Als de Sinterklaastijd is aangebroken is het altijd fijn om een filmpje te kijken om in de stemming te komen. In de bioscoop of gewoon thuis vanaf de bank. Voorheen stonden er altijd op Netflix fijne films, sinds 2019 is dit echter flink teruggebracht omdat er zwarte pieten in te zien zijn. Op Videoland zijn ze nog wel te zien, en een aantal vind je ook terug op YouTube. En anders op dvd. Ook komen er ieder jaar weer nieuwe titels uit.

Inhoud verberg

Sinterklaas series met (dagelijkse) afleveringen op tv of Youtube

Sinterklaasjournaal

Het Sinterklaasjournaal is de jaarlijkse fictieve nieuwsrubriek in het kader van de traditionele Sinterklaasviering van de NTR op de Nederlandse televisie, waarin wordt getoond wat Sinterklaas zoal meemaakt. Het format van het ‘echte’ televisiejournaal wordt geïmiteerd, waarbij verhaallijnen in fragmenten als reportages worden gepresenteerd door presentatrice Dieuwertje Blok. De eerste aflevering is drie à vijf dagen voor de intocht van Sinterklaas. De laatste aflevering is rond pakjesavond. In principe start het Sinterklaasjournaal in de week van 11 november (de week voor de intocht). Het Sinterklaasjournaal wordt rond zes uur uitgezonden, tenzij er een belangrijke sportwedstrijd is. Op de zaterdag van de intocht is er om 12.00 uur een extra lange uitzending van het Sinterklaasjournaal die bestaat uit een rechtstreeks uitgezonden verslag van de intocht. Presentatrice Dieuwertje Blok en verslaggever Jeroen Kramer presenteren de intocht. Elke zondag is er het Sinterklaasjournaal weekoverzicht en na de laatste aflevering wordt er een jaaroverzicht uitgezonden

Meer informatie vind je hier.

PietenTube

De Club van Sinterklaas viert dit jaar zijn 20-jarig jubileum. Na jarenlang op televisie te zijn geweest bij verschillende zenders als Fox Kids, Jetix en RTL Telekids hebben de makers nu de overstap gemaakt naar online. Vanaf 4 november is er iedere ochtend een nieuwe aflevering te zien op het YouTube kanaal van De Club van Sinterklaas, genaamd PietenTube. Als hoogtepunt vieren ze een eigen intocht, mét Pakjesboot 12, op 16 november in Nederland. “De laatste jaren zie je bij kinderen een verschuiving van televisie naar online, aldus Michael van Beers, producent van De Club van Sinterklaas. Wij zijn van mening dat onze doelgroep voornamelijk hier te vinden is. We hebben daarom besloten flink te investeren in online. Het hoogtepunt is een eigen intocht met de volledige Club van Sinterklaas op zaterdag 16 november. Uiteraard is iedereen ook welkom!”

PietenTube wordt gepresenteerd door influencer Ronald die met ruim 700.000 abonnees een van de bekendste influencers is van Nederland. Hij krijgt hierbij hulp van Brugklas-ster Belle Zimmerman. In de afleveringen beleven Sinterklaas en de Pieten weer allerlei avonturen, maar deze nieuwe serie zit ook vol YouTube-achtige content zoals challenges en het bezoek van gasten, waaronder Fara Bellinga.

Sinterklaas, die uiteraard met Pakjesboot 12 in Nederland arriveert, komt op 16 november om 11.00 uur aan in de Haven. Vanuit daar vertrekt hij met de Club van Sinterklaaspieten en vele andere pieten naar het centrum. Daar wordt hij welkom geheten in Nederland en zijn er optredens van o.a. Danspiet en Coole Piet.

Meer informatie vind je hier.

De Pepernoten Club

In ‘De Pepernoten Club’ is te zien hoe Vlogpiet en Prankpiet hun best doen om Pakjesavond te redden. Ze zijn namelijk door een grap van Prankpiet per ongeluk de verlanglijstjes van alle kinderen in Nederland kwijtgeraakt. Liedjes, spelletjes en tekeningen worden ingezet om de verlanglijstjes terug te vinden.

