De ultieme guilty pleasure van veel mensen is chocolade; in reepvorm, bevroren, bonbons of chocolademelk. Het maakt niets uit, zolang het maar chocolade is. En kinderen vormen daar geen uitzondering op, zeker de echte zoetekauwen. Van Hanneke van Culinea kreeg ik dit heerlijke recept voor amandelchocolademuffins om gezellig samen thuis te maken. Ideaal voor de laatste vakantieweken. 

Ingrediënten voor 12 muffins:

  • 2 grote eieren
  • 125 gr rietsuiker
  • 1 rijpe banaan, geprakt
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 150 gr amandelmeel
  • 50 gr zelfrijzend bakmeel
  • 25 gr kokosrasp
  • 2 el cacaopoeder
  • 1 el bakpoeder
  • 50 gr pure chocolade, gehakt

Je kunt deze amandelchocolademuffins ook maken van alleen maar amandelmeel, maar ik heb er een beetje zelfrijzend bakmeel bij gedaan. Ook heb ik nog een lepeltje speculaaskruiden toegevoegd voor wat extra smaak. Een traktatie voor jong en oud.

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180˚C. Leg de papieren muffinvormpje in het muffinbakblik.
  • Mix de eieren met de suiker tot een schuimige massa. Voeg dan de banaan, zonnebloemolie en yoghurt toe en mix dit met elkaar.
  • Meng dan met een lepel de amandelmeel, bakmeel, kokosrasp, cacaopoeder en bakpoeder erdoor. Lepel het beslag in de vormpjes en verdeel de gehakte chocoladestukjes erover. Zet ze in de oven.
  • Bak de muffins in ongeveer 25 minuten. Controleer nu met een satéprikker of de muffins gaar zijn. Als de satéprikker er droog uit komt, zijn ze gaar. Zo niet dan laat je ze nog 2-5 minuten in de oven staan.
  • Haal ze dan uit de oven en laat afkoelen.

Voor nog meer lekkere recepten kun je Hanneke vinden op Culinea.

Lees ook

Redactie Mamaliefde