De kinderen vinden het altijd geweldig om zich te laten schminken. Of we nu in de dierentuin, het winkelcentrum of in de bioscoop zijn. Zij willen ook. Of eigenlijk de oudste wil, en de jongste dus ook. Tekenen is nooit mijn grootste hobby geweest, ik mis gewoon de verfijning om dat te kunnen doen. Maar oefening baart kunst, en voor jonge kinderen hoeft het gelukkig ook niet heel perfect te zijn. Zij stellen heel andere eisen en zijn al snel tevreden. Bij deze voorbeelden heb ik gebruik gemaakt van natuurlijke schmink.

Eenvoudige & makkelijke schminkvoorbeelden en ideeën

De afgelopen week heb ik een aantal voorbeelden uitgeprobeerd. Nu lijkt het niet zo heel erg veel op het voorbeeld dat ik had, maar het begin is er en oefening baart kunst toch?

Prinses

Tijger

Frozen ijsprinses

Allereerst dit kroontje, je hoeft niet in de buurt van de wangen te schminken en het is eenvoudig weg te poetsen. Ideaal voor meisjes die graag een prinsesje willen zijn.

Eenhoorn

Pandabeertje

Ter inspiratie zag ik een hele reeks van deze lipdiertjes. De lippen hebben een kleurtje gekregen en afgemaakt met oortjes, oogjes en andere lichaamsdelen. Het zag er echt ontzettend schattig uit en wederom klein, snel en ideaal voor kleine kinderen.

Haai

Helaas had meneer niet de behoefte om even stil te zitten voor de foto, dus niet helemaal scherp. Later een nieuwe foto maken ging niet omdat hij met zijn gezicht onder de dekens was gedoken van een tent op de bank nog voor het een beetje heeft kunnen opdrogen en die kleden dus meteen de was in konden. Van het visje was niet veel meer over. Maar het idee is helder toch?

Frozen Elsa

Batwoman

Ridder

Vlinder

Groene draak

Lieveheerstbeestje</