Bang om het aan Sinterklaas (Bartho Braat) te vertellen, besluiten de Pieten het op te lossen door de hulp van hun creatieve YouTube-vrienden en de kijkers thuis in te schakelen. Zo helpt Bibi door tips te geven voor het beste verlanglijstje ooit, geeft Djamila (MeisjeDjamila) de Pieten zangles en helpt Dante (Clonny Games) met het bedenken van de leukste Sinterklaasspellen. Lukt het ze samen Sinterklaas en de kinderen in Nederland een onvergetelijke Pakjesavond te bezorgen? De cast bestaat onder anderen uit Lisa Michels (finaliste K3 zoekt K3), Nellie Benner (SpangaS), Nick Golterman (De Film van Dylan Haegens), Thomas Cox en Yasmin Karssing (Renesse).

Vanaf 17 november zijn er iedere zaterdag nieuwe afleveringen te zien bij Videoland. Bovendien wordt bij Telekids vanaf maandag 19 november elke doordeweekse dag een nieuwe aflevering uitgezonden om 07.00, 12.05 en 15.50 uur. Daarnaast verschijnt al vanaf 7 november op het YouTube-kanaal GLITCH tweemaal per week extra content rondom de serie. Dit zal onder andere bestaan uit Do It Yourself-video’s, muziekvideo’s en challenges.

Sint in Elburg

Elburg pakt het groots aan; naast de intocht zelf is er ook een eigen journaal waarbij de kijkers op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen. Veel scholen in Elburg, of de rest van Nederland die naast het lespakket hebben gegrepen van het Sinterklaasjournaal van de NTR kijken ook naar dit journaal.

Meer informatie vind je hier.

Pepernotenjournaal

Dit jaar worden 5 afleveringen van ‘Het Pepernotenjournaal’ uitgezonden via het Youtubekanaal van Suunterklaos. De filmpjes van de afgelopen jaren, zoals ‘Paniek in het Pietenhuis’ en ‘Sinterklaas en de verdwenen schoenen’ waren een groot succes. Vorig jaar is het roer omgegooid en is er gestart met een Pepernotenjournaal. Het was een groot succes op Urk, en ook al heel snel daarbuiten! Door heel Nederland werd het Pepernotenjournaal bekeken. Daarom is er dit jaar met het bestuur en vele vrijwilligers ons best gedaan om samen met Freek Commandeur weer 5 leuke afleveringen te maken voor jong en oud! Wat gaat er dit jaar gebeuren? Kan de intocht op Urk wel doorgaan? Vanaf 11 november zijn deze afleveringen te zien.

Meer informatie vind je hier.

Party Piet Pablo en de gestolen cadeaus

 
Op een drukke avond waarbij we alle schoentjes voor de kinderen vullen, gaat het helemaal mis. Alle pakjes worden gestolen! De dader heeft een slim plan bedacht om alle cadeautjes te stelen, en iedereen verdenkt mij ervan dat ik ze gestolen heb. Love Piet en ik doen er alles aan om het tegendeel te bewijzen en het Sinterklaasfeest te redden, maar kunnen wij samen snel genoeg achter de dader komen en alle cadeautjes terugvinden? Deze film zorgt ervoor dat je op het puntje van je stoel zit! Ben jij er klaar voor?

Meer informatie vind je hier.

Club van Sinterklaas films

Waar is het grote boek van Sinterklaas? (2019)

Waar is het Grote Boek van Sinterklaas? is het achtste avontuur uit de succesvolle Club van Sinterklaas-reeks die stuk voor stuk zijn bekroond met een Gouden Film voor minimaal 100.000 bioscoopbezoekers. De Goedheiligman en zijn Pieten worden dit jaar voor de grootste uitdaging ooit gesteld wanneer het grote boek van Sinterklaas wordt gestolen door Guus Blik, gespeeld door Carlo Boszhard. Ook Irene Moors en Maaike Martens spelen mee in dit avontuur voor jong en oud.

Het verhaal: Guus Blik, de eigenaar van de grootste speelgoedfabriek van het land, vindt het belachelijk dat Sinterklaas speelgoed ‘gratis weggeeft’ aan de kinderen. Hij steelt het boek van Sinterklaas en hierdoor dreigt pakjesavond in het water te vallen. Ten einde raad vraagt de Sint aan de Kerstman of hij zijn boek mag lenen, maar dan blijkt dat Guus ook op de Noordpool al heeft toegeslagen! Lukt het Sinterklaas om samen met de Kerstman beide feesten te redden?

Meer informatie vind je hier.

