Kinderen kunnen de boel erg vies maken, mannen met vieze schoenen die in en uit lopen trouwens ook, dat je je soms afvraagt waar je mee bezig bent. Toch is het belangrijk om de boel hygiënisch en schoon te houden. Kinderen laten wel eens hun soepstengel vallen en eten daarna rustig verder. Nu hoort een beetje weerstand opbouwen erbij, maar er zijn grenzen. Wat ik wel fijn vind is dat er ecologische middelen zijn, zelfs schoonmaakmiddelen zonder giftige stoffen die je gewoon zou kunnen drinken. Dat gaat mij ook weer te ver, maar ik vind het een stuk prettiger om daarmee de tafel af te nemen dan met een of ander giftig dampend middel.

In samenwerking met Lilly’s eco clean begon ik aan een detox van mijn huis. In ieder geval als het gaat om schoonmaakmiddelen. Zij hebben zeven producten waar alles in zit om je huis fris en fruitig mee te laten ruiken en toch goed schoon te maken. Met deze 7 producten heb je alles alles wat je nodig hebt om je huis te ontgiften van schadelijke bacteriën en chemicaliën. De gebruikte ingredienten zijn namelijk biologisch afbreekbaar en dus milieuvriendelijk. De toegevoegde geurtjes zijn op basis van etherische olien, zodat deze niet giftig zijn in de buurt van eten en kinderen en mild voor de huid en luchtwegen. En het belangrijkste nog wel; ze doen wat je wilt dat ze doen, het zijn effectieve stoffen die zorgen voor een stralend en fris ruikend resultaat. Het pakket bestaat uit;

IMG_4589 B

  • Afwasmiddel met citroenolie; Deze hebben we het minste gebruikt, aangezien we een vaatwasser hebben. Toch is dit erg fijn om de keukenmachine mee schoon te maken als je een chocoladetaart aan het bakken bent en daarna er een chocoladetopping in wilt bereiden.
  • Ontvetter/Ontkalker met citroengrasolie; Hiermee ben ik in de keuken en de badkamer mee aan de slag gegaan. De oven en de afzuiger konden wel een ontvetbeurt gebruiken en de kalk op de glaswand in de douche is erg standvastig. Het ontvetten ging prima, de glaswand iets minder. Terwijl de kranen er wel smetteloos uitzagen, dus ligt vrees ik toch aan dat wandje.
  • Toiletreiniger met tea tree-olie; Ik vind het zo heerlijk om deze te gebruiken in het toilet, ruikt echt super. De fles staat er ook buiten het bereik van de kinderen zodat ik hem makkelijk kan gebruiken.
  • Allesreiniger Citrus; Dit gebruik ik dus dagelijks, deze fles met een handige spuit staat dan ook op het aanrecht zodat ik hem er makkelijk even bij kan pakken.
  • Vloerreiniger met sinaasappelolie; Nu moet ik gelijk bekennen dat ik deze zelf niet heb gebruikt, ik vind dweilen echt vreselijk. Maar de hulp is er wel mee aan de slag gegaan, evenals manlief. En ik moet eerlijk toegeven dat dit het eerste schoonmaakmiddel is waarbij ik na afloop niet blijf plakken aan de vloer en hij er wel gewoon schoon uit ziet!
  • Wasmiddel & Wasverzachter met oranjebloesem- en kamilleolie; Je kleren ruiken echt heerlijk fris als je deze combinatie gebruikt. Zo fijn als je je kleding hebt uithangen om te drogen en de geur van frisse was zich door het huis verspreid.

Kortom, een heerlijke combinatie van spullen die je ook echt gebruikt. Ik althans wel. Het enige wat ik nog een beetje mis is de handzeep.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook

Linda van Aken