Als de Sinterklaastijd is aangebroken is het altijd fijn om een filmpje te kijken om in de stemming te komen. In de bioscoop of gewoon thuis vanaf de bank. Voorheen stonden er altijd op Netflix fijne films, sinds 2019 is dit echter flink teruggebracht omdat er zwarte pieten in te zien zijn. Op Videoland zijn ze nog wel te zien, en een aantal vind je ook terug op YouTube. En anders op dvd. Ook komen er ieder jaar weer nieuwe titels uit.

Inhoud toon

Sinterklaas series met (dagelijkse) afleveringen op tv of Youtube

Sinterklaasjournaal

Het Sinterklaasjournaal is de jaarlijkse fictieve nieuwsrubriek in het kader van de traditionele Sinterklaasviering van de NTR op de Nederlandse televisie, waarin wordt getoond wat Sinterklaas zoal meemaakt. Het format van het ‘echte’ televisiejournaal wordt geïmiteerd, waarbij verhaallijnen in fragmenten als reportages worden gepresenteerd door presentatrice Dieuwertje Blok. De eerste aflevering is drie à vijf dagen voor de intocht van Sinterklaas. De laatste aflevering is rond pakjesavond. In principe start het Sinterklaasjournaal in de week van 11 november (de week voor de intocht). Het Sinterklaasjournaal wordt rond zes uur uitgezonden, tenzij er een belangrijke sportwedstrijd is. Op de zaterdag van de intocht is er om 12.00 uur een extra lange uitzending van het Sinterklaasjournaal die bestaat uit een rechtstreeks uitgezonden verslag van de intocht. Presentatrice Dieuwertje Blok en verslaggever Jeroen Kramer presenteren de intocht. Elke zondag is er het Sinterklaasjournaal weekoverzicht en na de laatste aflevering wordt er een jaaroverzicht uitgezonden

Meer informatie vind je hier.

PietenTube

De Club van Sinterklaas viert dit jaar zijn 20-jarig jubileum. Na jarenlang op televisie te zijn geweest bij verschillende zenders als Fox Kids, Jetix en RTL Telekids hebben de makers nu de overstap gemaakt naar online. Vanaf 4 november is er iedere ochtend een nieuwe aflevering te zien op het YouTube kanaal van De Club van Sinterklaas, genaamd PietenTube. Als hoogtepunt vieren ze een eigen intocht, mét Pakjesboot 12, op 16 november in Nederland. “De laatste jaren zie je bij kinderen een verschuiving van televisie naar online, aldus Michael van Beers, producent van De Club van Sinterklaas. Wij zijn van mening dat onze doelgroep voornamelijk hier te vinden is. We hebben daarom besloten flink te investeren in online. Het hoogtepunt is een eigen intocht met de volledige Club van Sinterklaas op zaterdag 16 november. Uiteraard is iedereen ook welkom!”

PietenTube wordt gepresenteerd door influencer Ronald die met ruim 700.000 abonnees een van de bekendste influencers is van Nederland. Hij krijgt hierbij hulp van Brugklas-ster Belle Zimmerman. In de afleveringen beleven Sinterklaas en de Pieten weer allerlei avonturen, maar deze nieuwe serie zit ook vol YouTube-achtige content zoals challenges en het bezoek van gasten, waaronder Fara Bellinga.

Sinterklaas, die uiteraard met Pakjesboot 12 in Nederland arriveert, komt op 16 november om 11.00 uur aan in de Haven. Vanuit daar vertrekt hij met de Club van Sinterklaaspieten en vele andere pieten naar het centrum. Daar wordt hij welkom geheten in Nederland en zijn er optredens van o.a. Danspiet en Coole Piet.

Meer informatie vind je hier.

De Pepernoten Club

In ‘De Pepernoten Club’ is te zien hoe Vlogpiet en Prankpiet hun best doen om Pakjesavond te redden. Ze zijn namelijk door een grap van Prankpiet per ongeluk de verlanglijstjes van alle kinderen in Nederland kwijtgeraakt. Liedjes, spelletjes en tekeningen worden ingezet om de verlanglijstjes terug te vinden.