Sinterklaas en de Vlucht door de Lucht (2018)

In heel het land is er maar één kind dat nooit haar schoentje zet: Floor. Als zij iets wil, vraagt ze het gewoon aan haar steenrijke vader, de baron. Tot Floor op een dag een zwembad vol chocolademunten wenst. Er is geen bakker die aan deze vraag kan voldoen, en dus is er maar één iemand die nog kan helpen: Sinterklaas. Maar 1 miljoen chocolademunten is ook voor de Sint teveel. Floors vader is woedend dat iemand ‘nee’ zegt tegen zijn dochter en ontvoert de Goedheiligman met zijn luchtballon. Als de Pieten 1 miljoen chocolademunten voor hem maken, zal hij Sinterklaas vrijlaten. Lukt het de Pieten om op tijd alle munten te maken en de Sint te bevrijden zodat pakjesavond toch door kan gaan…?

Meer informatie vind je hier.

Sinterklaas & Het Gouden Hoefijzer (2017)

De tienjarige Bloem is helemaal gek op het paard van Sinterklaas. Wanneer ze na verschillende pogingen Sinterklaas zo ver krijgt dat ze op zijn paard mag rijden gebeurt er iets verschrikkelijks. Tijdens een ritje buiten het kasteel het verliest Amerigo zijn magische hoefijzer. Het paard van Sinterklaas heeft geen normale hoefijzers, maar één gouden hoefijzer. Zonder dit magische hoefijzer kan Amerigo de daken niet op. Sinterklaas wil zijn Pieten niet ongerust maken en start samen met Bloem een zoektocht. Zouden ze het hoefijzer op tijd vinden of kan pakjesavond dit jaar niet door gaan…

Meer informatie vind je hier.

De Club van Sinterklaas & Geblaf op de Pakjesboot (2016)

Dit jaar komt het Sinterklaasfeest opnieuw in gevaar! Slechterik Dokter Vleugelaer en zijn handlanger Igor vermommen zich om op de stoomboot zogenaamde ‘blafspray’ over alle cadeautjes te spuiten. Zo krijgen alle kinderen straks de ‘blafhoest’, waar Dr. Vleugelaar alleen voor veel geld het medicijn voor heeft! Maar als de pieten ook in aanraking komen met het goedje, loopt de situatie helemaal uit de hand. Zeker omdat er ook een échte hond aan boord is, die de Pieten in Spanje gevonden hebben. Het is de verdwaalde hond van Sophie (Vlinder Kamerling), die hoopt dat de Club van Sinterklaas het diertje weer bij haar kan brengen. Lukt het Sinterklaas en de bekende Clubpieten om de cadeautjes op tijd te ontsmetten én het hondje veilig thuis te brengen?

Meer informatie vind je hier.

De Club van Sinterklaas & De Verdwenen Schoentjes (2015)

Sinterklaas en de Clubpieten hebben een lekker druk jaar: nog nooit werden er zoveel schoentjes gezet! Maar slechterik Kornee (Tom Audenaert) wil het Sinterklaasfeest verpesten. Door een foutje kreeg hij vroeger nooit een cadeautje van Sinterklaas. Om wraak te nemen heeft hij Moepies gemaakt, een nieuw soort speelgoedknuffel. De grappige Moepies moeten van Kornee de cadeautjes uit de schoentjes van de kinderen stelen. Als op een ochtend niet alleen de cadeautjes maar ook alle schoentjes weg zijn krijgen de Pieten de schuld. Sinterklaas snapt er niks van. Zal het op tijd goedkomen?

Meer informatie vind je hier.

De Club van Sinterklaas & Het Pratende Paard (2014)

De Pieten van De Club van Sinterklaas kijken vreemd op als Amerigo, het paard van Sinterklaas, plotseling kan praten. Nog voor ze kunnen ontdekken hoe dit kan steelt iemand het paard in de hoop er een talentenjacht mee te winnen. Zonder Amerigo kan het Sinterklaasfeest niet doorgaan! Zal het de Pieten met behulp van Stijn lukken om het paard op tijd terug te vinden om zo het Sinterklaasfeest te redden?

Meer informatie vind je hier.

De Club van Sinterklaas & De Pietenschool (2013)

Piet wordt je niet zomaar! Sinterklaas besluit om één kind de kans te geven om Piet te worden en de zware Pietenschool te doorlopen op het kasteel van Sinterklaas in Spanje. Ergens in Nederland is daarom een Gouden Pepernoot verborgen. Wie ‘m vindt kan naar de Pietenschool. Maar als er twee Gouden Pepernoten gevonden worden, moeten de Pieten zowel Coole Piet-fan Lucas (Sem van Dijk) als de geheimzinnige Simon de Graaier (Peter van de Velde) meenemen naar het kasteel. Wie haalt het Pietenexamen en mag dit jaar met Sinterklaas mee op de boot naar Nederland? En lukt het de gemene Simon om het Sinterklaasfeest te saboteren?

