Playmobil is bij uitstek hét speelgoed voor alle kinderen vermoed ik, zowel voor jongens als meisjes. Het leent zich natuurlijk enorm om een rollenspel mee te spelen. De kleine poppetjes, figuurtjes in allerlei hoedanigheden en huisjes of andere soorten gebouwen.

Er is ook voor ieder wat wils, van piraten, tot circus, van een winkelcentrum tot een klaslokaal, van een dierentuin tot een camping.

Echt je kunt het niet bedenken of het bestaat. Welk thema je ook kiest, er kan een enorme uitbreiding samengesteld worden om een zeer compleet overzicht te kunnen creëren voor je spel. En het grote voordeel; de meeste sets zijn zowel geschikt voor jongens als meisjes!

Bij Playmobil hebben ze bíjna alles op dit gebied…….bijna…..

Leukste playmobil sets voor meisjes

Playmobil schoolgebouw

Vroeger op de PSZ waar ik werkte zat ook een BSO en vaak zag ik hetzelfde groepje kinderen direct bij binnenkomst grijpen naar de Playmobil en dan met name naar het schoolgebouw. Deze groep kinderen hadden allemaal problemen op school, de één grotere dan de ander, maar ze hadden ieder voor zich grote behoefte om alles wat hen dwars zat even te verwerken in een spel en ook hier werden ze allemaal rustig en konden ze daarna deelnemen aan het programma van de BSO. Wauw wat een mooie uitkomst voor deze kinderen zeg! Zo mooi om te zien hoe ze zelf zo inventief met de middelen om weten te gaan.

Meer informatie vind je hier.

Playmobil Ziekenhuis

Ook is de set van het ziekenhuis natuurlijk een perfecte uitkomst voor kinderen die bijvoorbeeld een operatie moeten ondergaan of een familielid hebben die geregeld naar het ziekenhuis moet. De kinderen kunnen zoveel kwijt in hun spel. Al verschillende sets benoemd ondertussen en helaas zit er ook aan iedere set een (iets minder) leuk prijskaartje. Laten we eerlijk zijn, je moet wel erg welgesteld zijn om alles zomaar te kunnen aanschaffen. En voor 1 operatie ga je natuurlijk niet zo’n uitgebreide ziekenhuisvoorstelling in huis halen. Maar een goed alternatief is dan misschien een speel-o-theek waar je het kan lenen. Of misschien kun je de set lenen van familie of vrienden of via de school van je kind.

Meer informatie vind je hier.

Playmobil summer fun

Bij onze drie kinderen was de keuze unaniem (gelukkig haha). Omdat wij elk jaar met de zomervakantie naar een camping gaan was de vakantieset dus al snel favoriet. En deze set is te vinden in de lijn “summer fun”. Dit vind ik zelf bij uitstek ook wel de leukste lijn, zeker omdat het ook zeer goed uit te breiden is met van alles en nog wat. Inmiddels hebben we hier een echte camping, met winkel, slagbomen, vakantiegangers, tentjes, campers, caravans, ijscomannen met ijskarren, zwembaden, strandjes.

Op de camping is ook een flinke speeltuin met kabelbaan. Je kunt zelfs met het vliegtuig naar de camping komen. De toeristen liggen op en om het water bij het zwembad of strand en spelen met een bal of drijven tussen de dolfijnen, sommigen hebben zelfs een surfplank of zeilen een stukje de zee op met een catamaran. Niet te ver hopelijk want anders komen ze een heus piratenschip tegen met echt heel gemene piraten die de bommen al klaar hebben liggen.

Maar… de uitbreiding is bij ons nog niet helemaal 100%, helaas. Er mist nog een zeer essentieel onderdeel. Wij hebben jarenlang gekampeerd met een vouwwagen en dat bestaat helaas (nog) niet. Ieder jaar speuren we op internet en in winkels op zoek naar een vouwwagen, maar nooit gevonden.

Gelukkig voor ons kroost is onze vouwwagen heengegaan na een flinke storm en hebben we een alternatief moeten aanschaffen. Sinds twee jaar bivakkeren wij in een caravan en ligt de oudste ernaast met een eigen tentje. Kijk en dít hebben we dus wel van Playmobil dus nú zijn ze weer gerust. Maar mocht Playmobil zich nog geroepen voelen om een vouwwagen te ontwerpen, heel graag!

Meer informatie vind je hier.

Playmobil Winkelcentrum

Een trauma klinkt wel direct erg dramatisch maar bijvoorbeeld mijn buurmeisje is niet echt te porren om met haar moeder samen te gaan shoppen. Ze heeft er echt zo’n verschrikkelijke hekel aan dat ze dagen daarvoor én daarna nog boos kan zijn, zelfs het online shoppen vindt ze niks.

Tot ze een keer voor haar verjaardag het winkelcentrum kreeg en daarna ging het wel iets beter. Nu had ze in ieder geval de mogelijkheid om het winkelen te verwerken en om het een plekje in haar hoofd te kunnen geven. Ook voor haar moeder was dit een mooie uitkomst, door het spel leerde ze wat haar dochter zo tegenstond aan het winkelcentrum.

Het licht in het winkelcentrum was te fel, de geluiden uit alle verschillende winkels waren veel te veel prikkels. Alle winkels hadden een eigen radiozender opgezet en dan nog het geluid van de winkelwagentjes, pratende mensen, huilende of soms zelfs schreeuwende kinderen, liet mijn buurmeisje duizelen op haar benen.