Bang om het aan Sinterklaas (Bartho Braat) te vertellen, besluiten de Pieten het op te lossen door de hulp van hun creatieve YouTube-vrienden en de kijkers thuis in te schakelen. Zo helpt Bibi door tips te geven voor het beste verlanglijstje ooit, geeft Djamila (MeisjeDjamila) de Pieten zangles en helpt Dante (Clonny Games) met het bedenken van de leukste Sinterklaasspellen. Lukt het ze samen Sinterklaas en de kinderen in Nederland een onvergetelijke Pakjesavond te bezorgen? De cast bestaat onder anderen uit Lisa Michels (finaliste K3 zoekt K3), Nellie Benner (SpangaS), Nick Golterman (De Film van Dylan Haegens), Thomas Cox en Yasmin Karssing (Renesse).

Vanaf 17 november zijn er iedere zaterdag nieuwe afleveringen te zien bij Videoland. Bovendien wordt bij Telekids vanaf maandag 19 november elke doordeweekse dag een nieuwe aflevering uitgezonden om 07.00, 12.05 en 15.50 uur. Daarnaast verschijnt al vanaf 7 november op het YouTube-kanaal GLITCH tweemaal per week extra content rondom de serie. Dit zal onder andere bestaan uit Do It Yourself-video’s, muziekvideo’s en challenges.

Sint in Elburg

Elburg pakt het groots aan; naast de intocht zelf is er ook een eigen journaal waarbij de kijkers op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen. Veel scholen in Elburg, of de rest van Nederland die naast het lespakket hebben gegrepen van het Sinterklaasjournaal van de NTR kijken ook naar dit journaal.

Meer informatie vind je hier.

Pepernotenjournaal

Dit jaar worden 5 afleveringen van ‘Het Pepernotenjournaal’ uitgezonden via het Youtubekanaal van Suunterklaos. De filmpjes van de afgelopen jaren, zoals ‘Paniek in het Pietenhuis’ en ‘Sinterklaas en de verdwenen schoenen’ waren een groot succes. Vorig jaar is het roer omgegooid en is er gestart met een Pepernotenjournaal. Het was een groot succes op Urk, en ook al heel snel daarbuiten! Door heel Nederland werd het Pepernotenjournaal bekeken. Daarom is er dit jaar met het bestuur en vele vrijwilligers ons best gedaan om samen met Freek Commandeur weer 5 leuke afleveringen te maken voor jong en oud! Wat gaat er dit jaar gebeuren? Kan de intocht op Urk wel doorgaan? Vanaf 11 november zijn deze afleveringen te zien.

Meer informatie vind je hier.

Party Piet Pablo en de gestolen cadeaus

 
Op een drukke avond waarbij we alle schoentjes voor de kinderen vullen, gaat het helemaal mis. Alle pakjes worden gestolen! De dader heeft een slim plan bedacht om alle cadeautjes te stelen, en iedereen verdenkt mij ervan dat ik ze gestolen heb. Love Piet en ik doen er alles aan om het tegendeel te bewijzen en het Sinterklaasfeest te redden, maar kunnen wij samen snel genoeg achter de dader komen en alle cadeautjes terugvinden? Deze film zorgt ervoor dat je op het puntje van je stoel zit! Ben jij er klaar voor?

Meer informatie vind je hier.

Club van Sinterklaas films

Waar is het grote boek van Sinterklaas? (2019)

Waar is het Grote Boek van Sinterklaas? is het achtste avontuur uit de succesvolle Club van Sinterklaas-reeks die stuk voor stuk zijn bekroond met een Gouden Film voor minimaal 100.000 bioscoopbezoekers. De Goedheiligman en zijn Pieten worden dit jaar voor de grootste uitdaging ooit gesteld wanneer het grote boek van Sinterklaas wordt gestolen door Guus Blik, gespeeld door Carlo Boszhard. Ook Irene Moors en Maaike Martens spelen mee in dit avontuur voor jong en oud.

Het verhaal: Guus Blik, de eigenaar van de grootste speelgoedfabriek van het land, vindt het belachelijk dat Sinterklaas speelgoed ‘gratis weggeeft’ aan de kinderen. Hij steelt het boek van Sinterklaas en hierdoor dreigt pakjesavond in het water te vallen. Ten einde raad vraagt de Sint aan de Kerstman of hij zijn boek mag lenen, maar dan blijkt dat Guus ook op de Noordpool al heeft toegeslagen! Lukt het Sinterklaas om samen met de Kerstman beide feesten te redden?

Meer informatie vind je hier.

Sinterklaas en de Vlucht door de Lucht (2018)