Meer informatie vind je hier.

De Club van Sinterklaas & Het Geheim van de Speelgoeddokter (2012)

Vlak voor 5 december verdwijnt Sinterklaas op mysterieuze wijze uit het kasteel. De Pieten van de Club begrijpen er niets van en worden ongerust. Als Sinterklaas even later vanzelf weer opduikt, zegt hij onaardige dingen en gedraagt hij zich vreemd. Wat is er met Sinterklaas gebeurd? En wat deed die Speelgoeddokter op het kasteel? Het zijn Mees en zijn buurmeisje Katja die ontdekken wat er met Sinterklaas aan de hand is en wat het geheim is van de eigenaardige Speelgoeddokter. Pakjesavond loopt gevaar en ze moeten zo snel mogelijk de Pieten van De Club van Sinterklaas waarschuwen! Gaat het de Club Pieten en Mees & Katja lukken tijdig de Speelgoeddokter te ontmaskeren? Slagen zij erin Pakjesavond dit jaar toch nog door te laten gaan?

Meer informatie vind je hier.

Sinterklaas films (op dvd)

Bennie Stout

1930. Benjamin “Bennie” Stout heeft dit jaar maar één wens voor Sinterklaas: zijn vader terug uit Spanje zodat de familie gezamenlijk pakjesavond kan vieren. Al snel komt Bennie erachter dat dat niet zo eenvoudig is. Hij bedenkt een list om zijn vader zelf op te halen. Hij schrijft stiekem zijn naam bij de ‘stoute kinderen’ in Het Grote Boek van Sinterklaas. Want als ‘stout jongetje’ moet je mee in de zak naar Spanje… en laat dat nu precies zijn waar Bennie het allerliefste naar toe wil.

Meer informatie vind je hier.

Sinterklaas en de wakkere nachten (2019)

Eindelijk! Na een lang jaar wachten mogen Sinterklaas en Piet weer de daken op. Ze snuiven de heerlijke nachtgeur op maar… schrikken dan enorm. De stilte van de nacht wordt plots verstoord door rare geluiden: belgerinkel, knallende ballonnen en zelfs keihard getrompetter! Ook Juf Eline heeft vreselijk geslapen. Onderweg naar haar klasje hoort ze een boze meneer foeteren op Sinterklaas en Piet: zij hebben iedereen wakker gehouden met hun nachtelijke herrie! Juf Eline wandelt snel door en passeert De Nachtkoningin, de slaapwinkel waar Milan werkt, de jongen op wie ze een oogje heeft. De winkel is van Milans moeder Frutselia en is tot in de kleinste hoek volgestouwd met artikelen die voor een goede nachtrust zorgen. Piet pakt Slechtweervandaag snel stevig bij de teugels, want hij wankelt van schrik op zijn paardenbenen. Tot overmaat van ramp schrikken de lieve mensen uit de buurt wakker van het lawaai. Iedereen beleeft een gebroken nacht en wordt doodop wakker. En Sinterklaas en Piet, die begrijpen er niets van.

Meer informatie vind je hier.

Sinterklaasjournaal; de meezing moevie

Het Sinterklaasjournaal: De Meezing Moevie is een Nederlandse muzikale Sinterklaasfilm uit 2009 en is gebaseerd op het televisieprogramma Het Sinterklaasjournaal. Met Bram van der Vlugt als Sinterklaas en Erik van Muiswinkel als Hoofdpiet en Diewertje Blok als presentatrice en Jeroen Kramer als verslaggever. Met rollen voor Viggo Waas, Peter Heerschop en Dries Roelvink.

De avonturen van de enige echte Sinterklaas en natuurlijk de Hoofdpiet, Welles Piet, Rare Piet, Paardenpiet, Pietje Precies en alle andere bekende Pieten. Met behulp van het publiek, weet Dieuwertje Blok contact te leggen met de stoomboot, terwijl deze nog op volle zee vaart vanuit Spanje. Een vaste kijker van het Sinterklaasjournaal wil graag van de Hoofdpiet weten hoe…

Meer informatie vind je hier.