En de kleding was vaak niet zacht genoeg, harde kraagjes, of irritante labels die prikken in je nek. Heel veel kleine irritaties die voor haar gewoon te veel waren. Maar waarom ze het dan online ook niet zag zitten……daar zijn we nog niet achter gekomen. Toch moet ze af en toe iets nieuws en dan kan ze zich even heerlijk uitleven in haar eigen winkelcentrum van Playmobil, waarna ze weer rustig wordt.

Hier vind je meer informatie.

Playmobil Spirit Riding free paarden

Ga op avontuur met Lucky in het Wilde Westen. Samen met haar Chica Linda en haar vader Jim beleeft ze de mooiste verhalen. Bekend van Dreamworks Spirit Riding Free. Kom Lucky’s huis in het Wilde Westen bezoeken. Wanneer Lucky de grote stad verlaat voor Miradero, weet ze niet of ze er ooit bij zal horen, maar dit huis zal een toevluchtsoord voor haar zijn. In de volledig ingerichte keuken staat Tante Cora een heerlijk diner klaar te maken en de tafel is uitnodigend gedekt.

Terwijl Lucky haar alles probeert te vertellen over haar wilde avonturen, is Tante Cora meer bezig met Lucky etiquette te leren en spoort ze haar aan om voorzichtig te zijn met haar gevaarlijke uitstapjes. Ze moet immers een welgemanierde jongedame worden! Voordat ze naar school gaat, bezoekt ze Spirit en kijkt ze uit naar de avonturen die in het vooruitzicht liggen. Op de bovenverdieping van het huis zijn ruime kamers waar Lucky, haar vader en tante voldoende ruimte hebben om te versieren.

Meer informatie vind je hier.

Leukste playmobil sets voor jongens

Piratenschip

Dit piratenschip verandert trouwens rond half november in Pakjesboot 12! Dan mag Sinterklaas hier weer aan het roer staan om met alle Pietjes en cadeautjes veilig naar Nederland te komen varen.

Meer informatie vind je hier.

Playmobil dragons

Veel jongetjes zijn er door geïntrigeerd: draken! Met Playmobil dragon kunnen ze van alles verzinnen met en rondom dragonsaurussen. Het bekende, zeer degelijke speelgoed van Playmobil leent zich voor urenlang speelplezier en de serie Playmobil dragon is te combineren met andere sets, zoals de familie camper, om het steeds weer spannender te maken. Playmobil staat al jaren bekend om zijn kleurrijke en originele speelgoed.

Meer informatie vind je hier.

Playmobil dinos

Wie kent niet de bekende Disney-film ‘Dinosaur’? Nu kun je zelf de film tot leven wekken met Playmobil Dinos. Alle bekende soorten dinosaurussen kunnen nu worden toegevoegd aan je Dinowereld. Van de gevaarlijke T-Rex tot de gigantische Brachiosaurus, elke dinosoort heeft zijn eigen verhaal. Beleef spannende nieuwe avonturen met Playmobil Dinos. Natuurlijk heb je veel meer nodig dan alleen dinosaurussen.

Wat dacht je van een wetenschapper die de dieren in het wild bestudeerd? Ook is het altijd handig om een transport-trailer te hebben om de dinosaurussen die je hebt gevangen in te vervoeren. Een geweldige vulkaan op de achtergrond maakt de scene helemaal realistisch!

Meer informatie vind je hier.

Playmobil sport & actie

Actie en avontuur met Playmobil. Racen met een motor door de huiskamer of ga je liever een potje voetballen? Speel je eigen kampioenschap met je favoriete voetballer en scoor zo vaak als je wilt. De kids kunnen uren zoet zijn met het naspelen van hun favoriete sportieve avonturen. Er is voor elk sportieveling wel iets te vinden in de Sport & Actie serie van Playmobil.

Meer informatie vind je hier.

Playmobil Kerststal

En de campers en caravans staan dan half december onder de kerstboom dienst te doen voor Jozef en Maria, want dat lange lopen naar Bethlehem met een baby in je buik, dat is toch niet te doen?! Wij hebben voertuigen genoeg om ze op weg te helpen, dan ga je toch niet lopen, dat is niet van deze tijd! En dat stro? Dat is alleen maar voor de dieren! Het stalletje wordt aangekleed met mooie zachte handdoekjes om lekker warm op te kunnen slapen en uit te rusten aldus mijn kinderen!!

Ja zeer uitgebreid dus en ook voor verschillende doeleinden in te zetten. Wauw wat word je hier creatief van in je hoofd, zo mooi om te zien! En als ze iets missen dan wordt het creatief opgelost met ander speelgoed, houten blokjes bijvoorbeeld komen ook geregeld uit de kast om verder te bouwen.

Hier vind je de kerststal.

Adventskalenders

Ook een absolute aanrader zijn de adventskalenders van Playmobil; er zijn vele tientallen sets met verschillende thema’s zodat er voor ieder wat wils is. Iedere dag mag je een deurtje openen waar dan speelgoed achter zit. Zo wordt je speelset iedere dag groter en uitgebreider en kan je iedere dag je spel uitbreiden. Ook voor kleine kinderen is er een fijne adventskalender van Playmobil 1, 2, 3.

Hier vind je de Playmobil adventskalenders.

Lees ook: Speelgoed adventskalenders voor kinderen

Waarom is Playmobil populair speelgoed?

Verzamelen

Ooit waren we allemaal jagers en verzamelaars, momenteel hoeven we geen eten meer te verzamelen dus wordt dat ingeruild voor andere behoeftes om te verzamelen. Playmobil is