Skip to Content

Pony vakantie; vakantiepark met paard bij het huisje of op de boerderij

Pony vakantie; vakantiepark met paard bij het huisje of op de boerderij

Houdt je kind van paarden? Dan is een ponyvakantie een absolute aanrader! Er zijn diverse ponyvakanties in Nederland mogelijk om de kinderen optimaal te laten genieten. Wat dacht je van een vakantie waarbij je een pony bij je eigen huisje krijgt? Of heb je zelf een paard?

Dan zijn er ook accommodaties waar jij je paard mee kan nemen om te stallen. Naast de verzorging en het voeren van het paard, is het natuurlijk ook mogelijk om deel te nemen aan de rijles.

Een ervaring die ze niet snel zullen vergeten en dat in de mooie Nederlandse natuur!

Ponycity Slagharen

Pony vakantie; vakantiepark met paard bij het huisje of op de boerderij - Mamaliefde

Wellicht het bekendste ponypark van Nederland ligt in Slagharen, vlak naast het bekende attractiepark in Slagharen. Ponycity biedt een geweldige ponyvakantie samen met de kinderen. Het park heeft 300 pony’s tot haar beschikking en talloze activiteiten voor kinderen en jeugd.

Een dagje Ponycity zal dan ook nooit vervelen. De pony’s houden ervan om heerlijk door je kind geborsteld te worden en zijn tevens gewend aan kinderen. Kinderen van maximaal 60 kg en met een maximale lengte van 1,70 m mogen lekker door het park rijden met de pony’s. Daarnaast mag iedereen met de pony’s aan de hand door het park lopen. Tevens kun je kiezen uit verschillende gezellige vakantiehuisjes.

Trailfinder Ruitervakanties Ponykamp Brabant

Pony vakantie; vakantiepark met paard bij het huisje of op de boerderij - Mamaliefde

Via Trailfinder Ruitervakanties vind je ideale, sportieve en avontuurlijke paardenvakanties. In Nederland maar ook in het buitenland kun je via Ruitervakanties fantastisch paardrijden. Bijvoorbeeld bij Ponypark Brabant op de schitterende Brabantse heide waar jouw kinderen van de natuur en pony rijden kunnen genieten. In de Loonse en Drunense duinen kunnen jullie optimaal wegdromen van een aantal uren paard of pony rijden door de ongerepte natuur.

De ruiterweken zijn speciaal in de schoolvakanties gepland, de hele week van zondag t/m vrijdag. Wel is hier voldoende rijervaring vereist. Kinderen worden ingedeeld in groepen van 12 deelnemers samen met een begeleider die de weg wijst en instructies geeft.

Tevens kunnen de kinderen genieten van ontbijt, een lunch en een maaltijd want dit alles is inbegrepen bij de prijs. De kinderen slapen op zalen met 8 tot 12 slaapplaatsen voorzien van stapelbedden. Je kind is er lekker even uit en is samen met leeftijdsgenoten op kamp. De ideale vakantie voor kinderen die van paarden en pony’s en avontuur houden.

Ponyvakantie Center Parcs Eperheide & Meerdal

Pony vakantie; vakantiepark met paard bij het huisje of op de boerderij - Mamaliefde

Bij onder andere Center Parcs Eperheide en Meerdal krijgt je kind een eigen pony het hele verblijf lang, plus maar liefst ook nog een eigen ponypaspoort dat onderdeel uitmaakt van een welkomstpakket. Wees niet ongerust want natuurlijk is het mogelijk om eerst een proefrit maken voordat jullie de rijbak ingaan.

de veiligheid worden alle ritjes in en om het park onder toeziend oog van een volwassene gemaakt en zo kun je te allen tijde kijken of het goed gaat. Tevens krijgen jullie een rugzakje met verzorgingsproducten voor de pony. Absoluut een leuke ervaring voor de dierenliefhebber. De mooie cottage waarin jullie verblijven ligt dichtbij de rijbak en dat is erg handig om onbeperkt ritjes te maken op loopafstand.

Lees ook: Ponyvakantie Center Parcs Meerdal

Ponyranch Landal Land van Bartje

Pony vakantie; vakantiepark met paard bij het huisje of op de boerderij - Mamaliefde

Ontdek de lieve pony’s op de ponyranch. Pony’s aaien, knuffelen, er op zitten, verzorgen en leren ponyrijden. Dit kan allemaal tijdens het verblijf op Landal Het Land van Bartje. Voor kids tot en met 12 jaar is er van alles te beleven met de pony’s. Voor ieder wat wils! De allerkleinsten maken tijdens het kiekjesmoment kennis met een pony. Aaien, knuffelen en er even op zitten is voor kids tot 3 jaar al een heel avontuur.