Ernst & Bobbie; Een verrassing voor Sinterklaas

Het kan bijna niet op: Ernst en Bobbie hebben een bijzondere stoel voor Sinterklaas laten maken en hij is nog eens heel waardevol bovendien, en dan ook nog een nieuw lied….. wat zal Sinterklaas blij zijn! In deze vrolijke show vol liedjes gaat het natuurlijk weer helemaal mis. En dat terwijl de manager van de Sint, de baas van Sinterklaas, toch echt alles grondig gecontroleerd heeft. Als Sinterklaas in zijn stoel ineens weg is, dreigt het hele feest in de soep te lopen. Zou dit weer goed komen? Kan Xmix Ernst en Bobbie hierbij helpen? In deze show wordt er weer vrolijk op los gezongen met Ernst en Bobbie liedjes, Sinterklaas liedjes en natuurlijk een speciaal nieuw lied voor de Sint. Het leukste Sinterklaas feest vier je samen met Ernst en Bobbie!

Meer informatie vind je hier.

Zandkasteel Sint Special

Sinterklaas en zijn pieten zijn weer in het land en vergeten natuurlijk ook een bezoekje aan Het Zandkasteel niet. Koning Koos, Prinses Sassa en Toto zijn alledrie vol verwachting. Zouden ze van Sinterklaas ook dit jaar weer een leuk cadeautje krijgen? Deze dvd bevat allemaal leuke afleveringen die alles te maken hebben met het thema Sinterklaas.

Meer informatie vind je hier.

Slot Marsepein

Wanneer Jonas zijn opa stiekem achtervolgt, komt hij als bij wonder terecht in het kasteel van Sinterklaas. Daar wordt alles klaargemaakt voor pakjesavond. Alle Pieten worden opgetrommeld en ook de opa van Jonas, die klokkenmaker is, wordt naar het kasteel geroepen om de pakjesmachine weer op gang te brengen.Maar de gemene Frits, een nakomeling van graaf Ferdinand de 1ste, gooit roet in het eten. Hij heeft een hekel aan Sinterklaas en wil samen met de geest van de boosaardige Ferdinand pakjesavond verstoren. Zullen Jonas en zijn nieuwe vrienden pakjesavond en Sinterklaas kunnen redden? Of zal het vreselijke plan van Frits en Ferdinand toch lukken…?

Meer informatie vind je hier.

Sint & Diego: De magische bron van Myra

Sint & Diego: De Magische Bron van Myra is een Nederlandse jeugdfilm uit 2012 geregisseerd door Adel Adelson en geproduceerd door Evert van de Grift en Mustapha Boudellah met in de hoofdrollen Harold Verwoert, Bas Keijzer, Jeffrey Erens, Sandy Kandau en Karim El Guennouni. Hoe de Pieten hun kunstjes en capriolen kunnen uithalen, is één van de geheime krachten van het Grote Boek van Sinterklaas. Maar als die kracht opraakt, verliezen ook de Pieten hun magische krachten en dan is het onmogelijk om op 5 december Pakjesavond te houden! Om dat te voorkomen, stuurt de Sint zijn trouwe Piet Diego met zijn Elite Pieten op avontuur. Een heel groot avontuur, want de enige plek waar ze de kracht kunnen herstellen is bij de magische bron van Myra, de geboorteplaats van Sint Nicolaas!

Meer informatie vind je hier.

Sinterklaas & Diego; Het geheim van de ring

Wanneer de brieven zich opstapelen en de pakjeslijst alsmaar langer wordt, begint Sinterklaas zich zorgen te maken. Het Sinterklaasfeest dreigt gevaar te lopen, totdat Piet Diego op het idee komt om de Kerstman om hulp te vragen. Samen met stuntelpiet en de kinderen Max en Anna gaan Sinterklaas en Diego op weg naar de Noordpool. Het plan lijkt op rolletjes te lopen, tot Famke en Yvette, twee ontsnapte boeven, roet in het eten gooien…

Meer informatie vind je hier.

