Als je werkt in een bepaald thema of met feestdagen is het natuurlijk heel leuk om de ramen te versieren. Veel mensen doen dit al met Sinterklaas, bijvoorbeeld met stickers of krijtstiftraamtekeningen, en ook met Kerstmis en Pasen zie je dit steeds meer voorbij komen. Natuurlijk kun je ook inspelen op seizoenen met bloemen in de lente, of op speciale dagen zoals een verjaardag of als opa en oma Abraham en Sarah worden. Hieronder vind je een overzicht van voorbeelden en inspiratie om te gebruiken.

Raamtekening maken & welke verf gebruik je

Voor het verven op de ramen kun je gewone plakkaatverf gebruiken, dit is verf op waterbasis en koop je bijvoorbeeld bij de Action, Hema of online. Ook kun je acrylverf gebruiken, deze verf is niet op waterbasis. Maar door wat water en een paar druppels afwasmiddel toe te voegen, zul je zien dat je het bij het schoonmaken er ook zo vanaf krijgt. Anders zijn er speciale krabbetjes die je kan gebruiken om de verf te verwijderen.

Naast verf voor de grote vlakken kun je natuurlijk ook raamtekeningen maken met speciale raamstiften of raamkrijtstiften. Deze vind je bijvoorbeeld bij de Hema of Bol.

Raamtekeningen feest & verjaardag

Is er iemand jarig, of heb je een feestje te vieren, dan kun je dat natuurlijk ook terug laten komen op het raam.

Geboorte raamtekening

Als je baby geboren is dan kun je dat ook met een mooie raamtekening aankondigen!

Glas-in-lood patronen

Dit vrolijke geheel kan natuurlijk het hele jaar door. Hiervoor maak je met schilderstape een patroon op het raam waarmee je vakken afbakent. Vervolgens laat je de kinderen ieder vak van een kleur voorzien. In het begin allemaal verschillende kleuren, en daarna kun je ook vakken in dezelfde kleur verven. Zodra de verf opgedroogd is trek je het plakband ervan af en blijft het resultaat over. Natuurlijk kun je hier ook een figuur mee maken, zoals een beer, of een hartje of een cirkel.

Glas-in-lood namen

Op de kinderkamers kun je dit ook doen, maar dan bijvoorbeeld met hun namen. Waar je vervolgens hokjes van maakt om in te kleuren.

Raamtekeningen dieren

Dieren zijn ook een erg populair thema voor op het raam zoals je hieronder kan zien. Dieren spreken natuurlijk heel veel kinderen aan. En zijn ook onafhankelijk van het seizoen leuk om te maken.

Raamtekeningen lente

In de lente doen raamtekeningen met landschappen zoals bloemen en bijtjes het heel erg goed.

Raamtekeningen Pasen & Eieren

In het kader van Pasen doen eieren en paashazen het natuurlijk erg goed. Deze kun je ook gewoon toevoegen aan je lentelandschap.

Lees ook: Raamtekeningen Pasen & Lente

Raamtekeningen zomer

In de zomer staat natuurlijk het vakantiegevoel met het strand centraal. Of wat dacht je van vrolijke zonnebloemen die hun kop boven de grond uitsteken?

Raamtekeningen herfst

Ook in de herfst kun je de boom natuurlijk terug laten komen. Dit keer met dwarrelende blaadjes in alle kleuren van de regenboog.

Raamtekeningen winter

Lees ook: Raamtekening Sinterklaas & Kerstmis

Overige ideeën

Heb jij al eens een raamtekening gemaakt op de ramen?

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)