Skip to Content

Angel Glow in the Dark speelzand review

Angel Glow in the Dark speelzand review

Zoals jullie weten ben ik enorm fan van binnenspeelzand. En ik ben niet de enige, ik krijg nog steeds erg leuke reacties van jullie. Deze ‘hype’ is dus voorlopig nog niet voorbij. Speciaal voor jullie worden er zoveel mogelijk merken getest.

Daarnaast worden er ook steeds meer varianten ontwikkeld, eerder konden jullie al de review lezen van het Angel Sand. Dat tot op heden nog steeds erg populair is in huis. Sinds kort hebben ze namelijk ook een Glow in the Dark variant. Superleuk natuurlijk omdat het steeds eerder donker wordt en je er dan in het donker mee kan spelen. 

Prijs en aanbod Angel Sand

Vanmiddag hebben wij, dochterlief en ik, samen Angel Sand “Glow in the Dark” getest.  Het pakket kwam heel snel per post, was heel goed stevig verpakt en dochterlief was erg nieuwsgierig naar de inhoud van de wat grotere doos.

 De Angel Sand “Glow in the Dark”, die wij kregen om te testen, is verkrijgbaar in een verpakking ter waarde van €17,95. Er zijn meerdere maten verpakkingen Angel Sand verkrijgbaar.

Vanaf €7,95 voor een halve liter Angel Sand in een bepaalde kleur in een emmer, tot hele grote speelverpakkingen. In onze doos zaten twee kleuren Angel Sand, die oplichten in het donker en vormpjes om een kasteel mee te bouwen.

Verpakking

Alles is goed luchtdicht verpakt bij ontvangst. Het Angel Sand is na het spelen, in luchtdichte zakjes of een luchtdicht doosje te bewaren. Alles kan dan samen, met de vormpjes, worden opgeborgen in de handige stevige bewaardoos.

Materiaal en structuur

In de instructie staat dat het Angel Sand even goed moet worden gekneed, om lucht eraan toe te voegen en het zo beter speelbaar te maken. Het Angel Sand zelf is een soort kruising tussen klei en binnenspeelzand.

Het is gemaakt van biologische producten, niet giftig en ook nog eens antibacterieel. Het voelt goed aan en is makkelijk te scheiden en ook weer samen te voegen tot een grote massa.

Vormpjes maken

Dochterlief ging gelijk druk aan het bouwen en het is niet moeilijk, een kleuter kan er echt best redelijk snel mee uit de voeten.

Wel moet het Angel Sand goed worden aangedrukt in de vormpjes, om er bij het uithalen de beste resultaten mee te bereiken. Te zien aan ons kasteel, kan dat hier en daar nog beter, maar ze heeft erg haar best erop gedaan. Het is opvallend hoe goed de vormen kunnen worden beetgepakt en heel blijven daarbij.

Als het geheel voordat het in de vorm gaat, te slecht is aangedrukt, kunnen er wat breuken ontstaan, maar verder behoud het voor “zandbegrippen” heel goed zijn vorm.

Tijdens het bouwen was ze steeds aan het vertellen wat ze deed, dus heb ik een stukje gefilmd. Een soort van mini-kleuter-review, met een knipoog!

Glow in the Dark sand

Na het spelen hebben we een donkere plek opgezocht om te kijken of we iets konden zien van het oplichten van het kasteel in het donker. Dit was echter amper zichtbaar, direct na het bouwen. Nu staat er ook duidelijk op de doos dat het effect goed zichtbaar, bij langere tijd blootstelling aan zonlicht.

Nu is het vandaag een grijze dag, dus geen zonlicht beschikbaar. Daarom het geheel onder fel lamplicht gezet, met effect. Na een paar uur ‘stralen’ onder de lamp konden we in het pikkedonker zowaar het kasteel zien gloeien, hier was echter met geen mogelijkheid een foto van te maken met mijn huis, tuin en keuken apparatuur.

Bewaren

Na het spelen is het Angel Sand snel weg te bergen. Opruimen gaat hetzelfde, als een groter stuk “klei” op kleinere stukjes drukken, waardoor die kleine stukjes blijven plakken. Stukken zand die nat zijn wel direct verwijderen, zodat de rest niet ook vochtig wordt.

Het geheel kan dan in de bewaardoos worden bewaard, hoef niet luchtdicht, om het direct speelklaar te laten zijn, voor een volgende speelbeurt. Ook is het Angel Sand geschikt om te gebruiken als decoratiezand, gezien het zijn vorm behoudt en het kan daarna weer gewoon worden weggeborgen.

Zolang het luchttoevoer behoud, is het direct speelklaar, anders weer even alles door kneden voor het spelen.

Eindoordeel

Pluspunten:

  • Super zacht materiaal, erg lekker om mee te spelen.
  • Het materiaal is niet giftig en antibacterieel.
  • Vormpjes zijn stevig te maken en blijven goed in tact.
  • Verkrijgbaar in verschillende kleuren.
  • Verkrijgbaar in verschillende prijscategorieën.

Minpunten:

  • Het zand plakt een beetje aan kleding en de handen.
  • Het zand is moeilijk echt los te krijgen, het vormt snel samen.
  • Je kan het mengen met het ‘normale’ Angel Sand maar dan verliest het zijn glow in the dark effect.

Wat vind jij van dit speciale effect van het Angel Sand?

Floortje