Sinterklaas en het geheim van het grote boek

Als Sinterklaas bij het examen voor zijn “dakbewijs’ een ongeluk krijgt, moet hij naar het ziekenhuis. Iedereen vindt het heel erg, behalve de gemene Dr. Brein. Zij wil deze kans gebruiken om zelf Sinterklaas te worden en zo het feest voor altijd te veranderen. Dr. Brein probeert met haar handlangers Joris en Boris het geld voor de cadeautjes in te pikken en er met het Grote Boek van Sinterklaas vandoor te gaan. Als Agent de Bok zijn baan kwijtraakt gaat hij samen met de Pieten op onderzoek uit. Zal het ze lukken dit spannende avontuur tot een goed einde te brengen en het Grote Boek van Sinterklaas voor 5 december veilig te stellen?

Meer informatie vind je hier.

Sinterklaas & Diego; Sinterklaas en de verdwenen verjaardagsmijter

Wanneer Sinterklaas een verjaardagsmijter van de pieten ontvangt wil hij deze ten toon stellen in het museum. Op deze manier kunnen alle mensen nog voor dat Sinterklaas in het land is deze bezichten. Maar dan word hij gestolen door 3 gemene boeven. In de mijter zitten magische krachten verborgen en zonder de mijter loopt het hele feest in de soep. Een nieuw spannend avontuur met een nieuwe titelsong gemaakt door DIEGO en gezongen door Zangpiet Pedro.

Meer informatie vind je hier.

Sinterklaas en het uur van de waarheid

Als er tijdens de Grote Tante Til Expositie iets vreselijks gebeurt met Sinterklaas, lijkt er voor eens en voor altijd een eind te komen aan het Sinterklaasfeest. Een serie verschrikkelijke gebeurtenissen wordt in gang gezet waardoor de gemene Dr. Brein en haar hulpjes Joris en Boris op vrije voeten dreigen te komen. Er moet een gigantisch geldbedrag op tafel komen om het Sinterklaasfeest veilig te stellen. Terwijl Agent de Bok in Nederland probeert zich staande te houden in deze moeilijke tijden trekken de Pieten, onder leiding van Inspecteur Jankers, naar het verre Cyprus om op zoek te gaan naar de Cypriotische klokkenmaker Seikos Roleksos. Deze man heeft de mysterieuze oplossing in handen voor alle problemen die er dit jaar spelen. In “Sinterklaas en het Uur van de Waarheid” beleeft de Goedheiligman zijn spannendste avontuur ooit, als de boeven definitief willen afrekenen met Sinterklaas en het Sinterklaasfeest… Beeld: 4:3

Meer informatie vind je hier.

Sinterklaas 2. Sinterklaas en het geheim van het grote boek

Terwijl Tante Til (Hetty Heyting uit de Familie Knots) haar intrek neemt in het Kasteel van Sinterklaas (Robert-Jan Wik) is deze bezig om het examen af te leggen voor zijn internationale dakbewijs. Als hij tijdens dit examen een ongeluk krijgt komt hij in het ziekenhuis terecht. Onder invloed van pillen van Dr. Ferdinand (Carel Struycken) kondigt Sinterklaas op een persconferentie aan te stoppen en draagt hij zijn functie over aan de gemene Dr. Brein (Pamela Teves). Hij geeft haar het grote boek waarmee ze alles in handen heeft om de functie van Sinterklaas over te nemen. Dr. Brein neemt haar intrek in het kasteel van Sinterklaas en stuurt alle Pieten weg. Met hulp van inspecteur Jankers (Frederik de Groot) wordt duidelijk wie de mysterieuze arts is die Sinterklaas behandelt. Als blijkt dat de arts de vader van Dr. Brein is en deze Sinterklaas onder hypnose heeft gebracht om zijn functie af te staan.

Meer informatie vind je hier.

Sinterklaas 3. Sinterklaas en de verdwenen Pakjesboot

Als Sinterklaas (Wim Rijken) en Diego (Harold Verwoert) door toedoen van de boeven Joris (Martijn van Nellestijn) en Boris (Richard de Ruijter) op een ochtend in de haven van Spanje aankomen, blijkt de Pakjesboot 12 verdwenen te zijn. Een race tegen de klok begint om de boot terug te vinden. Als blijkt dat de Pieten een dag eerder naar Nederland zijn gegaan met het idee dat Sinterklaas aan boord is, beginnen de problemen steeds groter te worden. Helemaal als twee kinderen, Chris (Christian Nieuwenhuizen) en Nathalie (Lisa Lumeij), zich aan boord verstopt hebben en zo meevaren naar Nederland. Voor het geval de Sint niet tijdig aanwezig is wordt een nepsint (Pierre Kartner) voor de intocht in gereedheid gebracht.

