Pasen is tegenwoordig ook een weekend waarin veel familie bij elkaar komt om lekker uitgebreid te gaan eten. Een paasontbijt, of paasbrunch hoort daar ook bij. Een eitje kan dan natuurlijk niet ontbreken. Naast dat er heel veel methodes zijn om je paasei te versieren, kan je deze natuurlijk ook op heel veel manieren nuttigen. Hoe lust jij je eitje graag? Zegt dit iets over jou?

Gekookt ei in de vorm van kip met kuikens, met wat zout en peper

Hoe lust jij je eitje? Gekookt - mamaliefde

Bron

Gewoon, een eenvoudig eitje, gekookt in water, eventueel met wat zout in het water. Hard of zacht gekookt. Daarna met een lepeltje uitlepelen of in plakjes gesneden met wat zout en peper op een (geroosterde) boterham. Een eitje koken lijkt heel simpel, maar hoeft dat niet altijd te zijn. Want de verschillen tussen hard, zacht en middenhard gekookt. Iets te lang en je krijgt er een groene schil omheen.

Gebakken ei sunny side up

Hoe lust jij je eitje? Sunny side up- mamaliefde

Bron

Ook dit eitje kan je op diverse manieren serveren; met een vloeibare dooier of voor de zekerheid aan twee kanten gebakken. Aan te bevelen als je zwanger bent. Eventueel aangevuld met wat ham / spek en een uitje. Ook dit hoeft niet zo eenvoudig te zijn, zelfs de topdeelnemers aan het vierde seizoen van Masterchef Amerika halen een percentage van 30% eieren die door de jury goedgekeurd worden. Helaas is er geen filmpje van te vinden.

Eiersalade, bijvoorbeeld op wraps

Hoe lust jij je eitje? Eiersalade - mamaliefde

Bron

Uit een pakje of zelf gemaakt, fijngesneden en lekker fris op smaak gebracht met een augurkje. Lekker voor ’s avonds als je op de bank zit, op een toastje, of overdag op een boterham of stokbroodje. Ook lekker in een wrap met wat verse rucola. Weight watcher verantwoord.

Gevulde eieren

Hoe lust jij je eitje? Gevulde eieren- mamaliefde

Bron

Eerst je eieren koken, en daarna van het eigeel een lekkere vulling naar eigen smaak maken. En dan op een mooie schaal serveren.

Banaan/ei pannenkoekjes

Hoe lust jij je eitje? Banaan ei pannenkoekjes- mamaliefde

Bron

Helemaal hip, glutenvrij en paleo verantwoord. Niet dat dat voor mij uitmaakt. Maar desondanks geprobeerd en was een succes. Zeker bij dreumes. Die momenteel niet al het fruit kan waarderen. Heel simpel; een banaan fijnprakken / pureren, met wat ei mengen. Of eventueel met wat meel voor echte pannenkoekjes. Extra lekker met wat stroop.

Boerenomelet vol met groenten

Hoe lust jij je eitje? Boerenomelet- mamaliefde

Bron

Een omelet kan je met groenten, en eventueel met vlees flink vullend maken. Zelfs zodat het met wat brood en een frisse salade of met wat aardappelen (tortilla de patatas) een mooie avondmaaltijd kan vormen.

Ei in een salade

Hoe lust jij je eitje? Ceasar salade- mamaliefde

Bron

Een ei kan je natuurlijk heel verantwoord aan een salade toevoegen. Voor dat beetje extra touch. Mijn favoriet; de ceasar salad, lekker met een maïsbroodje. Ideaal voor een granenloos dieet.

Merengues; voor de zoetekauw

Hoe lust jij je eitje? Merengue / pavlova- mamaliefde

Bron

Als je een eitje klutst met wat suiker, en dan op lage temperatuur in de oven laat bakken krijg je heerlijke schuimpjes met een zachte binnenkant. Ideaal met wat cacaopoeder. Of mengen met wat maïzena en decoreren met vruchten voor een echte pavlovataart.

Kwarteleitje

Hoe lust jij je eitje? Kwartel ei- mamaliefde

Bron

Wederom een eitje voor de gevorderde kok. Een kwarteleitje, volgens mij de kleinste die er bestaat. Vormt natuurlijk ook een culinaire uitdaging. Als je dan toch bezig bent kan kaviaar ook niet ontbreken.

Gepocheerd ei volgens recept Gordon Ramsey

Voor de professional; een gepocheerd ei. Lijkt eenvoudig, water koken, eitje erin swirlen en dan wachten tot het gestold is. Maar dat is het niet. Heb het zelf weleens geprobeerd; in plaats van zo’n mooi compact eitje in een zacht omhulsel lijkt het wel een ruimte-octopus met tig armen… Laat staan een egg benedict met hollandaise saus. Prima om in de keuken te staan, maar er zijn grenzen.

Wat is jouw persoonlijke favoriet? Zegt dit ook iets over jou?

Lees ook:

Linda van Aken
Latest posts by Linda van Aken (see all)