Kinderen vanaf 3 jaar kunnen ponyrijles krijgen, waarbij ze de basis van het paardrijden leren. Dan sturen ze de pony met gemak door de slalom en over balken heen. Hierna verdienen de kids een sleutelhanger waar de pony op staat waar ze op hebben gereden. Ook kunnen kids van 3 t/m 8 jaar voltigelessen volgen, ervaring is niet nodig. Als onderdeel van het Fun & Entertainment-programma worden er volop activiteiten georganiseerd op de ponyranch. Zo is het mogelijk om een huifkartocht te maken. Heb je zelf een paard? Dan is het ook mogelijk om hem mee te nemen om te stallen bij een paardenpension op 15 minuten afstand.

Lees ook: Landal Land van Bartje Drenthe

Boerenbed

Pony vakantie; vakantiepark met paard bij het huisje of op de boerderij - Mamaliefde

Even helemaal opgaan en één zijn met de natuur? Dan is Boerenbed een ideale vakantie met jouw kinderen voor de ultieme boerenervaring. Speciaal een vakantie samen met paarden. Een onvergetelijke ervaring voor elke paardenliefhebber. Naast paarden verzorgen met instructies kunnen jij en jouw kind ook paard en pony rijden door een supertoffe paardrijles te volgen bij een echte paardenkenner en daarna mag je met je kind rijden op de lange weide, geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Je kan hier ook jouw eigen paard meenemen. Dit kan door zelf een paardenbox te huren bij één van de Boerenbedboerderijen. De boerderijen zitten door heel Nederland verspreid.

Lees ook: Overnachten bij Boerenbed Wesselink

Farmcamps

Pony vakantie; vakantiepark met paard bij het huisje of op de boerderij - Mamaliefde

Vindt je kind het helemaal tof om zelf een pony te verzorgen, te rijden op een pony of omgeven zijn door pony’s? Dan is Farmcamps een echte topper. Het is het echte boerenleven bij Farmcamps. Beter gezegd: ‘Een boerendroom’.

Tegen betaling kan je kind ook zijn dromen waarmaken door vergezeld te zijn door een schattige pony. Borstelen, voeren, poep opscheppen, rijles krijgen, knuffelen en wandelen. Het is allemaal mogelijk! Naast rijden en verzorgen heeft je kind hier de mogelijkheid om heerlijk met pony’s te knuffelen of te aaien. Indien je kind niet durft te rijden zijn er dus genoeg andere opties.

Ook is het mogelijk een eigen pony mee te nemen vanaf 10 euro per dag in een ponybox met stro, water en voer. Farmcamps heeft zelfs de mogelijkheid om een pony of paardrijdiploma te halen. Dan wordt jouw kind al een ervaren ruiter. Dit kan bijgeboekt worden als Pony VIP-pakket waarbij de kinderen iedere dag leuke en speelse activiteiten met de pony’s ondernemen, of als Pony Diploma Arrangement.

Losse ponyrijles is al te boeken vanaf 6,50 per uur. Je kind kan zijn/haar hart ophalen in dit leuke ponyparadijs. Je verblijft in een leuke thematent zoals een safaritent op de boerderij. Dit geeft een gevoel van slapen in de boeren wildernis. Farmcamps biedt een complete ervaring voor het hele gezin.

Vakantieoord de Bronzen Emmer

Pony vakantie; vakantiepark met paard bij het huisje of op de boerderij - Mamaliefde

Als ruiter of menner is het heerlijk om met een paard in de vrije natuur te rijden. Dwalen door de bossen, over heidevelden, langs vennen, zandverstuivingen en landgoederen. Genieten van de frisse lucht, de omgeving en het landschap. Het gevoel van vrijheid. En waar kun je zo’n heerlijke vakantie met paard nou beter doorbrengen dan bij de manege van vakantieoord De Bronzen Emmer?

Naast het vakantieoord ligt de manege, met een grote overdekte rijhal en een buitenbak. De rijhal heeft twee open zijwanden wat een fraai uitzicht geeft over de weide. Er is een poetsruimte en een afspuitplaats. De manege staat aan de rand van het bos en heeft een directe aansluiting op de ruiterpaden van Drenthe. Drenthe heeft het grootste ruiterpadennetwerk van Nederland. Maar liefst 850 kilometer aan ruiter- en menpaden. Ook is het mogelijk om je eigen paard mee te nemen en vlakbij de stallen te kamperen.

Lourenshoeve

Pony vakantie; vakantiepark met paard bij het huisje of op de boerderij - Mamaliefde

Heb je een eigen paard of pony en wil je deze graag meenemen op vakantie? Dat kan bij de Lourenshoeve. Ze beschikken over ruim voldoende kwalitatieve stalruimte voor je paard en rijtuig. Bovendien is de omgeving perfect voor eindeloos lange ritten… Heerlijk!

Ook als je geen eigen paard hebt, kun je hier genieten van een paardrijvakantie. Je kan hier namelijk dagelijks lessen op een paard of pony van de manege. Onder begeleiding van een allround ORUN-instructeur kun je de basisprincipes leren of werken aan jouw verbeterpunten.

Zijn jullie al eens met het paard op vakantie gegaan?

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)