Persoonlijke ontwikkeling kan je leven veranderen of je net even het zetje in de goede richting geven. Jezelf ontwikkelen in zelfvertrouwen, positiviteit of misschien zelfs wel meer op spiritueel vlak: voor iedereen zal de weg die hij gaat weer anders zijn. Waar het vooral om gaat is dat je bij je eigen gevoel blijft en je vanuit daar jouw ontwikkeling in gang zet. Nu zijn er veel boeken geschreven die over persoonlijke ontwikkeling gaan. De greep hieronder is eigenlijk maar een heel kleine. Maar het idee was om vanuit verschillende invalshoeken boeken aan te dragen waar jij misschien iets aan hebt!

Nuchter en toch een beetje spiritueel

Houd je wel van lekkere Hollandse nuchterheid? Maar vind je een beetje spirituele inslag wel fijn? Dan zijn de boeken van Jelle vast iets voor jou. Ze lezen heerlijk weg en staan vol met echt bruikbare tips. Geen vage opdrachten, maar gewoon toe te passen in je dagelijkse leven en zo iets in gang zetten. Jelle schreef 2 boeken, maar heeft nog meer cursussen en mooie artikelen staan op zijn site So Chicken.

Zijn eerste boek ‘Steeds Leuker’ gaat over je leven leuker maken met steeds minder moeite. Het idee is dat het zetten van kleine stapjes je uiteindelijk bij je doel brengt. Terwijl die kleine stapjes er voor zorgen dat je het ook gaat halen, omdat ze eigenlijk maar weinig moeite kosten. Zijn volgende boek gaat meer ‘naar binnen’ toe. ‘Met De Wind Mee’ leert je leven met meer rust in je hoofd.

Meer informatie vind je hier.

Omdenken

Omdenken: het begrip heb je vast al weleens gehoord. Een mooie manier om anders naar dingen te kijken. Dingen gebeuren en of ze wel of niet erg zijn wordt in veel gevallen enkel en alleen maar bepaald door wat jij ervan denkt… Met andere woorden: jij kleurt zelf je wereld in. Door situaties net anders te benoemen kun je voor jezelf al een wereld van verschil maken!

Het boekje “Omdenken” is niet nieuw, maar werkt nog altijd prima. Een leuk geschenkje voor jezelf voor een zacht prijsje. Overigens heeft Berthold Gunster nog meer boekjes geschreven over omdenken. Dus als het je pakt, dan heb je nog meer leesplezier!

Meer informatie vind je hier.

Mindfulness werkboek van David Dewulf

Mindfulness geeft je rust. Rust die je als moeder (of vader) zeker kunt gebruiken. En die je leert om veel meer in het nu aanwezig te zijn, waardoor je beter kunt genieten van de dingen om je heen (je kinderen, bijvoorbeeld). Dit boek is een boek wat helder en duidelijk geschreven is en waardoor je stap-voor-stap leert om minder te piekeren, een depressie te voorkomen en minder stress te ervaren.Je zelfvertrouwen zal erdoor vergroten.

In dit werkboek wordt de Oosterse mindfulnessmethode gecombineerd met elementen uit de Westerse psychologie. Het boek heeft diverse oefeningen en biedt ook nog gratis downloads.

Meer informatie vind je hier.

Opruimen in huis én je hoofd!

Dat opruimen niet alleen een netter huis oplevert, maar ook iets voor je innerlijk kan doen, heb je misschien wel vaker gehoord. Dit boek is geschreven door opruimgoeroe Camila Valim en heet ‘Joy in Organizing’. Zelfs in een gezinshuishouden kan je opruimen, stelt ze.

Zeker nu, nu we veel meer met z’n allen op elkaar thuis zitten, kan opruimen meer rust geven. Zowel voor je huis, als in je hoofd én hart. Ze gaat in op diverse vormen van opruimen, zoals ook het opruimen voor een verhuizing of na het verlies van een dierbare. Opdrachten waarmee je zelf aan de gang kunt zijn ook in dit boek te vinden!

Meer informatie vind je hier.

Manifesteer je droomleven!

Er zijn al veel boeken geschreven over de kracht van manifesteren. Waarbij het ene boek uitgaat van iets magisch, terwijl de ander het heel duidelijk, wetenschappelijk uitlegt. ‘De Bron’ is niet helemaal los van spiritualiteit, maar is vooral wetenschappelijk onderbouwd. Een mens wordt heel erg gedreven door zijn onderbewustzijn (en zijn bewustzijn natuurlijk).

Ben je niet zo van wetenschappelijke onderbouwing en houd je juist wel van een magischere kijk op het geheel? Dan is één van de ‘The Secret’-boeken wat voor jou. Oké hier komt het erop neer dat jouw gedachten jouw wereld scheppen. Dus met de juiste wensen het universum insturen kom je dichter bij je doel. Eén van de boeken die op dit principe is gestoeld is natuurlijk ‘The Magic’ zelf. Maar zoals gezegd zijn er al veel meer boeken die hierop in gaan geschreven. De nieuwste in deze ‘Secret reeks’ van Rhonda Byrne is ‘The Greatest Secret’.

Hoe je dit kunt beïnvloeden en zo de weg naar je droomleven mogelijk maakt wordt hierin duidelijk uitgelegd, met opdrachten hoe je dit moet aanpakken. Leest heerlijk weg én laat je ook duidelijk zien waarom het zo werkt.

Meer informatie vind je hier.

Geloof in je eigen kracht!

Je eigen innerlijke kracht ontdekken aan de hand van verhalen van bekende Nederlanders. Petrie van Dorp is een schrijfster, maar ook een energetisch therapeut. Ze is een Feng Shui Expert en ook ‘gewoon’ columniste en public speaker. In dit boek combineert ze aardse zaken met spirituele en helpt je om je eigen innerlijke kracht te ontdekken. ‘The Power to Believe in You’ is een boek vol liefde om jou te stimuleren om in je eigen kracht te geloven!

Meer informatie vind je hier.

 

Voor de kinderen: ‘De Geheimenfee’

Natuurlijk is ook hierin jong geleerd is oud gedaan. Ook kinderen kunnen al leren om positief te denken. Ze nemen uiteraard daarin al veel over van hoe de ouders zelf in het leven staan. Dus een goed voorbeeld geven doet al heel veel. Maar waarom zou je er ook niet gewoon over voorlezen?

‘De Geheimenfee’ is een sprookjesboek, waarbij de schrijfster Andrea Beck vooral het doel heeft om kinderen te laten opgroeien tot positieve volwassenen, die vol zelfvertrouwen het leven ten volle leven. Een mooi doel, nietwaar? En ach, tijdens het voorlezen pik je zelf de positiviteit ook even lekker mee, toch?!

Leermomenten voor je kind, maar dus ook gewoon meteen voor jezelf! Ga mee met Toby en de geheimenfee en beleef avonturen, die nu eens niet gaan over aliens, geweren of robotten. Maar verhalen die gewoon gaan over dagelijkse dingen, die je kind zelf meemaakt. Alleen wel in een sprookjeswereld. En hieruit komen vanzelf de levenslessen naar voren!

Meer informatie vind je hier.

Lees ook

Wil Cats
Volg me via:
Laatste berichten van Wil Cats (alles zien)