Skip to Content

GeoSmart review mars explorer

GeoSmart review mars explorer

De wereld wordt steeds technischer, en dat zie je dus ook terugkomen in het speelgoed. Al op jonge leeftijd komen ze hier spelenderwijs mee in aanraking zodat ze er op een aangename manier mee vertrouwd worden. Zo is onze zoon net als zijn vrienden gek op robots, maar ook op racen en alles wat met de ruimtevaart te maken heeft.

Toen we van GeoSmart een flinke doos kregen sprong hij dan ook een gat in de lucht; hij heeft hier namelijk al wat speelgoed van en speelt hier nog steeds regelmatig mee. De ervaring leert dat dit ook heel geschikt is voor in de auto ;-)

Dit was echter niet zomaar een speelset, maar de Mars Explorer uit de Spaceserie met motor en led-verlichting!

GeoSmart; spelen met magneten

GeoSmart review mars explorer - Mamaliefde

Het grote voordeel van dit speelgoed is dat het wel modulair is zodat de kinderen zelf een object kunnen bouwen, maar geen kleine onderdelen bevat die in de mond passen. Daarom zijn de magneten ook al geschikt voor op jongere leeftijd. Er is zelfs nog een slag groter met vriendelijke dieren die geschikt is voor dreumesen en peuters.

Het voordeel van magneten is dat de verbinding heel makkelijk te maken is, ook als je kindje nog niet heel precies kan werken kun je al met magneten bouwen.

Als je ze dicht genoeg bij elkaar houdt klikken ze vanzelf aan elkaar! Ook voor het opruimen is dat ideaal; je kan ze eenvoudig ‘stapelen’ en opbergen zonder dat het heel veel ruimte kost.

Space serie

GeoSmart review mars explorer - Mamaliefde

Zodra je kind ouder wordt zal hij het principe begrijpen en toe zijn aan meer uitdaging. Dan is deze serie met diverse space-objecten een absolute aanrader! Deze zijn namelijk voorzien van een motor met afstandsbediening waarmee je de rupsbanden kan besturen zodat hij ook echt zichzelf kan verplaatsen.

Ook is er een led-verlichting met maar liefst 6 verschillende kleurtjes voor extra spektakel.

Naast de standaard vierkantjes en driehoekjes vind je in deze set ook een aantal andere elementen zoals plaatjes waarmee je een vak kan dichten en assen om de motor aan de rupsband te verbinden. Kortom; nog veel meer speelplezier!

Bouwen maar

GeoSmart review mars explorer - Mamaliefde

Als de doos op tafel komt zitten er twee stuiterende kinderen aan tafel; nieuwsgierig kunnen ze niet wachten tot hij open gaat. In de doos zitten een aantal zakken en zodra die ook open zijn wordt meteen de handleiding erbij gepakt om een ontwerp te kiezen.

In de beschrijving vind je vier voorbeelden met stap-voor-stap uitleg om zelf een bouwwerk te maken.

Al snel zijn ze het eens over welke ze gaan maken en worden de magneten en overige elementen bij elkaar gezocht. Met de as moet ik de eerste keer even helpen zodat hij goed in elkaar klikt,  maar verder konden ze het helemaal alleen. Sommige foto’s vond ik zelf een beetje onduidelijk maar ze hadden er geen moeite mee.

Toen hij in elkaar zit bleek echter dat ik de batterijen was vergeten; je hebt twee keer drie AAA-batterijen nodig voor de motor en de afstandsbediening en 1 AAA voor het led-licht.

Helaas hadden we er niet meer genoeg, en deed hij het niet zo heel goed op gebruikte batterijen die al halfleeg waren, dus moesten we eerst naar de winkel voor er mee gespeeld kon worden. Als je ermee wil spelen, is het dus handig om daar vooraf even rekening mee te houden ;-)

Spelen en racen!

GeoSmart review mars explorer - Mamaliefde
GeoSmart review mars explorer - Mamaliefde

Met de nieuwe batterijen kon er ‘eindelijk’ gespeeld worden. Met de afstandsbediening kun je beide rupsbanden los van elkaar bedienen; daardoor wordt het mogelijk om niet alleen vooruit en achteruit te rijden maar ook van links naar rechts.

Echt racen doet hij trouwens niet; het is ook geen race-auto. Voor de kinderen maakt dat in ieder geval niet uit, die vinden het al geweldig dat ze, met iets wat ze zelf hebben gebouwd, kunnen spelen!

Nadat ze door hadden hoe de bediening werkt hadden ze ook al snel een spelletje bedacht; ze hadden namelijk als eerste de schuiver gemaakt en kwamen er achter dat je losse vierkantjes die op de grond liggen daarmee kan ‘vangen’.

Ook werd er een hindernisparcours gemaakt en reed hij rondjes om de stoelpoten, onder een krukje door, langs de ladder maar zelfs een drempeltje over of de overstap naar het vloerkleed is geen probleem!

Creatief

Naast de handleiding kun je natuurlijk ook zelf je eigen creaties bedenken. Doordat het een modulair systeem is kun je ook de overige vormpjes die je eventueel al in huis hebt hiermee combineren en creatieve bouwwerken bedenken.

Deze creativiteit bevordert ook de oplossingsgerichtheid van kinderen. Zo werden er al flats gemaakt en mobiele huizen ;-)

Floortje