Eenhoorns zijn de laatste tijd ontzettend populair. Je vindt ze op kledingstukken, schoolbenodigdheden, tassen, dekbedovertrekken en ga zo maar door. De regenboogeenhoorn is daarin misschien nog wel het bekendste figuur. En hoe leuk is het dan om een unicorn rainbow taart te maken?

Lees ook: Unicorn kwarktaart; traktatie in glas

Verschillende taarten

Er zijn natuurlijk heel veel verschillende taarten te maken, er kan praktisch van alles in of op. Een taart met een eenhoornafbeelding of in de vorm van een eenhoorn is natuurlijk heel leuk. Maar wil je er echt een feestje van maken, kies dan eens voor iets speciaals en vooral; iets dat niet iedereen al eens heeft geprobeerd!

Een eenhoorntaart kun je op veel verschillende manieren maken. Je kunt een simpele taart bekleden in eenhoornkleuren, of hem bekleden met wit fondant en daar bovenop een eenhoorn plakken. Maar je kunt ook de binnenkant van de taart in regenboogkleuren maken. Iets meer werk, maar wel veel leuker en unieker!

Wat heb je nodig voor het maken van de taart?

Onderstaand zie je wat je nodig hebt voor het maken van een Unicorn Rainbow kwarktaart in een glas, met behulp van Dr. Oetker.

Ingrediënten

 • 60 gram boter
 • 1 pak Dr. Oetker Kwarktaart naturel
 • 400 ml water
 • 500 gram magere kwark
 • 250 ml slagroom
 • Kleurstof
 • Eventueel 1 flesje Dr. Oetker Unicorn Mix

Bakgerei

 • Steelpan
 • Mixer met garden
 • 5 schalen
 • 12-18 bekers of glazen

Recept

Nu begint het leukste werk natuurlijk. Als je al eens eerder een kwarktaart hebt gemaakt, weet je dat dit niet heel moeilijk is. Een bijkomend voordeel is dat hij niet in de oven hoeft; enkel in de koelkast!

Bodem

 • Smelt de 60 gram boter in een pan; pas op dat het niet aanbrandt! Wanneer alles gesmolten is neem je de pan van het vuur en roer je de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.
 • Vervolgens doe je in elke beker of elk glas een beetje van het kruimeldeeg. Afhankelijk van hoe groot je bekers/glazen zijn, zul je genoeg hebben aan 12-18 bekers of glazen. Druk het deeg aan met de bolle kant van een lepel en zet ze daarna in de koelkast.

Kwark basis

 • Doe de kwark, de slagroom en het water in een kom en meng dit met een mixer op de laagste stand goed door elkaar.
 • Nadat alles goed gemengd is voeg je de kwarktaartmix toe en mix je alles door elkaar op de laagste stand voor 1 minuut. Hierna mix je nog eens 2,5 minuut op de hoogste stand totdat je een luchtige massa hebt.
 • Nu verdeel je het mengsel evenredig over 5 verschillende schaaltjes.

Kwark kleuren

Recept: Unicorn regenboog kwarktaart

Het kleuren van het mengsel kan in het begin lastig zijn, omdat iedereen een eigen smaak heeft qua kleur. Het beste is, om niet meteen heel veel kleurstof toe te voegen, doe dit liever beetje bij beetje. In dit recept zijn flesjes vloeistof gebruikt, in plaats daarvan kan je ook met geconcentreerde gelvloeistof werken, die is heel sterk en heb je dus maar een paar druppels van nodig.

 1. Schaal 1 kleur je blauw – ik begon met 6 druppels, maar dan blijft hij erg licht. Het ligt aan jezelf hoe sterk je de kleur wilt hebben, maar wees voorzichtig met het aantal druppels.
 2. Schaal 2 kleur je groen – hierbij is het belangrijk dat je 1 deel blauw doet, en 5 delen geel. Ook hierbij moet je zelf kijken, hoe sterk je de kleur wilt hebben.
 3. Schaal 3 kleur je geel – geel vond ik een lastige kleur omdat hij vrij licht is. Je hebt er dan ook aardig wat van nodig wanneer je een duidelijke kleur wilt hebben.
 4. Schaal 4 kleur je oranje – denk er bij deze kleur aan dat je 1 deel rood doet, en 1 deel geel. Ook bij deze kleur heb je weer aardig wat nodig.
 5. Schaal 5 kleur je rood – bij mij is het uiteindelijk meer roze geworden, omdat de kwark wit is. Wil je het donkerder, dan moet je meer kleurstof toevoegen.
 • Nu ga je één-voor-één de kleurenmengsels toevoegen in je glas of beker. Nadat je de bekers/glazen uit de koelkast hebt gehaald begin je met de blauwe kleur. Verdeel het mengsel over je glazen/bekers en zet ze daarna voor 10 minuten in de koelkast.
 • Na 10 minuten verdeel je het groene mengsel over de blauwe laag. Strijk het voorzichtig uit en pas op dat je niet per ongeluk een stuk blauw meeneemt. Dit doe je ook met de gele, oranje en rode mengsels.
 • Nadat je hiermee klaar bent laat je de glazen/bekers minimaal 2 uur in de koelkast staan om op te stijven. Hierna kun je de Unicorn Mix toevoegen bovenop je taart als decoratie en klaar zijn je traktaties!

Taart in plaats van glazen/bekers

Recept: Unicorn regenboog kwarktaart

Wil je nou liever gewoon een taart maken in plaats van dat je alles in eenpersooonsbekers/glazen doet? Dat kan natuurlijk ook. Zorg er dan voor dat je het bakpapier wat in het pak zit over je springvormbodem legt, de rand erop doet en hem goed dichtklikt. Daarna werken alle stappen hetzelfde.

Eet smakelijk!

Latest posts by Renate (see all)