Meer informatie vind je hier.

Sinterklaas 4. Sinterklaas en het pakjesmysterie

Elk jaar levert het weer logistieke problemen op om alle pakjes in december per boot van Spanje naar Nederland te krijgen. Daarom heeft Sinterklaas (Wim Rijken) een oplossing bedacht: een geheime pakjesopslag in Nederland. Sinterklaas komt ‘s zomers per Pakjes-Boeing alvast naar Nederland, om de stand van zaken hiervan te controleren. De kapitein van de pakjesboot (Frans Bauer) treedt op als piloot, al is hij niet erg ervaren in het besturen van een vliegtuig. Wegens brandstofgebrek komt het vliegtuig in moeilijkheden. Incognito gaat de Sint de opslag inspecteren. Daar treft hij de Pieten aan die belast waren met het opslaan en de bewaking, maar er zijn geen pakjes. Ze hebben namelijk instructies ontvangen dat de opslag niet doorging. Deze blijken echter niet van de Sint afkomstig. Ook is de intocht geannuleerd, de betreffende burgemeester is boos hierover, maar ook dit is buiten de Sint om gebeurd.

Meer informatie vind je hier.

Sinterklaas 5. Sinterklaas en het raadsel van 5 december

Sinterklaas en het Raadsel van 5 December is een Nederlandse jeugdfilm uit 2011, geregisseerd door Martijn van Nellestijn. Na de avonturen van 2008, 2009 en 2010 lopen de Pieten op tegen een nieuw, en modern, probleem. De meeste schoorstenen zijn verdwenen en veel huizen zijn tegenwoordig beveiligd met een alarm. De arme Pieten worden steeds door de politie achterna gezeten als ze proberen de cadeautjes te bezorgen bij de kinderen. Eén-voor-één belanden ze in de gevangenis.

Wanneer Sinterklaas (Wim Rijken) druk bezig is om het probleem van de Pieten op te lossen, wordt hij ontvoerd door de gemene Dr. Brein (Pamela Teves) en haar handlangers Joris en Boris. Ondertussen proberen Pieta (Martine van Os) en Mevrouw Dakjes (Inge Ipenburg) een stel Pietjes het Pietenvak bij te brengen. Daar worden ze ook nog lastig gevallen door Michiel, die voor de schoolkrant een interview met Sinterklaas wil hebben.

Meer informatie vind je hier.

Sinterklaasfilms voor volwassenen

Sint

Sint is een Nederlandse horrorfilm uit 2010 onder regie van Dick Maas. Het verhaal is een fictieve horrorvariant op de geschiedenis achter Sinterklaas. In de film “Sint” bindt Frank (Egbert-Jan Weeber) de strijd aan met de moordlustige Niklas (Huub Stapel), een uit de dood herrezen bisschop, die het begrip kindervriend een geheel nieuwe invulling geeft. Frank wordt daarin bijgestaan door zijn vriendin Lisa (Caro Lenssen) en de politierechercheur Goert (Bert Luppes). Een achtervolging over de besneeuwde daken van Amsterdam vormt een van de hoogtepunten van de film. De film biedt de spanning, actie en zwarte humor die men van een Dick Maas film gewend is.

 

Meer informatie vind je hier.

Alles is Liefde

Alles is Liefde is een romantische komedie over de liefdesperikelen van zes koppels die er achter komen dat liefde overal is. En dat ze het allemaal willen. Maar liefde is als Sinterklaas, je moet er in geloven, anders wordt het niks.Klaasje is gescheiden van Dennis, die haar heeft bedrogen met de schooljuf. Dennis wil haar terug, maar zijn kansen lijken verkeken als zij een jonge minnaar in huis haalt. Klaasjes beste vriendin Simone is de spil van haar gezin. Haar man Ted voelt zich vaak overbodig. Dat hij is ontslagen, durft hij haar niet te vertellen. Badmeester Victor verheugt zich op het huwelijk met zijn grote liefde Kees. Maar Kees twijfelt en slaat zijn angsten van zich af tijdens weekendjes larpen (Live Action Role Play). Victors zus Kiki, verkoopster bij de Bijenkorf, droomt van een prins op het witte paard. Ze weet niet dat een echte prins, Valentijn, van haar droomt. Met de komst van een mysterieuze Sinterklaas bereiken de liefdesperikelen een hoogtepunt, maar komen ook de happy endings dichterbij.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook

Linda van Aken