Anna en Elsa; twee prinsessen die de harten van veel mensen hebben gestolen; kinderen lopen weg met haar en ook moeders waren groot fan van het lied ‘Let it go’ waar al snel parodieën op verschenen. Nog steeds is het een van de meest populaire Disney films en verkleden kinderen zich graag als ijsprinses. Het was even wachten, en na een korte film waarin Anna jarig was volgt binnenkort deel 2 van deze film en gaat het avontuur verder.

Frozen 1

In november gaat het tweede deel van Frozen in première, maar wat gebeurde er ook alweer in het eerste deel? In Frozen I maak je kennis met de prinsessen Elsa en Anna. De twee meisjes wonen in koninkrijk Arendelle en hebben weinig contact met de buitenwereld. Troonopvolgster Elsa heeft magische krachten: ze kan sneeuw en ijs tevoorschijn toveren. Op een dag, als Elsa speelt met haar jongere zus Anna, gaat het mis. Per ongeluk raakt Elsa het hoofd van Anna, waardoor Anna bevriest. Hun ouders gaan naar de oudste trol, Pabbie, voor hulp. Hij ontdooit Anna, maar waarschuwt dat de gevolgen veel erger zullen zijn als haar hart bevroren zal raken. Bovendien wist de trol het geheugen van de kleine Anna, waardoor ze niet meer weet dat haar zus over magische krachten beschikt. Vanaf dat moment leven Elsa en Anna apart in hetzelfde kasteel. De ouders van de twee prinsesjes komen om tijdens een storm op zee. Elsa wordt dan 21 jaar en heeft de leeftijd om de troon te bestijgen. Ze spreekt dan weer voor het eerst met Anna. Anna is behoorlijk eigenwijs en gaat naar buiten, waar ze prins Hans ontmoet. Ze worden stapelverliefd en willen trouwen. Elsa keurt dit af. Later blijkt dat Elsa gelijk had, Hans is niet te vertrouwen. Als Anna’s hart bevroren wordt, is Hans in geen velden of wegen te bekennen. De liefde van Elsa voor haar zus redt Anna uiteindelijk het leven. Het lukt Elsa om haar krachten onder controle te krijgen en Elsa wordt een geliefde koningin.

Verhaal en trailer Frozen 2


Elsa loopt over het strand. Het is zwaarbewolkt en er komt een grote golf op haar af. Elsa trekt haar cape uit en legt die op het strand. Daarna maakt ze een staart in haar haar en zucht eens diep. Je ziet de vastberadenheid in haar ogen. Ze neemt een aanloop en rent over het water. Elke voetstap laat een laagje ijs achter op het water. Haar eerste poging mislukt, maar Elsa geeft niet op. Ze rent nogmaals het water in. Het lukt haar een rots te bereiken. De prinses probeert het water te bedwingen met haar magische krachten. Ze probeert de enorme golf te bevriezen die op haar afkomt. Tevergeefs, het water is te krachtig. Elsa valt in het water. Onder water ziet ze een paard met vlammende ogen. Even zo snel verdwijnt dit dier weer. Dan zwemt Elsa weer naar boven.

Er komt een andere scène in beeld. Hierin vertelt de oudste, wijze trol, genaamd Pabbie, aan Elsa dat haar verleden niet is wat het lijkt. Ze moet op zoek gaan naar de waarheid achter haar verleden. Pabbie vertelt haar dat ze naar het noorden moet trekken, langs de betoverde landerijen. Ze moet de onbekende wereld betreden. Pabbie legt uit dat ze er altijd bang voor zijn geweest dat de krachten van Elsa te krachtig waren. Nu hopen ze dat haar krachten voldoende zullen zijn. Tijdens het betoog van Pabbie zien we allerlei flitsen uit de film. We zien Elsa als klein meisje en een volwassen Elsa die allerlei dieren ziet, waaronder weer een paard. Ze lijken gemaakt te zijn van sterrenstof. We zien dat Anna, Elsa, Kristoff en Olaf zich in een slee over een bevroren gebied voortbewegen.

Anna en Olaf zitten op een gegeven moment in een kano en varen op een waterval/stroomversnelling af. Ze zullen dus gescheiden worden van de anderen. De betoverde landerijen komen in beeld. Ze lijken in vuur en vlam te staan. Het vuur verspreidt zich snel en slaat over op de bomen. Kristoff rijdt op een eland en redt Anna. Elsa en Anna staan hand in hand voor een enorm wolkendek. Elsa legt haar hand erop en er verschijnt een opening. Elsa, Anna en de anderen stappen het onbekende in. Achter hen sluit het wolkendek zich weer. Er is dus geen weg terug. Anna zegt in een ander fragment dat ze ervoor wil zorgen dat niemand Elsa kwaad zal doen. We zien Elsa zich verstoppen voor een groot monster. Hier eindigt de trailer van Frozen 2.

Into the unknown; opvolger Let it go


Natuurlijk mag een opvolger van het lied Let it go ook niet ontbreken. Net als de vorige keer zingt Idina Menzel dit lied met krachtige uithalen. Grote kans dat dit dus weer een groot succes gaat worden.

Stemmencast

De stemmen voor Frozen II worden, voor zowel de Engelstalige als de Nederlandstalige versie, weer vertolkt door dezelfde mensen als in het eerste deel van Frozen.

Elsa – Idina Menzel – Willemijn Verkaik
Anna – Kristen Bell – Noortje Herlaar
Kristoff – Jonathan Groff – Benja Bruijning
Olaf – Josh Gad – Carlo Boszhard
Hans – Santino Fontana – Oren Schrijver

Er zijn twee nieuwe personages toegevoegd aan de huidige cast, namelijk Lieutenant Matthias, wiens stem gestalte wordt gegeven door Sterling K. Brown en Evan Rachel Wood neemt de rol van koningin Iduna voor haar rekening. Wie de Nederlandse stemmen zijn voor deze twee nieuwe rollen in Frozen II, is momenteel nog niet bekend.

Leeftijdsadvies

Over de leeftijdsclassificatie is nog niet veel bekend, maar op filmsites wordt de film aangekondigd als familiefilm. Het eerste deel van Frozen was geschikt voor kinderen vanaf zes jaar. En gezien de trailer zitten er ook in deze film wel wat spannende momenten.

Wanneer in Nederland in de bioscoop?

De film Frozen II zal op 20 november 2019 te zien zijn in de Nederlandse bioscopen.

Frozen Kids Weekend

Kinepolis nodigt alle (toekomstige) Frozen fans uit om mee te gaan op avontuur op 23 en 24 november. Tijdens het speciale Kids Weekend dat de bioscoop dan organiseert, zijn er verschillende activiteiten te doen en is de bioscoop aangekleed in Frozen-sfeer. In Breda kun je zelfs schaatsen op een 60 m2 grote schaatsbaan (schaatsen inbegrepen)!

Kaarten zijn te koop vanaf 4 november. Vol = Vol, dus markeer deze dag nu alvast in je agenda!

Meer informatie vind je hier.

Lees ook

Redactie Mamaliefde
Latest posts by Redactie Mamaliefde (see all)