Helaas nog steeds geen sneeuw, ik had jullie namelijk graag een paar ideetjes gegeven voor winterse sneeuw spelletjes buiten. Zeker nu we op de televisie van zoveel sneeuw kunnen genieten bij de Olympische Spelen. Tot ik me bedacht dat het volgende week al weer voorjaarsvakantie is, wat gaat de tijd weer snel. En er waarschijnlijk een aantal mensen op wintersport gaan. Dus bij deze toch 7 x spelen in de sneeuw!

Sneeuwballengevecht

Natuurlijk het eerste spelletje waar je aan denkt bij sneeuw; sneeuwballen gooien. Met deze nijptang voorkom je ook nog eens dat je koude handen krijgt!

Sneeuwbal mikken

In plaats van op elkaar te richten kan je natuurlijk ook zo sneeuwballen gooien en kijken wie de meeste punten scoort.

Sneeuwpop maken

Voor grote kinderen is zo’n gigantische sneeuwpop hartstikke leuk, maar met drie kleine sneeuwballen bovenop elkaar op de vensterbank kom je ook al heel ver! En naast de standaard knopen, sjaal en muts kan je natuurlijk ook heel creatief zijn met andere items om de sneeuwpop ‘aan te kleden’.

Sneeuwsculpturen maken

Naast een sneeuwpop kan je natuurlijk ook andere sneeuwsculpturen maken.

Sneeuwkastelen maken

Wie zegt dat je alleen met zand sneeuwkastelen kan maken? Naast de bekende iglo kan je hier ook andere bouwwerken mee maken.

Sneeuw vulkaan maken

Met sneeuw kan je ook experimenteren zoals deze sneeuw vulkaan! Hoe je dit maakt zie je hier.

Snowface challenge

Geen zin om een sneeuwpop te maken? Doe dan mee met de snowface challenge? Hiervoor druk je je gezicht in de sneeuw. Dit levert ook een mooi gezichtsbedrog op. Vanwege de witte sneeuw lijkt het net alsof het een 3d sculptuur is naar boven toe ipv een indruk naar beneden.

Sneeuwvlokjes kijken

Baby’s houden van regelmaat, patronen en beweging. Regendruppels maar ook sneeuwvlokjes zijn dan ook ideaal als soort van ‘levende televisie’.

IJssjoelen

Als het een paar dagen goed heeft gevroren kun je lekker schaatsen op de dichtstbijzijnde vijver of het kanaal. Maar vaak vriest het nét niet lang genoeg en is het niet veilig om het ijs op te gaan. Je kunt dan de kunstijsbaan opzoeken, maar je kunt ook je eigen ijsbaan maken! Gooi een laagje water over wat tegels in de tuin, de dag daarna heb je dan veel glijplezier. Pak vergelijkbare voorwerpen en kijk wie ze het verst kan laten glijden. Laat wel aan iedereen weten waar je je eigen schaatsbaan hebt gemaakt om vervelende valpartijen te voorkomen!

Sneeuwengeltjes maken

Als je baby goed ingepakt is in zo’n heerlijk sneeuwpakje met voetjes is het natuurlijk heel leuk om sneeuwengeltjes te maken. Lekker wild maaien met die armpjes en voetjes en klaar!

Eendjes brood geven

In de winter hebben de eendjes en vogeltjes minder eten, daar kan jij natuurlijk wel een handje bij helpen!

Wandeling maken