Skip to Content

Gekleurde pannenkoeken maken; regenboog pannenkoekentaart

Gekleurde pannenkoeken maken; regenboog pannenkoekentaart

Eigenlijk moeten er weer grote boodschappen gedaan. Aangezien we het weekend weg zouden gaan, stelden we dat nog even uit. In de kast staan er nog genoeg ingrediënten om pannenkoeken te maken. Blijft er ook geen melk meer staan. Het fruit was wel bijna op, dus gelijk een pakje spek en blikje ananas gehaald.

Ik herinnerde me dat ik ooit op pinterest een regenboog pannenkoekentaart had gezien. Aangezien ze volgende maand jarig is en twee wordt leek het me handig om dit uit te testen.

Misschien leuk voor op haar verjaardag zelf. Ik was aardig tevreden over het resultaat en dreumes was spontaan vergeten dat ze eigenlijk ‘ijs, ijs’ wou hebben. Dat zegt wel wat;-) Op instagram werd al gevraagd hoe ik het had gemaakt, en aangezien het vorige fun food recept al weer een tijdje geleden is werd het wel weer tijd.

Fun food: pannenkoekentaart - mamaliefde
Fun food: pannenkoekentaart - mamaliefde

Onze dochter was er erg blij mee en at maar liefst drie pannenkoeken op! Er bleven er nog een paar over voor de volgende dag bij het ontbijt.

Fun food: pannenkoekentaart - mamaliefde

Recept

Je kan de mix maken met de ingrediënten die je zelf wilt. Met gewone zelfrijzende bakmeel, spelt of misschien zelfs havermout.

Met wat extra melk en een extra ei wordt het iets vloeibaarder zodat je mooie dunne pannenkoeken kunt bakken.

Van het beslag heb ik telkens een deel er uit geschept en daar een druppeltje kleurstof (bij bol.com) doorgeroerd. Ik heb gekozen voor de kleuren rood, geel, groen en blauw omdat dit goede felle kleuren zijn.

Van ieder kleurtje bakte ik vervolgens 4 a 5 pannenkoeken. Telkens met een beetje boter, een schepje beslag, wachten tot de ene kant droog is (halfhoog vuur) omdraaien en klaar.

Nadat ik alle kleurtjes heb gebakken heb ik mijn eigen pannenkoek met spek, kaas en ananas gebakken. Hiervoor zet ik het vuur zachter omdat dit langer duurt voor het beslag droog is. Heb je gelijk de tijd om de taart op te bouwen.

Net zoals spekkoek bestaat dit gewoon uit een toren van laagjes pannenkoek, natuurlijk met afwisselende kleuren.

Vervolgens afgemaakt met wat poedersuiker en discobolletjes. Zo heerlijk om daar een doos van in huis te hebben, lijk je eeuwig mee te doen en geeft een mooi special effect aan ieder toetje.

Fun food: pannenkoekentaart - mamaliefde

Tip: Zorg ervoor dat de pan heet genoeg is voor je de eerste pannenkoek bakt. Daardoor zullen ze allemaal lukken!

Fun food: pannenkoekentaart - mamaliefde

Tip: Voor een echte taart kan je in plaats van poedersuiker ook witte chocolade gebruiken. En tussen de laagjes in jam of botercrème. En dan afmaken met de discobolletjes.

Linda van Aken
Latest posts by Linda van Aken (see all)