Tijdens de persreis in Portugal kreeg iedereen een risotto voorgeschoteld, weliswaar met schaaldieren, maar toch baalde ik. Een goede risotto is echt zo lekker. Ik was dan ook helemaal happy toen ik ook een risotto kreeg, maar dan met rode biet. Dat was voor mij een nieuwe combinatie die zeer goed was bevallen. Dat ging ik dus zeker thuis nog een keer proberen. Zeker omdat de roze prinsessen stamppot ook zo gewaardeerd wordt. Ook dat was een groot succes dus deel ik graag achteraf het recept.

Ingrediënten

  • Risottorijst
  • Olijfolie
  • water & 2 bouillonblokjes
  • pot (680 gram) rode bieten
  • 1 appel
  • 1 ui
  • Italiaanse filetlapjes
  • scheutje melk
  • rucola
  • Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Je begint met het aanmaken van de bouillon door water te koken en de bouillonblokjes toe te voegen. Als dat opstaat kan je verder met het snijden van de ui en deze in de wok te fruiten. Daarna bak je kort de risottorijst mee in de olijfolie tot het glazig wordt. Als de bouillon klaar is schep je iedere keer een scheut erbij. Regelmatig roeren totdat het vocht opgenomen is door de rijst. Dit proces een flink aantal keer herhalen. Daar kan ook best wel wat tijd in gaan zitten, dus ideaal om ondertussen alvast even de vaatwasser uit te ruimen of de kamer op te ruimen.

In een koekenpan kan je de gemarineerde filetlapjes bakken in een scheutje olijfolie. De pot met rode bieten alvast laten uitlekken. Ook begin je met het snijden van de appel in kleine blokjes.

Af en toe proeven tot de risotto lekker zacht is. Dan naar smaak een scheut halfvolle melk toevoegen en ook laten inkoken. Dit zorgt ervoor dat de risotto iets smeuïger wordt, natuurlijk kan je ook een klont van 20 gram roomboter gebruiken of 50 mL crème fraîche. Als de risotto gaar is de bieten en appel even kort meebakken. In principe is enkel opwarmen voldoende.

Klaar om te serveren met de filetlapjes, rucolasalade en de Parmezaanse kaas!

Lees ook

Linda van Aken
Latest posts by Linda van Aken (see all)