Een kinderwagen aanschaffen is nogal een dingetje. Punt 1: het is één van de duurste baby-uitzetartikelen. Punt 2: er zijn zoveel verschillende soorten. Punt 3: hij moet er ook nog een beetje leuk uit zien want je zit er zo 3 tot 4 jaar tegenaan te kijken. En last but not least: Je kindje moet er vooral lekker en veilig in kunnen zitten. Oftewel, voordat je een dagje op stap bent met de kleine man of vrouw, is er al heel wat gebeurd. Om je te helpen kiezen hebben we de iCandy New Peach uitgebreid getest, zodat je kunt kijken of het iets voor je is.

Wandelwagen die met je kindje meegroeit.

Met de iCandy heb je zowel in mono veel verschillende mogelijkheden, ik ga ze even langs:

Maxi Cosi

De maxi-cosi klik je er zó op. Maakt niet uit welk type je hebt. Wij hebben een maxi-cosi die al wat ouder is dus ik verwachtte dat het niet zou passen. Of dat er op zijn minst speciale adapters nodig waren die nergens meer te krijgen zijn. Maar nee hoor, het was klik en klaar. Echt superhandig. Een beetje onmisbare functie eigenlijk.

Reiswieg

De reiswieg is geschikt voor baby’s. Ook de reiswieg klik je er zo op.

Wat ik erg handig vind, is dat er een stang op de reiswieg zit waardoor hij erg makkelijk te tillen is. Het ding weegt amper wat (3,15 kilo), maar door die stang kan je hem met één hand verplaatsen terwijl hij mooi recht blijft. Extra handig als je kindje een keer in de reiswieg slaapt en je moet hem verplaatsen, kun je mooi met je vrije hand de deuren openen of naast je neer zetten op de bank, of op de grond plaatsen (onder de reiswieg zitten heel kleine pootjes). Die stang kan je er trouwens ook weer afklikken of aan één kant losklikken en dan naar de zijkant doen, want hij kan alle kanten op. Zo kun je je kindje er makkelijker in en uit leggen.

Je kunt de reiswieg hoog of laag op het frame bevestigen, superhandig als je kort van stuk bent of juist erg lang. Je past de stuurstang aan je lengte aan én de hoogte van de reiswieg zodat je altijd fijn kunt wandelen.

Zitje

Het zitje is erg snel te gebruiken doordat hij in verschillende standen gezet kan worden én door de 5-puntsgordel. Mijn dochter lag er in toen ze net 5 maanden oud was, maar het had zelfs nog wel wat eerder gekund. Je kan het zitje zowel voor- als achteruit in het frame klikken. En je kunt hem van helemaal rechtop naar helemaal liggend instellen. Ook het voetengedeelte kun je bewegen zodat je kind altijd lekker zit. Door het voetgedeelte omhoog te doen lijkt het een soort grotere maxi-cosi. Op internet heb ik zelfs foto’s gezien van een 1 week oud kindje die er op die manier al in zat. Dit heb ik zelf niet getest, maar het zag er veilig uit door de 5-puntsgordel. Je moet er wel mee oppassen dat het ruggetje van een baby nog niet zo sterk is en dat hij daarom niet te lang mag ‘zitten’. Ik zou zelf tot minimaal 3 maanden wachten denk ik.

Design iCandy New Peach

Toen ik voor het eerst met een kinderwagen op stap was, viel het me opeens op hoe ontzettend veel kinderwagens je de hele dag ziet. In de supermarkt. In de trein. En gewoon op straat natuurlijk. De iCandy springt er altijd tussenuit met z’n mooie kleuren en high-tech design. Het is niet zomaar even een kinderwagen, er is echt over nagedacht. Dat zie je als eerst aan het frame: met slechts één ei-vorm en een halve boog is het hele frame klaar. Uniek is ook dat je niet en een reiswagenbak en kinderwagen hebt, maar je deze los kan ritsen van het frame en het frame hergebruikt. Dat scheelt dus in ruimte als je het een of ander gebruikt. Oók als je hem als duo-wagen gebruikt. Daardoor blijft de look heel ‘clean’.

Maar je ziet het ook als je wat dichterbij kijkt, over alles is nagedacht. Bijvoorbeeld de rits langs de reiswieg en buggy, die is groot, met afgeronde hoeken en niet van metaal. Perfect veilig voor kinderhandjes. De naam ‘iCandy’ staat subtiel op het frame, hij valt niet op maar je ziet het toch. Ik vind het niet storend maar juist erg chic. Ik heb een hekel aan producten die me het gevoel geven dat ik vervolgens een half reclamebord ben. Dat is bij de iCandy zeker niet het geval.

Wendbaarheid

Door het design van het ‘ei-met-boog’ is hij enorm wendbaar en heeft de wandelwagen een kleine draaicirkel. De eerste keer dat ik ermee op stap ging kwam ik bij iemand in huis en ik moest een korte bocht maken langs meubels. Ik hield m’n hart al vast, maar het ging werkelijk met gemak. Dat had ik met onze andere wagen nog nooit gehad (X-adventure). Vanaf dat moment was ik verkocht, want je kunt echt overal zonder probleem komen.

Gewicht iCandy

Wat ik persoonlijk erg belangrijk vind bij kinderwagens is het gewicht en hoe je hem inklapt. Het gewicht omdat ik niet wil zeulen met zo’n apparaat (en we moeten hem steeds 5 trappen omhoog sjouwen want we wonen in een flat zonder lift) en het inklappen (want we hebben een oude Renault Twingo en die heeft op z’n zachtst gezegd niet zo’n grote kofferbak). Op beide punten scoort de iCandy echt een 10.

Het is een lichtgewicht kinderwagen, en je kunt de wielen er ook nog afhalen, stel dat je hem toch iets aan de zware kant vindt en je moet hem verplaatsen. Zonder wielen is het frame 7,38 kilo. Ter vergelijking: de Joolz Day 2, waar de iCandy regelmatig mee vergeleken wordt, is 12,9 kilo. Dat is bijna twee keer zo zwaar!

Compacte wandelwagen