Nadat ik vorige week al de leukste Sinterklaas knutsels heb gedeeld, leek het me leuk om deze week een overzicht te maken met de lekkerste sinterklaas recepten. Ideaal om deze week alvast te proberen en misschien volgende week op Pakjesavond aan je gezin en / of familie voor te schotelen. Je kinderen en collega’s zullen het vast niet erg vinden om als proefpersonen te dienen. Deze recepten zijn stuk voor stuk ook zeker geschikt voor een Sinterklaas Sweet Table.

Banketlekker


Banketletters vind ik altijd ontzettend lekker, en dan voornamelijk de amandelspijs die erin zit. Toen ik dit recept zag bij de Fantastic Moms dacht ik direct: dit MOET ik proberen. De bladerdeeg is besteld bij de maandelijkse boodschappen. De spijs was helaas op dus daar ga ik nog achteraan!

Het recept vind je hier.

Glutenvrije pepernoten

Kan je kind geen gluten hebben, is het natuurlijk wel zo fijn als hij ook kan genieten van pepernoten. Bijvoorbeeld met dit recept van Voedzaam en Snel om ze zelf te bakken. Dat maakt ze extra lekker toch? En anders is het gewoon leuk om ze samen te maken.

Het recept vind je hier.

Sinterklaaslunch

Ben je niet zo’n held in de keuken, maar vind je het wel leuk om creatief aan de slag te gaan? Dan is dit lunchidee van Ondeugende Spruit wel heel erg leuk. Al kost het volgens mij stiekem toch nog best wel wat werk. Volgens mij wordt dit ook wel dutch bento genoemd: zo op een bord in plaats van in een lunchboxje.

Het recept vind je hier.

Pietensoesjes

Vorig jaar hebben we deze ook gemaakt bij het Sinterklaasfeest op het werk van manlief en dat was een groot succes. Bij Moodkids kwam ik een variant tegen met behulp van soesjes (of popcakes) en gekleurd marsepein maak je eenvoudig je eigen kleurrijke pietjes.

Het recept vind je hier.

Sinterklaasvlaai

Ook Karin ging aan de slag om een heerlijke taart te bakken. Een vlaai om precies te zijn, de foto’s zien er erg goed uit en de ingrediënten klinken ook goed. Niet te ingewikkeld, dat je eerst dagen aan het zoeken bent.

Het recept vind je hier.

Pietenpakjes gevuld met pittige gehakt (of andere vulling)

Deze bladerdeeghapjes zijn gevuld met pittige gehakt, al kan je het natuurlijk vullen met ingrediënten naar eigen keuze. Zoals kaas en spekjes. Vervolgens zijn ze dichtgevouwen in de vorm van een cadeautje, compleet met strik. Superschattig!

Het recept vind je hier.

Kruidnotenfudge

Op deze manier kun je meteen ook je voorraad pepernoten laten slinken. Elke dag een klein blokje fudge bij de thee.

Meer informatie vind je hier.

Pepernoten Truffels

Een leuk recept wat je ook goed samen met je kids kunt maken, leuk voor in de vakantie als het buiten regent! Én met dit recept kun je zowel je kruidnotenvoorraad als je chocoladeletters in laten krimpen, dus dat schiet lekker op zo haha.

Het recept vind je hier.

Pepernotenrotsjes

Ben je de pepernoten zat, dan zijn deze pepernotenrotsjes een leuk idee. Toch weer iets anders, en met chocolade. Altijd goed toch? Zowel voor de kinderen als voor de mama’s. Dit lijkt mij een recept dat iedereen kan maken.

Het recept vind je hier.

Pepernoten cake

Door het beslag gaan lekker veel kruidnootjes en dat geeft een verrassend knapperige bite aan het plakje cake. Deze cake is lekker rond de sinterklaasperiode, zéker als je het een pepernotencake noemt, maar als je het gewoon cake noemt, zal het in januari nog net zo lekker smaken.

Het recept vind je hier.

Hartige banketletter

Gemakkelijk te maken (je kunt hem trouwens ook gewoon vullen met mager gehakt of light kaas oid) en het ziet er ook nog eens leuk uit. Bladerdeeg is niet per definitie het meest gezonde dat je kunt eten, maar lekker is het natuurlijk wel. Wil je toch ‘gezond’, maak dan je bladerdeeg zelf.

Het recept vind je hier.

Een (Sinterklaas) cake

Dit hoeft natuurlijk niet per se een Sinterklaascake te heten. Een cake met een laagje gesmolten chocolade kan altijd geserveerd worden bij de thee of koffie.

Meer informatie vind je hier.

Saté-letters van kipfilet

Met kipfilethaasjes maak je deze heerlijke letters. Leuk voor bij het gourmetten bijvoorbeeld tijdens Sinterklaasavond!

Meer informatie vind je hier.

Tiramisu van pepernoten

Een lekker toetje na het avondeten gaat er vaak nog wel in, zeker in de winter als het donker is dan blijf je langer tafelen. Een toetje met kruidnootjes zal niemand afslaan. Let wel op je tafelgasten, want deze tiramisu bevat ook een lekker alcoholisch drankje (NIX onder de 18!)

Het recept vind je hier.

Pizza mijters

Pizza’s zijn de favoriete hapjes van mijn kinderen. Deze minipizza’s in mijtervorm met kaas, paprika of tomaat en salami gaan er vast zó in.

Het recept vind je