankzij de kleermakerij is elk accessoire nu ook op maat gemaakt. Zo kunnen kleine veulens, sportieve pony’s en sterke hengsten met trots hun nieuwe outfits tonen op het podium. Daaronder zit een la waarin je alle strengen, speldjes en kralen voor de haren kunt opbergen. Wist je dat je de manen en staart van ieder paard heel eenvoudig kunt wisselen en borstelen? Na het poseren komt al dat verse hooi in de gezellige wachtruimte zeker van pas. En er staat zelfs koude citroenlimonade klaar. Maar die is alleen voor de ruiters.

Meer informatie vind je hier.

Funko Poppen – PBM

Altijd al een betere connectie willen hebben met jouw favoriete filmheld? Wil jij jouw fantasiewereld tot leven brengen? Het is allemaal mogelijk met de poppen van Funko! Sinds de introductie van de Funko Pop zijn jouw lievelingsfiguren omgezet in een tastbaar eigendom. Jouw favoriete figuren die voorheen alleen op het beeldscherm te bewonderen waren, kunnen nu terug gevonden worden in jouw woonkamer! Het assortiment reikt van klassiekers als Harry Potter tot actuele series als Stranger Things. Dit magische en brede assortiment zal bij iedere gebruiker een lach op het gezicht toveren. Ben jij een toekomstig verzamelaa